Παρενθέσεις

Ε, να βάλουμε ...όριο ηλικίας!

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
Πάλι καλά! Πάλι καλά που η επίσημη εξήγηση είναι ότι χάκερς μπήκαν στην ιστοσελίδα της Λούκας (της Κατσέλη ντε) και έγραψαν ό,τι έγραψαν για τους... αναμάρτητους τρομοκράτες! Και κει να μείνουμε και αυτό να δεχθούμε, έτσι για λόγους κοινής λογικής και κοινής... πολιτικής.
Διότι, όταν εμφανίζεται η πολιτικός, υποτίθεται και λέει ότι υπάρχει «όριο ηλικίας» στην τρομοκρατία, να ξέρουμε και μεις να κανονίσουμε την πορεία μας. Τι επικίνδυνες αστειότητες είναι αυτές!
Τότε με τους βανδαλισμούς πέρυσι, είχαμε «τα καημένα τα 16χρονα», που, βεβαίως, με μία πέτρα, ένα ρόπαλο στο χέρι και μία μολότοφ, ήταν το ίδιο καταστροφικά, επικίνδυνα και «δολοφονικά» με οιονδήποτε ενήλικα.
Τώρα πιάσαμε άλλο βιολί. «Τα καημένα τα 20χρονα». Επειδή είναι αυτοί οι «πυρήνες της φωτιάς» εκεί γύρω στα 20, δεν κατάλαβα; Απαλλάσσονται λόγω νεαρού της ηλικίας; Μα, στο κάτω-κάτω ενήλικες είναι. Τι είναι, παιδάκια που δεν είχαν με τι να παίξουν; Κι αντί, ας πούμε, να πάρουν το κουβαδάκι τους και να πάνε στην παραλία, προτίμησαν να παίρνουν τις κατσαρόλες της μαμάς τους, κι έτσι, για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι, βάλανε και από μία μπόμπα μέσα. Και αντί να πάνε στην παραλία, προτιμήσανε να παίρνουνε τις κατσαρόλες παραμάσχαλα και να τις αραδιάζουν σε διάφορα γραφεία, υπουργεία, καταστήματα και σπίτια. Και μετά, καθόταν απέναντι και περίμεναν να δουν πώς θα κάνει «μπουμ» και χτύπησαν τα χεράκια τους γεμάτα χαρά, τα καημένα τα παιδάκια! Και μετά πήγαιναν και αγόραζαν γλειφιτζούρι για να το γιορτάσουν!
Και να εμφανίζεται η Λούκα, αντί να λέει ένα «ευχαριστώ» στην Αστυνομία που άμεσα εντόπισε αυτούς που έβαλαν «φωτιά» στο σπίτι της και απείλησαν την ίδια και την οικογένειά της, να κάνει ανακοίνωση υπέρ των τρομοκρατών! Όχι, γιατί, άμα είναι έτσι, σε λιγάκι ορισμένοι θα απαιτούν να τους ζητάμε και «συγγνώμη» που δεν τους αφήνουμε στην ησυχία τους, να κάνουν τη δουλειά τους. Τα καημένα τα παιδιά! Να ’χουν την υπερκόπωση της... τρομοεργασίας, να ’χουνε και μας.
Έξυπνοι πάντως οι τύποι. Κατά την επίσημη εκδοχή, πάντα, γιατί παίζει και η πιθανότητα «πατάτας» που μαζεύουν με διαψεύσεις εκ των υστέρων. Μπήκαν στην ιστοσελίδα της και βγάλανε μια δήλωση-μαϊμού: «Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέφει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!». Να βάλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να «σκοτωθούν» για την ανακοίνωση, όπως και έγινε, να πάρει έκταση το θέμα, όπως και πήρε και, φυσικά... «Λέγε-λέγε, όλο και κάτι θα μείνει».
Και, όλο και κάποιοι θα αμφισβητήσουν το αν έγινε ή δεν έγινε η συγκεκριμένη δήλωση πέριξ της οποίας ο δικαιολογημένος θόρυβος αν ήταν πραγματική. Που δεν είναι, λέει η Λούκα και θα κάνει και μήνυση, λέει.
Τέλος πάντων, όμως, αν είναι έτσι το πράγμα και η αντίληψη - γιατί και από τηλεοράσεως βγήκανε κάποιοι και λέγανε για τα «καημένα τα παιδιά», να θεσπίσουμε ένα όριο ηλικίας, να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Και όσοι επίσης επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με το... θεάρεστο αυτό έργο να έχουν μια ιδέα. Ας πούμε, μια πρόταση είναι από 16 έως 25 να μπορούν τα «καημένα τα παιδιά, ανενόχλητα να σπάζουν, να βανδαλίζουν, να καταστρέφουν, να ανατινάζουν, να σκοτώνουν ή να τραυματίζουν ενδεχομένως, να ασκούν ψυχική και σωματική βία και γενικά να τρομοκρατούν, γιατί «μικρά είναι ακόμη», θα μας πουν! Ε, και από τα 60 και μετά επίσης να μην λαμβάνονται καθόλου υπόψη τέτοιου είδους ενέργειες. Να βάλουν βόμβες ή να στέλνουν άλλους να τις βάζουν, όπου και όπως γουστάρουν, γιατί, ε, «μεγάλοι άνθρωποι είναι, άσ’ τους να εκτονωθούν», να αισθάνονται... ενεργοί πολίτες»!
Η... «παραγωγική ηλικία» που θα εμπίπτει και στη δικαιοδοσία του νόμου, να είναι εκεί, από 23 μέχρι 60 και πάλι με... «εξαιρέσεις», γιατί άνθρωποι είμαστε! Αν κανείς, ας πούμε, έχει καμιά φυσική αναπηρία, καμιά οικογενειακή ανωμαλία, κάνα παιδικό απωθημένο ν’ αντιμετωπίζεται με σχετική επιείκεια και την ανάλογη ελαστικότητα... Λογικά πράγματα! Και εντελώς ελληνικά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass