ΠΑΡΕΝ - ΘΕΣΕΙΣ

Νέο Δράμα!

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2008 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
Τι νέο δράμα είναι αυτό που βρήκε τη Νέα Δημοκρατία με τον βουλευτή από τη Δράμα; Και τι δράμα τον βρήκε και τον ίδιο δηλαδή; Να έχουν βγει, να έχουν πει τόσοι, τόσα, και να εξασκείται η… πυγμή του κόμματος και του αρχηγού του στον Στ. Δαϊλάκη. Που μήτε που τον είχαμε ξανακούσει. Τον  ακούσαμε τώρα μια και καλή με την χλαπαταγή που έγινε γύρω από το όνομά το.
Γιατί; Γιατί έτσι είναι. Οποιος θέλει ν΄ ακούσει η πόρτα, χτυπάει το παράθυρο. Δεν θα πάω μακριά. Στον Τατούλη θα πάω. Που τους έχει «λούσει» τόσο καιρό από τον διαδικτυακό του τόπο - καθότι δεν τον… χωράει ο τόπος - που βεβαίως έχει στραφεί κατά του περιβάλλοντος Καραμανλή και κατά του Ρουσόπουλου, αλλά…
Αλλά δεν τόλμησε κανείς να τον πειράξει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Για να μην πιάσω τον Μανώλη, τον Γιαννόπουλο και διάφορους άλλους - και ακόμη - ακόμη και αυτόν τον Μεϊμαράκη ο οποίος έχει πει τα δικά του, αλλά όλοι πέρασαν… άβρεχτοι. Διότι σου λέει ότι είπαν το είπαν πριν το «φιρμάνι» που εξέδωσε κατά την Κεντρική Επιτροπή ο Καραμανλής, και πριν τις κόκκινες γραμμές που τράβηξε εκεί. Και αφού ελέχθηκαν π. Κ.Ε. (προ Κεντρικής Επιτροπής) έλαβαν, προσωρινή άφεση αμαρτιών. Βγήκε λοιπόν, αυτός ο Στ. Δαϊλάκης σε ένα υποκανάλι και τι είπε; Ότι πρέπει να φύγει ο Ρουσόπουλος. Αυτό δηλαδή, που λένε και οι άλλοι. Ε, ας πούμε ότι πρόσθεσε και τού Αγγέλου. Τι του ΄ρθε; Διαγραφή του ΄ρθε από το κόμμα. Διότι ο Στ. Δαϊλάκης, έπαθε ό,τι είχε πάθει και κείνος ο κακομοίρης ο Πολύζος που τον είχανε για καλόβολο. Βγαίνανε τότε διάφοροι και λέγανε διάφορα περί διαφθοράς, βγήκε και κείνος ο κακομοίρης και είπε μια φρασούλα και στο πιτς φυτίλι, βρέθηκε εκτός Ν.Δ. Διότι στο δικό του πρόσωπο επέλεξαν να κάνουν επίδειξη πυγμής, όπως τώρα στο πρόσωπο του Στ. Δαϊλάκη, τον οποία επίσης είχαν για… καλόβολο. Πρώτον λοιπόν, τους ήρθε μία έκπληξη που βγήκε και είπε ό,τι είπε, και δεύτερον τους ήρθε άλλη έκπληξη που δεν παραιτήθηκε, διότι αρχικά έτσι είχε πει, και διότι και αυτόν τον είχαν για καλόβολο.
Ετσι - έτσι γίνεται η επίδειξη πυγμής, στους θεωρούμενους ως «αδύνατους κρίκους». Οι «δυνατοί» μένουν στο απυρόβλητο. Βέβαια εδώ υπάρχει άλλοθι, διότι δήθεν βγήκε και τα είπε μετά την Κεντρική Επιτροπή, αλλά… Αλλά βασικά είναι μία κίνηση που αν έγινε για να υπογραμμίσει τις… αυστηρές προθέσεις Καραμανλή μετά τις κόκκινες γραμμές που έθεσε και να στείλει, μήνυμα προς άπαντα ενδιαφερόμενο. Επεισε όμως; Μάλλον όχι. Θα «έπειθε» αν γινόταν σε άλλο τάιμινγκ και αν αφορούσε άλλο πρόσωπο.
Τώρα, από κει και πέρα για τη Νέα Δημοκρατία «τι είχες Γιάννη μ΄ τι είχα πάντα»! Ξαναέπεσε στους 151 βουλευτές, κι αυτό πάλι δεν το λες με σιγουριά! Διότι ουσιαστικά μιλάμε για 150 βουλευτές και έναν Τατούλη. Ο οποίος, ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας πως θα συμπεριφερθεί στο μέλλον. Και, έχει και την… καβάντζα του Δαϊλάκη, ο οποίος - όπως είχε κάνει και ο Κουκοδήμος - έσπευσε να δηλώσει ότι θα στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία προφανώς ελπίζοντας να επανενταχθεί στο… μαντρί, πάλι με χρόνια με καιρούς, κι άμα… φύγει ο Ρουσόπουλος, που λέει ο λόγος.
Τώρα βέβαια, υπάρχει και η εκτίμηση ότι ο Καραμανλής… παρακαλάει να βρεθεί άλλος ένας να φύγει ή να τον φύγουν, για να προκηρυχθούν πρόωρες, εκλογές χωρίς δική του υπαιτιότητα, ελπίζοντας ότι θα τις κερδίσει. ΄Η ελπίζοντας ότι δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, θα γίνουν επαναληπτικές με το νέο εκλογικό νόμο και θα υπερισχύσει η Νέα Δημοκρατία.
Όπως και να ΄χει, όποιος και αν ήταν ο στόχος της διαγραφής Δαϊλάκη, το σίγουρο είναι ότι επικοινωνιακά δεν πέτυχε. Και δεν πέτυχε, γιατί απλούστατα έγινε σε λάθος χρόνο και με λάθος πρόσωπο. Και οπωσδήποτε δεν έλυσε τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.
Γα να δούμε αφού κατατεθεί προϋπολογισμός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο Καραμανλής; Διότι είπαμε και αυτό είναι και το λογικό: τι ανασχηματισμό να κάνει αν δεν ανασχηματίσει τον Αλογοσκούφη που είναι «κόκκινο πανί». Και πώς να ανασχηματίσει τον Αλογοσκούφη όταν καταρτίζει προϋπολογισμό; Βέβαια η διεθνής οικονομική συγκυρία που παίρνει τραγικές διαστάσεις… απαλύνει τις εντυπώσεις και για τον Αλογοσκούφη και για την κυβέρνηση, δεν τις εξαλείψει όμως.
Να δούμε λοιπόν; Θα προχωρήσει μετά σε ανασχηματισμό (προσπαθώντας να βγει από το αδιέξοδο) ή ανασχηματίζοντας και τον Αλογοσκούφη ή… ΄Η θα συνταχθεί με την άποψη Μεϊμαράκη ότι «όποιος υπουργός καταρτίζει τον προϋπολογισμό πρέπει και να το εκτελεί;»… μέχρι να τον εκτελέσουν!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass