Μια άλλη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 10:22

*Από τον Πέτρο Ευάγγ. Γαδιτσάκη

Διαβάζοντας το άρθρο «Όταν ο λαός αποφασίζει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» του κ. Κώστα Γιαννούλα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, πολλά ερωτήματα με κατέκλυσαν.
Αναρωτήθηκα, λοιπόν, αν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό, θα έδινε τον ίδιο τίτλο στο άρθρο του;
Δεν αναφέρει όμως πουθενά, εφόσον κάνει ανάλυση, ότι το ποσοστό του 40,79% είναι στο 60,94% της συμμετοχής. Επίσης, δεν αναφέρει ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι ως εποχικό προσωπικό στον τουριστικό κλάδο δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Σπέκουλα για Τσίπρα, Πολάκη, Ζουράρη, Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο και Βαρουφάκη. Από την άλλη, ύμνοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καμία αναφορά σε υπουργούς της ΝΔ που είτε εκβίασαν ψηφοφόρους προεκλογικά είτε τους φόβιζαν είτε δεν έπρεπε να «κατέβουν» καν ως υποψήφιοι, αν ήταν ευσυνείδητοι .
Τώρα για το «Δήμητρα» του Βαρουφάκη δεν πιστεύω να μη γνωρίζει ο αρθρογράφος τι ακριβώς είναι. Το Fuel και το Market Pass το γνωρίζει; Αλλά, επιτέλους, αφήστε το «Δήμητρα» και κοιτάξτε όλο το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΜέΡΑ25.
Ευτυχώς που κάνει αναφορά για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για την τραγωδία των Τεμπών. Ωστόσο, δεν αναρωτήθηκε μετά από τρεις μήνες, και γιατί στην περίοδο των εκλογών δεν αναφέρθηκε τίποτα από το σύνολο των ΜΜΕ για αυτό το θέμα. Τι γίνεται στους σιδηροδρόμους; Γιατί μόνο 3 Δρομολόγια την ημέρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη;
Συγγνώμη, ξέχασα… έχει μεγαλύτερη σημασία το «Δήμητρα» από αυτό.
Άρα σκεπτόμενος αναρωτιέμαι μήπως το αποτέλεσμα επηρεάστηκε και από την χειραγώγηση των ΜΜΕ;
Ακόμη και μετά τις εκλογές συνεχίζουν.....
Καμιά κουβέντα για τις επικίνδυνες μπίζνες στον Θερμαϊκό, για τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς κατοίκων στην Καλαμιά Κοζάνης, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια των ολιγαρχών της «πράσινης» μετάβασης. Αναφέρω αυτά γιατί, προφανώς, σε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν θα τα δείτε ούτε θα τα ακούσετε. Αυτοί ασχολούνται με το ποια είναι τα νέα πρόσωπα στη Βουλή μιας ημέρας και τι ενδυμασία επέλεξαν σ’ αυτή.
Αν θέλει να σπεκουλάρει τον Βαρουφάκη να μας εξηγήσει σε κάποιο άλλο άρθρο του, γιατί στην Ελλάδα το ποσοστό του πανελλαδικά είναι 2,6%, ενώ στην Περιφέρεια Εξωτερικού 11,07%;
Γιατί για τους απόδημους αξίζει η φωνή του ΜέΡΑ25 να είναι στη Βουλή άραγε;…
Και θα κλείσω με κάτι από Μαχάτμα Γκάντι.
«Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες».

*Πέτρος Ευαγγ. Γαδιτσάκης υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ 25

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass