«Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής και οι φορείς»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
* Του Κώστα Γιαννούλα
Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων
Στις 18/9/2008 πραγματοποιήθηκε, όπως ο νέος κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει, δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2007. Τη συνεδρίαση αυτή παρακολούθησαν πολλοί Λαρισαίοι, που κατέκλυσαν την αίθουσα, αλλά και χιλιάδες άλλοι, αφού σε απευθείας σύνδεση την παρουσίασε το κανάλι «Θεσσαλία Τ.V.».
Κατά κοινή ομολογία, όσων την παρακολούθησαν, ήταν μια ενδιαφέρουσα και πετυχημένη συνεδρίαση, αφού όλα έγιναν με τάξη, ηρεμία και ευπρέπεια, χωρίς εντάσεις και διακοπές. Σε πρώτη φάση μίλησε ο Δήμαρχος, ακολούθησαν κατά σειρά οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάνοντας χρήση ο καθένας το μισό του χρόνου, που δαπάνησε ο Δήμαρχος, και έκλεισε ο Δήμαρχος, απαντώντας σύντομα και στους τρεις, όπως ο κώδικας και ο κανονισμός ορίζει.
Σε δεύτερη φάση κλήθηκαν απ΄ το Προεδρείο να μιλήσουν, όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όσοι φορείς επιθυμούσαν. Πήραν το λόγο μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος και ο αντιπρόεδρος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος.
Ωστόσο, παραφωνία αποτέλεσε η επιστολή του κ. Αστερίου Χλωρού, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, 22/9/2008, με τίτλο «ερωτηματικά και ερωτήματα προς το Δήμαρχο με αφορμή τον απολογισμό». Στην επιστολή αυτή, εκτός από τα ερωτήματα που διατυπώνει, υποστηρίζει ότι από αυτή την ειδική συνεδρίαση απουσίαζαν οι φορείς της πόλης, και προσπαθεί να ερμηνεύσει το γιατί.
Ο κ. Χλωρός, όμως, που υπογράφει την επιστολή με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «ΔΡΥΑΣ», ήταν παρών στο Ωδείο. Θέλω να πιστεύω ότι εκπροσωπούσε τη «Δρυάδα» και δεν παρευρέθηκε εκεί ιδιωτικώς ένας, τουλάχιστον, φορέας, λοιπόν, ήταν εκεί` εκτός κι αν η «Δρυάδα» δεν είναι φορέας. Επομένως, δεν έχει δίκιο ο κ. Χλωρός, όταν κάνει λόγο στην επιστολή του περί απουσίας φορέων από την ειδική συνεδρίαση.
 Ένας άλλος φορέας, που παρευρισκόταν, επίσης, ήταν, αυτός, που κρέμασε μέσα στην αίθουσα πανό με σύνθημα σχετικό με τον Πηνειό. Αδιάψευστος μάρτυρας πρωτοσέλιδη φωτογραφία στην «Ελευθερία» και το οπτικό υλικό. Δε θα αναφερθώ σ΄ άλλους φορείς, μήπως και αδικήσω κανέναν, αφού η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο. Αν, όμως, ο κ. Χλωρός επιμείνει, θα του δώσω πλήρη κατάλογο.
Είναι αλήθεια, πάντως, ότι εκτός του αντιπροέδρου του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κανένας άλλος φορέας ή μεμονωμένος δημότης δε ζήτησε το λόγο, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, ούτε, όμως, ο κ. Χλωρός. Θέλω να πιστεύω, πως δεν στάθηκε αιτία το γεγονός ότι σταμάτησε η απευθείας σύνδεση. Επέλεξε την ησυχία του στην επιστολή του, κάτι που το συνηθίζει, άλλωστε, όταν ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή, μόνο που όλες οι δικαιολογίες που επικαλείται, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
Μία από τις αμαρτίες αυτές, πιστεύω, πως έχει να κάνει και με το ότι ο κ. Χλωρός, που ενδιαφέρεται για την πορεία της πόλης μας, δεν έγινε, ακόμα, δημότης του Δήμου Λαρισαίων` συνεχίζει να είναι δημότης του Δήμου Κάτω Ολύμπου και να συμμετέχει ενεργά στα δημοτικά δρώμενα αυτής της περιοχής, απ΄ την οποία κατάγομαι και εγώ.
Δεν είναι, βέβαια, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες Λαρισαίων, που με την τακτική τους να απογράφονται στα χωριά τους και να μη μεταδημοτεύουν στο Δήμο μας, χάνει η πόλη μας χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα έργα υποδομής και με γρηγορότερους ρυθμούς.
Σταματάω εδώ, χωρίς να απαντήσω στις ερωτήσεις του, μια που αφενός ορισμένες απ΄ αυτές έχουν απαντηθεί κατά καιρούς και κατά κόρον, αφετέρου δεν είμαι αρμόδιος γι΄ αυτό.
Απάντησα μόνο, για να αποκαταστήσω την αλήθεια και να προστατέψω την αξιοπιστία ενός οργάνου, που εκπροσωπώ, ενός οργάνου που, παρά τις όποιες αδυναμίες του, παράγει και πολιτική και σημαντικό έργο. Παρόλα αυτά ορισμένοι, στα πλαίσια της στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής τους μιλούν απαξιωτικά και βάλθηκαν να αποδείξουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κατώτερο των περιστάσεων κι αυτό, αν μη τι άλλο, είναι άδικο.
Με τον κ. Χλωρό δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε αγωνιζόμαστε και οι δύο από διαφορετικό μετερίζι για έναν καλύτερο κόσμο. Ήταν και παραμένει φίλος, μια που και εγώ και αυτός εκτός από κοντοχωριανοί είμαστε 2 από τα 3 ιδρυτικά μέλη της «Δρυάδος». Η αλήθεια, όμως, πρέπει να λέγεται. Εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass