Ενα μεγάλο ηθικό κενό

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
* Του κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη, ιατρού, πρώην προέδρου της Ο.Π.Σ.Β.Ε. και μέλος Δ.Σ. ΚΕ.ΠΟ.ΜΕ.
Όπως είναι γνωστό πριν από έξι, εφτά χρόνια μπροστά στην ποδηγέτηση των ομοσπονδιών και των συλλόγων από τους μηχανισμούς του τότε καθεστώτος που στόχευε στην κατάργηση της 19ης Μαΐου και την ανάγκη της ενότητας δεχθήκαμε τη διάλυση της ομοσπονδίας μας της Ο.Π.Σ.Β.Ε.. Μια ομοσπονδία η οποία την περίοδο 1997-2002 πρωτοστατούσε στο μεγάλο αγώνα υπεράσπισης της ακεραιότητας και του κύρους της 19ης Μαΐου. Κάτι που δεν έκαναν άλλες ομοσπονδίες και πρόσωπα στο χώρο των χορευτικών, λαογραφικών συλλόγων ούτε και τα περισσότερα μέλη του σημερινού συμβουλίου της Π.Ο.Ε..
Η ενότητα όμως αυτή όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες και πολιτισμένες πολιτικά κοινωνίες οφείλει να οικοδομηθεί επάνω σε ορισμένες αξίες και αρχές που θα υπερασπίσουν την Ποντιακή αξιοπρέπεια και υπόθεση.
Ο μέχρι σήμερα βίος της Π.Ο.Ε. και των Προεδρείων της αλλά ειδικά η ερμαφρόδιτη στάση της στις νέες απόπειρες κατάργησης της 19η Μαΐου με τη νέα κατάθεση στεφανιού στον Κεμάλ αποδεικνύουν ότι η ηγεσία της Π.Ο.Ε. κινείται στο ίδιο πλέγμα σχέσεων, εξαρτήσεων, συναλλαγών που χαρακτήριζαν τους μηχανισμούς του πρώην καθεστώτος στον Ποντιακό χώρο. Αντί μια αδιαπραγμάτευτη στάση αξιοπρέπειας κινήθηκε προσχεδιασμένα, συντονισμένα, πονηρά και ύπουλα ώστε να πέσει στα μαλακά χωρίς πολλές απώλειες για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η νέα αποκρουστική και βάρβαρη πράξη.
Η εικόνα των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε. είναι πολιτικά ανήθικη όπως ανήθικη είναι η πράξη της κατάθεσης στεφανιού. Η Π.Ο.Ε. όχι μόνον με τη στάση της μετά αλλά κύρια πριν την κατάθεση του στεφανιού στην επιστολή της έδινε το ελεύθερο, το πράσινο φως στον Καραμανλή και την Ν.Δ.. Οι προγραμματισμένες μάλιστα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εκδηλώσεις για την 19η Μαΐου έγιναν για να κρατηθούν τα προσχήματα και να συντηρηθούν οι νέοι μηχανισμοί ποδηγέτησης, ελέγχου και παραμυθίασης των Ποντίων.
Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν με τη «χρήση», «κατανάλωση» προσώπων ορισμένων με προσφορά στην Ποντιακή υπόθεση ώστε να υπάρξει στο βαθμό που είναι δυνατόν μια εικόνα αξιοπιστίας και να καλυφθεί η επαίσχυντη πράξη του στεφανιού.
Στον χώρο των λαογραφικών, ποντιακών συλλόγων υπάρχει ένα μεγάλο ηθικό κενό. Το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί σύντομα και θα καλυφθεί. Διαφορετικά θα πετύχουν οι στόχοι αυτών που επιδιώκουν ύπουλα να εκφυλίσουν και γελοιοποιήσουν ένα υπέρτατο και ευγενές αίτημα των Ποντίων. Το δικαίωμα στη μνήμη που είναι συνώνυμο του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια.
Οι στόχοι αυτών που επιδιώκουν να γυρίσουν τους Ποντίους στα ανέκδοτα.
Πρώτος λόγος, πρώτο καθήκον, πρώτο μέτωπο όλων των Ποντίων είναι η καταδίκη των ανήθικων πράξεων της κατάθεσης στεφανιών.
Αυτή είναι η αφετηρία, η ηθική και πολιτική σταθερά, ο πήχυς της Ποντιακής υπόθεσης σήμερα το 2008.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass