ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Χαριστική ρύθμιση σε επιχειρηματία

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Πρωτοφανής περίπτωση σκανδαλώδους μεροληψίας υπέρ συγκεκριμένου δημότη και επαγγελματία σε παράλια του Δήμου Κάτω Ολύμπου, αλλά και χαριστικής συμπεριφοράς με παράνομο και προκλητικό τρόπο, καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάτω Ολύμπου.
Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο να χαρίσει χρέη παρελθόντων ετών, ύψους 3.907,50 ευρώ από δημοτικά τέλη στον ιδιοκτήτη καφετέριας στο Καστρί Λουτρό κ. Απόστολο Ζαφείρη.
Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί τού εν λόγω επαγγελματία για δήθεν προφορικές υποσχέσεις που εξέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της περιόδου 1999 - 2002, χωρίς καμία ουσιαστική επιβεβαίωση, ούτε γραπτή συμφωνία και χωρίς κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο, έγιναν δεκτά με τόση ευκολία από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. Σημαντικό ρόλο στην παράνομη απόφαση έχει ασφαλώς η θετική εισήγηση του δημάρχου κ. Ν. Βαλσαμόπουλου, ο οποίος έκρινε δίκαιο το αίτημα του κ. Ζαφείρη για διατροφή των οφειλών του προς το Δήμο μας.
Ακόμη ο κ. Βαλσαμόπουλος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Δ. Σούκου, χωρίς όμως να παρουσιάσει εκείνος κανένα πραγματικό αποδεικτικό στοιχείο που να δικαιολογεί τη διαγραφή αυτών των χρεών σήμερα.
Είναι πράγματι τιμητικό που και οι υπόλοιποι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Ι. Μαλαθούνας, Αθ. Μπασλής, Ι. Λιώτας και Ν. Ρήγας, καταψήφισαν τη σχετική απόφαση της διαγραφής των χρεών, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά κυρίως εκείνους τους χιλιάδες συνδημότες μας, απέναντι στους οποίους θα είναι υπόλογοι πλέον όσοι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν τη διαγραφή.
Το χειρότερο παράδειγμα που θα μπορούσε ποτέ να δώσει η δημοτική μας αρχή στους δημότες του Κάτω Ολύμπου το έδωσε. Τώρα, μετά τη χαριστική απόφαση υπέρ του κ. Απ. Ζαφείρη και μάλιστα για ένα τόσο μεγάλο ποσό, δεν υπάρχει κανένας λόγος κανείς δημότης να πληρώσει οποιοδήποτε δημοτικό τέλος ή φόρο, αρκεί να επικαλεστεί οποιαδήποτε προφορική και επί της ουσίας ανύπαρκτη δικαιολογία.
Είναι κατάφωρη η αδικία να εισπράττει ο δήμος και το τελευταίο ευρώ από κάθε συνεπή δημότη και να χαρίζει τόσο προκλητικά χιλιάδες ευρώ σε έναν επαγγελματία που όλοι γνωρίζουμε πόσο ασυνεπής υπήρξε τα τελευταία χρόνια απέναντι στο δήμο. Και έτυχε, επίσης, πολλές φορές της ανοχής και της υποστήριξης του δήμου μας.
Δημιουργεί, επίσης, μεγάλο θέμα ηθικής τάξης απέναντι στον κ. δήμαρχο, διότι η αδελφή του, κ. Απ. Ζαφείρη, είναι συνεργάτης του κ. Βαλσαμόπουλου, ως εκλεγμένη τοπική σύμβουλος Αιγάνης με το συνδυασμό του κ. δημάρχου.
Το θέμα, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει. Αντίθετα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταθέσαμε ένσταση κατά της απόφασης αυτής στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για να ακυρωθεί η απόφαση διαγραφής των χρεών που προσβάλει το κύρος του δήμου μας και την υπόληψη των συνδημοτών μας.
Με τιμή
Ζάχος Μιχάλης
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass