Συνεργασίες

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
Στη γιορτή της δημοκρατίας ακούσαμε πως ο ελληνικός λαός άρχισε να μην εμπιστεύεται το πολίτευμα της χώρας μας και ως αποτέλεσμα αυτού στις ευρωεκλογές πήγε για μπάνιο.
Τώρα στις εθνικές εκλογές πιστεύω ότι θα κάνουν το ίδιο γιατί κατά τη γνώμη μου νιώθουν ότι όλοι οι πολιτικοί μας θεωρούν ανθρώπους μειωμένης νοημοσύνης και αυτό είναι το μέγα λάθος τους.
Πότε αυτοί οι γνωστοί – άγνωστοι θα γίνουν γνωστοί σε όλους μας.
Είναι παράνομο να μην κοπεί απόδειξη για έναν καφέ, αλλά είναι νόμιμο ένας συνταξιούχος των 2000€ να διορίζεται και στη διεύθυνση ενός κρατικού οργανισμού με μισθό μερικές χιλιάδες ευρώ.
Είναι σωστό ένας μικροβιοτέχνης να είναι φυλακή για χρέη και ένας που καταχράστηκε εκατομμύρια να κυκλοφορεί ελεύθερος. Στο Βατοπαίδι λένε μπλέχτηκαν τα ονόματά τους και όχι οι ίδιοι. Ζητάμε σεβασμό της αξιοπρέπειας μας, ζητάμε ασφάλεια για τη ζωή μας και την περιουσία μας.
Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που θίγουν τη μάστιγα των ναρκωτικών, ενέργεια όμως που θα έπρεπε να γίνεται από την Πολιτεία.
Ζητάμε αυστηρότερη εφαρμογή των νόμων και όχι οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους να πιάνουν τους κακοποιούς και οι δικαστές να τους αφήνουν ελεύθερους.
Τα ορεινά χωριά μέρα με τη μέρα εγκαταλείπονται όλο και περισσότερο γιατί καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να ασχοληθεί πραγματικά με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μην έχουν ούτε δημοτικό σχολείο και έτσι να έχει χαθεί το γέλιο και οι χαρούμενες φωνές των παιδιών και να έχει μείνει μόνο το παράπονο και το βογγητό των γερόντων.
Δυστυχώς το πολίτευμά μας είναι βαριά άρρωστο. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης στο βιβλίο του «Ομιλίες στην Αθήνα» μας λέει πολλά για τις δημοκρατίες και σας μεταφέρω λίγες γραμμές: «Αν τα κυρίαρχα στρώματα μπορούν να κάνουν ατιμωρητί αυτά τα οποία κάνουν και νομίζω εδώ στην Ελλάδα όπως λένε οι Γάλλοι είσαστε πληρωμένοι για να ξέρετε ότι κάνουνε ατιμωρητί όσα κάνουνε το ξέρετε πάνω στο πετσί σας – εάν αυτά τα κυρίαρχα στρώματα μπορούν να κάνουν αυτά που κάνουνε, είναι ακριβώς διότι οι λαοί μένουν απαθείς ή το πολύ σηκώνουν τους ώμους λέγοντας: τους ξέρουμε είναι όλοι ίδιοι παλιάνθρωποι».
Σήμερα ακούγονται κουβέντες όπως ξέραμε τι γινότανε στο τάδε μέρος αλλά επειδή είχε πολιτικό κόστος τους αφήναμε και δεν τους πειράζαμε.
Σαν λύση προτείνω σε όλα τα κόμματα να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, να κληθούν τεχνοκράτες και συνταγματολόγοι για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού συστήματος που θα βγάλει τη χώρα από το πολιτικό τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, που θα διασφαλίζει την καλή λειτουργία τις Πολιτείας.
Κάντε τώρα το σωστό προτού παρουσιαστεί ένας νέος «Ροβεσπιέρος»
ΜΑΧΜΟΥΔΙΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass