Τρέμουν τους νέους

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 10:15

Από τον Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαχρονικά τα καθεστώτα, ιδίως τα πιο αυταρχικά, τρέμουν τους νέους ανθρώπους. Και με το δίκιο τους, αφού είναι τέτοια η ορμή τους που μπορούν να ξεριζώσουν ό,τι κακό υπάρχει στην κοινωνία. Από αυτήν τη συνθήκη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κυβερνά τη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια με την αλαζονεία κάποιου που πιστεύει ότι θα την κυβερνά για πάντα.
Γι’ αυτό και φοβάται την ψήφο του ελληνικού λαού, την οποία έχει καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί και φαίνεται πως θα την καθυστερήσει κι άλλο. Κι αν ο φόβος του γενικώς για τις εκλογές είναι μεγάλος, για το πώς θα τον αντιμετωπίσουν σε αυτές οι νέες και οι νέοι αυτός ο φόβος μετατρέπεται σε τρόμο. Κάνει και θα κάνει, συνεπώς, ό,τι περνά από το χέρι του για να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατό λιγότεροι συμπολίτες μας από 17 μέχρι 44 χρόνων, για να το θέσω κάπως σχηματικά.
Ένας από τους λόγους, άλλωστε, που σκέφτεται ο Πρωθυπουργός να εξαντλήσει την τετραετία και να γίνουν οι εκλογές Μάιο, Ιούνιο ή και Ιούλιο δεν είναι γιατί σέβεται τους θεσμούς. Αλίμονο, έχει μετατρέψει και το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο με τις καθεστωτικές του συμπεριφορές, για να μην αναφερθώ στις παρακολουθήσεις πολιτικών φίλων κι αντιπάλων, ακόμη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Το σκέφτεται με την κουτοπονηριά εκείνου που πιστεύει ότι οι νέοι είτε θα προτιμήσουν τις παραλίες είτε θα εργάζονται ήδη σε τουριστικούς προορισμούς και, επομένως, δεν θα μπουν στα έξοδα να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους για να ψηφίσουν.
Ακόμη και η πριμοδότηση του λάιφ στάιλ, όπως είδαμε πρόσφατα με το σίριαλ της κηδείας του έκπτωτου βασιλιά, έναντι της ουσίας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: στην αποπολιτικοποίηση και στη δημιουργία κλίματος στη νεολαία πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά της. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο κ. Μητσοτάκης την είχε ενοχοποιήσει για τη διασπορά της πανδημίας, ενώ της επέβαλε και μία Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την οποία πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απέσυρε γιατί κατάλαβαν και οι πανεπιστημιακές πέτρες ότι δεν είχε κανέναν λόγο ύπαρξης στα ΑΕΙ της χώρας.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως ο κατ’ εξοχήν εκφραστής στη χώρα μας των προοδευτικών δυνάμεων, έχει στην προμετωπίδα του προτάσεις που αφορούν τη νεότητα. Στέκομαι ιδιαιτέρως στο ζήτημα της στέγης, αφού είναι γνωστό πόσοι νέες και νέοι μας μένουν ακόμη στο παιδικό δωμάτιο γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν δικό τους διαμέρισμα, πολλώ δε μάλλον να αγοράσουν δική τους κατοικία.
Γι’ αυτό και, ανάμεσα σε άλλα, προτείνουμε διπλασιασμό της επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 ως 44 ετών: 140 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 280 ευρώ για ζευγάρι με ένα παιδί, 350 ευρώ για ζευγάρι με δύο παιδιά. Επιπλέον, θα βάλουμε κανόνες στη λειτουργία του Airbnb και θα δημιουργήσουμε τράπεζα στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.
Φυσικά και δεν υποσχόμαστε πως σε μία τετραετία θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της νεότητας ή το δημογραφικό. Όταν, όμως, έχεις τις νέες και τους νέους ως βασική σου έγνοια, είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσεις και σε λύσεις σε σύγκριση με το να τους έχεις παραπεταμένους, όπως συμβαίνει με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λέμε δικαιοσύνη παντού και το εννοούμε!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass