Μαχητική οργάνωση κοινωνικών αγώνων

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 10:35

Μπροστά στην αναμονή των νέων εκλογικών αποτελεσμάτων της 25ης/6 και με τη γνώση των προηγούμενων της 21/5 μερικές σκέψεις.

1) Η ΝΔ ήρθε και πάλι πρώτο κόμμα, αλλά δεν νίκησε, με την έννοια της δικαίωσης της πολιτικής της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έπεισε ότι είναι η εναλλακτική λύση από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της νεολαίας απέναντι στην πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση της μεταμνημονιακής περιόδου, αλλά αντίθετα την ενίσχυσε υπονομεύοντας (με την άρνηση στήριξης, συντονισμού, κλιμάκωσης και γενίκευσης) τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες της περιόδου. Συνεπώς, απογοήτευσε και τον δικό του κόσμο βάζοντας πάγο και φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις που αναπτύχτηκαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, εξηγείται και το ότι η ΝΔ πήρε 150.000 παραπάνω, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000! Δεν κέρδισε η ΝΔ, αλλά έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος τον τιμώρησε ως Κυβέρνηση το 2019 και ως αντιπολίτευση το 2023. 2) Η δεξιά αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε κόσμο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θεοποιώντας το σαν κυβερνητικό εταίρο, χαρίζοντάς του 200.000 παραπάνω και διευκολύνοντάς το να συνεργαστεί με τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της. Το αντίθετο συνέβη με το ΜέΡΑ25 που έχασε 50.000, αντιγράφοντας το ΣΥΡΙΖΑ του 2012-15 και καλλιεργώντας αυταπάτες για ρήξη εντός Ε.Ε. και ευρώ. Αυτό το είδος αντιπολίτευσης δεν ανέβασε μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και την ακροδεξιά με κίνδυνο να εκπροσωπείται εις διπλούν στη νέα Βουλή (ΝΙΚΗ, η Ελληνική Λύση 50.000 παραπάνω κ.λπ.). 3) Καλύτερη απόδειξη για τη διάψευση των θεωριών περί δήθεν συντηρητικοποίησης η δεξιάς στροφής της κοινωνίας αποτελεί η συνολική ενίσχυση του ΚΚΕ που κέρδισε 130.000 παραπάνω, αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυρίως, να κερδίζει 9.000 παραπάνω. 4) Και μπροστά στο λαϊκο-εργατικό κίνημα και στην αντικαπιταλιστική αριστερά τίθεται επιτακτικά το καθήκον της μαχητικής οργάνωσης των κοινωνικών αγώνων, με προοπτική τη διάρκεια και πολιτικοποίησή τους, εντός της προεκλογικής περιόδου, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η καταστροφική για τον λαό αυτοδυναμία της ΝΔ. Εμπρός να δυναμώσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αδυνατίσουμε τη ΝΔ!

Πέτρος Θεοδοσιάδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass