Μεταπτυχιακές σπουδές αιρετών της Αυτοδιοίκησης

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2008 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Πιστεύω ότι είναι πλέον μια επιτακτική ανάγκη, αλλά και επιθυμία αρκετών, ίσως και πολλών αιρετών, σχετικά με τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), οι οποίες θα συντελέσουν τα μέγιστα στην αποτελεσματική διοίκηση, τόσο των Αυτοδιοικητικών δραστηριοτήτων όσο και του ευρύτερου Διοικητικού Μηχανισμού.
Οι σκέψεις για την αποτελεσματική Διοίκηση στο Δημόσιο Τομέα και οι γνώσεις τις οποίες θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε απασχολούσαν αρκετό καιρό πολλούς νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους. Η εξαιρετικής σημασίας εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, θα συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ρόλου των αυτοδιοικητικών - αιρετών εκπροσώπων των πολιτών.
Έτσι, λοιπόν, συνδιαμορφώθηκε από πολλούς αιρετούς ανά το Πανελλήνιο από τον 1ο και 2ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης η πρόταση για δημιουργία και παρακολούθηση Μεταπτυχιακών τμημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και Οργανισμών.
Οι μεταπτυχιακές αυτές σπουδές, μπορούν να διεξαχθούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του νομού μας, ιδιωτικά και δημόσια, φτάνει να αποφασισθεί και να εγκριθεί από τα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα σε κεντρικό επίπεδο, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο σπουδών σε σχέση με τους συμμετέχοντες.
 Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει την απαρχή στη διαμόρφωση ενός πλαισίου γνώσεων, που θα ωφελήσει, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, στελέχη εκπαιδευμένα στη διοίκηση οργανισμών. Επιπροσθέτως, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα είναι μοναδική, πρωτότυπη και πρωτοπόρα και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις Αυτοδιοικήσεις.
Με τιμή
Μάριος Θ. Ξηρομερίτης
δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων
χειρουργός ουρολόγος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass