ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαμαρτυρία τρίτεκνων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2009 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:26
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.4 του Ν.3454/2006 (ΦΕΚ 75/7-4-2006 τ.Α΄) ορίζεται ότι από την έναρξη του σχολ. έτους 2006-2007 και εφεξής, κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον πίνακα της παρ.5 περίπτ. α΄ του άρθρου 6 του Ν.3255/2004, ήτοι από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, προσλαμβάνονται από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα αυτό εκπαιδευτικοί που έχουν τρία (3) τέκνα σε ποσοστό είκοσι τις εκατό (20%) κατά κλάδο και ειδικότητα επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι διατάξεις αυτές. Επισημαίνεται ότι, η πρόσληψη των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα και σε ποσοστό 20% γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής στον ανωτέρω πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι προσλήψεις.
Ο νόμος αυτός χαρακτηρίστηκε πολύ ευνοϊκός για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς, δεδομένου του ότι για να προσληφθούν ως αναπληρωτές θα έπρεπε να έχουν προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να έχουν επιτύχει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, για την απόκτηση μορίων, με σκοπό την ένταξή τους στον ανωτέρω πίνακα. Παρόλο όμως που ο νόμος καθορίζει αυστηρά το ποσοστό των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα που πρέπει να προσλαμβάνονται, διαπιστώθηκε η μη πιστή εφαρμογή του κατά τις φετινές και προηγουμένων ετών προσλήψεις. Αυτό οφείλεται στο ότι οι προσλήψεις των τρίτεκνων γίνονται μετά από τους εκπαιδευτικούς που έχουν μόρια από ΑΣΕΠ ή από προϋπηρεσία στη δημόσια η ιδιωτική εκπαίδευση. Δηλαδή πρώτα προσλαμβάνεται το 80% των αναπληρωτών και ως εκ τούτου καταλαμβάνουν τις θέσεις επιθυμίας τους και εν συνεχεία το 20% των τριτέκνων, με αποτέλεσμα οι θέσεις που μένουν κενές για αυτούς να είναι στους πιο απομακρυσμένους Νομούς της Ελλάδας.
Πολλοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί για διάφορους οικογενειακούς λόγους (παιδιά στη βρεφική ηλικία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλπ.) κατά την αίτησή τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές δεν δηλώνουν όλους τους Νομούς της Ελλάδας, παρά μόνο αυτούς που είναι πλησίον του τόπου διαμονής τους, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται πολύ καθυστερημένα ή και καθόλου κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω του ότι τα κενά αυτά καλύπτονται από αυτούς με υψηλά μόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει προεκλογικά και δεν έκανε πράξη, την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, κάτι το οποίο θα σήμαινε για τους εκπαιδευτικούς τον άμεσο διορισμό τους και την τοποθέτησή τους στον τόπο της επιθυμίας τους.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, προκύπτουν σε εμάς τους εκπαιδευτικούς και σας παραθέτουμε Κε Υπουργέ τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Γιατί θα πρέπει το ποσοστό που αναλογεί στους εκπαιδευτικούς με τρία τέκνα να προσλαμβάνεται μετά τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς;
- Θεωρείτε εύκολη την εσωτερική μετανάστευση των τρίτεκνων οικογενειών;
- Γιατί να αποχωρίζεται ο τρίτεκνος εκπαιδευτικός την οικογένειά του για 2, 3 ή και 4 χρόνια;
- Γιατί οδηγείτε τις τρίτεκνες οικογένειες στον οικονομικό μαρασμό αναγκάζοντάς τους να συντηρούν δύο σπίτια;
- Γιατί ενώ θα έπρεπε οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί να είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από του πολυτέκνους, τους τοποθετείτε κάτω και από αυτούς με δύο, ένα ή και κανένα παιδί;
- Ποιος θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο να μετακομίσει, ο εκπαιδευτικός που μόλις τελείωσε το Πανεπιστήμιο και δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις ή ο τρίτεκνος που είναι περίπου 35-40 χρονών και τα οικογενειακά του βάρη είναι δυσβάσταχτα;
- Γιατί τέλος ενώ ψηφίσατε ένα νόμο δεν τον εφαρμόζετε σωστά.
Με σκοπό τη σωστή εφαρμογή του Νόμου και την απονομή δικαιοσύνης στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς εισηγούμαστε τα ακόλουθα:
- Οι τρίτεκνοι να προτάσσονται στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, αμέσως μετά από αυτούς με μεσογειακή αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας έτσι ώστε να προσλαμβάνεται απαρέγκλιτα το ποσοστό 20% που τους αναλογεί.
- Να τοποθετούνται οι τρίτεκνοι σε σχολεία του Νομού όπου διαμένουν και αν δεν υπάρχουν κενά σε σχολεία κοντινών Νομών.
- Να διορίζονται ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μετά από δύο χρόνια πραγματικής προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση. Τέλος, δεν νομίζουμε κ. Υπουργέ ότι έχουμε παράλογες απαιτήσεις, αυτό που ζητάμε μόνο είναι δικαιοσύνη και στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.
Μια τρίτεκνη εκπαιδευτικός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass