Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨΗΦΙΣΑΝ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2010 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:16
 Σε ερώτηση του βουλευτή μας κ. Ροντούλη, σχετικά με τη μείωση των τιμών των διοδίων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαγκριώτης απάντησε ότι «στόχος είναι η μείωση των διοδίων κατά 25% και η κυβέρνηση θ’ αρχίσει τις διαβουλεύσεις». Δυστυχώς όμως θα πρέπει να υπάρχουν και σοβαρές πολιτικές φωνές, από το 2012 οπότε το κράτος θα εισπράττει το 60% επί των ακαθάριστων εσόδων της Κοινοπραξίας, θα μπορεί το κράτος να κάνει μειώσεις από την πλευρά του. Σε αντίθετη περίπτωση εάν θελήσει η Κοινοπραξία να «κάνει κανένα ψυχικό».
Ο κ. υπουργός καθώς και ο κ. Ροντούλης ψήφισαν τις 5 συμβάσεις των «ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Τα υπόλοιπα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»...
* * *
* Επίσης θριαμβολογούν οι πολιτικοί και οι οικονομολογούντες για τα 8 δισ. ευρώ που δανείστηκε το ελληνικό κράτος, προσφορά 25 δισ. με επιτόκιο 6,20% τη στιγμή που το μέσο επιτόκιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 3,20-3,40%, διαφορά 3 μονάδες επιτοκίου. Τα κρατικά ομόλογα είναι πενταετή άρα σύνολο τόκων 2 δισ. 240 εκατ. ευρώ. Διαφορά επιτοκίου 3 μονάδες άρα 240 εκατ. ευρώ ετησίως σύνολον ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ 1 δισ. 240 εκατ. ευρώ. Τόσο αισιόδοξος λαός είναι μόνο ο Ελληνικός... Στην Αριθμητική εδώ και μερικά χρόνια καταργήθηκαν οι πράξεις Αφαίρεση, έχουμε Πολλαπλασιασμό, Πρόσθεση και Διαίρεση, στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο. Και μια παρατήρηση για το Διοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Τρισέ καθώς και τον δικό μας Υποδ/τη κ. Παπαδήμα. Η κρίση πέρα του Ατλαντικού άρχισε τον Φεβρουάριο 2009 και αυτοί το κατάλαβαν τον Οκτώβριο του 2009, και τι έκαναν μια τρύπα στο νερό μέχρι στιγμής.
Με εκτίμηση
Κων/νος Αθ. Κολοβός