Τα «κλειδιά» της επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2022 14:00

Το μυαλό και οι γνώσεις που σας έφεραν μέχρι εδώ, δεν μπορούν να σας πάνε παραπέρα. Ότι ήταν να δημιουργήσετε το έχετε δημιουργήσει. Πλέον χρειάζεστε νέες γνώσεις. Η αγορά εξελίσσεται, η τεχνολογία εξελίσσεται, ο ανταγωνισμός εξελίσσεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον εξελίσσεται κι εσείς πρέπει να προσαρμοστείτε ώστε να είστε πιο αποτελεσματικοί. Η αγορά είναι αυτή που είναι, oι νόμοι είναι αυτοί που είναι, οι συνθήκες είναι αυτές που είναι κι εσείς καλείστε να λειτουργήσετε την επιχείρησή σας.


Η επιχειρηματικότητα δεν εξαρτάται από τις καλές σας προθέσεις, ούτε από τα χρήματα που θα επενδύσετε.
Η επιχειρηματικότητα εξαρτάται από την ικανότητα και τη νοοτροπία σας, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις εμπειρίες σας, την προσπάθεια και την αφοσίωση στον στόχο, τον προσανατολισμό, την εστίαση, την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, τις αρχές και τις αξίες σας, τις ψυχικές αρετές και τις ψυχικές αντοχές σας και τη διάθεσή σας να μαθαίνετε συνεχώς.
Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες μαθαίνουν συνεχώς. Στη ζωή κερδίζει περισσότερα, όποιος γνωρίζει και κάνει περισσότερα. Για να έχεις μέλλον στις επιχειρήσεις, πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις. Σήμερα, στην αγορά, σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα ανοίγουν και κλείνουν εκατομμύρια επιχειρήσεις. Ποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν;
Στην αγορά θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, των οποίων οι επιχειρηματίες έχουν γνώσεις, επιχειρηματική ικανότητα και νοοτροπία ανάπτυξης.
Αυτοί που επενδύουν συνεχώς στον εαυτό τους, μαθαίνουν συνεχώς, μπορούν να δουν τις αλλαγές στην αγορά, μπορούν να δουν λύσεις, μέσω της γνώσης περιορίζουν το ρίσκο, έχουν γνώση του τι κάνουν, πώς το κάνουν και γιατί το κάνουν.
Με απλά λόγια, αυτοί που επενδύουν συνεχώς στον εαυτό τους, αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους νοοτροπία και επιχειρηματική τους ικανότητα συνεχώς, βελτιώνουν συνεχώς τη λειτουργία και την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.
Γιατί αυτοί να μην είστε εσείς; Γιατί να είναι κάποιος άλλος; Ξεκινήστε σήμερα να μαθαίνετε. Ξεκινήστε από τα βασικά. Ξεκινήστε από αυτά που θα σας βοηθήσουν να δείτε την επιχειρηματικότητα από τη σωστή οπτική και να διαμορφώσετε τη σωστή νοοτροπία και ικανότητα. Τη νοοτροπία και την ικανότητα του επιτυχημένου επιχειρηματία.

Από τον Δρ Νέστορα Κολοβού,
Business & Life Coach

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass