ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εχομε το ακριβότερο νερό

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 10:45

Αγαπητή Ελευθερία,


Με την επιστολή μου αυτή έρχομαι να επισημάνω ένα γεγονός, όμοιο του οποίου αμφιβάλλω αν συμβαίνει σε πολλούς, σε ελαχίστους ή σε κανέναν απολύτως από τους Δήμους της Ελλάδας. Και εξηγούμαι. Η ΔΕΥΑΛ εφαρμόζει το εξής τιμολόγιο: για κατανάλωση νερού από 0-50 κυβ.μ. χρεώνεται 0,50€ για το κάθε κυβικό. Από 51-100 κυβ.μ. 0,94€ και για τα 101 και πάνω 1,12€ ανα κυβ. μ. Αν ο δημότης της πόλεως καταναλώση 105 κυβ. μ. π.χ. δεν θα πληρώσει κλιμακωτά με την τιμή των 0,58 για τα πρώτα 50 κυβ. μ, 0,94 για τα επόμενα 50 κυβ.μ. και 1,12 για τα πέραν των 100, δηλ. για τα 5 κυβ. μ. Η χρέωσή του θα είναι 105 κυβ. επί 1,12!
Η ρύθμιση αυτή δηλαδή η χρέωση όλων των κυβ.μ. στην τιμή της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται τα λίγα ή πολλά κυβ. μ. της τελευταίας κλίμακας ισχύει πέραν της 30ετίας. Ουδείς Δήμαρχος από τους μέχρι τούδε αναδειχθέντες σκέφτηκε να μεταβάλει το απαράδεκτο αυτό καθεστώς. Ίσως σκέφθηκαν ότι το πλείστον των δημοτών ανήκει στη χορεία των πλουτοκρατών και ότι οποιαδήποτε δαπάνη είναι για αυτούς αμελητέα. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Κι αν τώρα που η επιχείρηση είναι δημοτική στενάζουν υπό το βάρος της ανεργίας, της ανόδου των τιμών στα διάφορα βασικά είδη, του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, μπορεί κανείς να προβλέψει αν αυτό το κοινωνικό αγαθό γίνει αντικείμενο εμπορίας εκ μέρους ιδιωτών;
Δεν γνωρίζω ποιοι σοφοί εγκέφαλοι μεθόδευσαν και πρότειναν αυτήν την επαίσχυντη ρύθμιση και ποιοι σοφότεροι την ενέκριναν με την ψήφο τους. Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος που γνωρίζει θα μπορούσε να διαφωτίσει την κοινή γνώμη.
Από τους νυν υποψήφιους Δημάρχους αναμένει ο κόσμος να δηλώσουν και να δεσμευτούν για το τι σκέφτονται και αν είναι διατεθειμένοι να καταργήσουν αυτό το επαίσχυντο, αναχρονιστικό και ληστρικό χαράτσι. Ποσώς ενδιαφέρει τους δημότες ποια πολιτική ιδεολογία πρεσβεύουν. Τους νοιάζει αν προτείνονται πρακτικές λύσεις, αν οι κάδοι αποσμήχονται (=καθαρίζονται), αν δεν κινδυνεύουν να μεταδώσουν χολέρα, αν παύουν να εκπέμπουν δυσώδη …ραδιοκύματα, αν δεν υπάρχουν λακκούβες στους δρόμους, αν στις διασταυρώσεις των οδών αναγράφονται τα ονόματά τους και άλλα παρεμφερή.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μετά τιμής
Αλέξανδρος Πετρίκης (Λάρισα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass