Σκέψεις

Η ακρίβεια - ακρίβια

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2008 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Η λέξη «ακρίβεια» που ταιριάζει για τους πλούσιους (περισσότερα γράμματα = ακριβότερη η λέξη), η λέξη «ακρίβια» είναι για τους φτωχούς, διότι είναι φτηνότερη λέξη, με ένα γράμμα λιγότερο. Πάντως, και οι δύο λέξεις έχουν σωστή γραφή.
Όπως και να έχει, όμως, δυστυχώς είναι ένα οδυνηρό φαινόμενο που ταλανίζει την πατρίδα μας.
Δεν φταίνε μόνο οι εκάστοτε πολιτικοί μας (σίγουρα φταίνε). Φταίμε κι εμείς οι καταναλωτές και μάλιστα πάρα πολύ. Αγοράζουμε ελληνικό γάλα από ελληνικό super market 1,3 - 1,4 και 1,8 ευρώ, ενώ δίπλα ξένα καταστήματα, το ίδιο γάλα το πουλάνε 0,8 ευρώ. Τη φέτα μέχρι 9 ευρώ από δικά μας μαγαζιά. Οι ξένοι μας την πουλάνε 6 ευρώ. Κι όμως, εμείς, σαν αγύριστα κεφάλια, επιμένουμε σε ό,τι μας λένε οι δικοί μας.
Ένα κουτάκι 330 γραμμάρια μπύρα Heineken στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και με ποτήρι πλαστικό κοστίζει 3,5 ευρώ και θα την πιεις ή όρθιος ή στριμωχτά αν βρεις θέση σε βρόμικους καναπέδες. Η ίδια μπύρα, στα ίδια γραμμάρια στο αεροδρόμιο Φρανκφούρτης κοστίζει 2,6 ευρώ και στο αεροδρόμιο Βαρκελόνης 2,25 ευρώ σε κρυστάλλινα ποτήρια και σε δερμάτινα σκαμπό.
Ένα ουίσκι (απλό) κοστίζει 6 ευρώ στην καρακαμπίλα και δίπλα σε χωράφια με καμένες καλαμιές στην πατρίδα μας, ενώ το ίδιο ποτό κοστίζει 4,5 ευρώ στην Πράγα και 4 ευρώ στο Ίνσμπουργκ.
Ένας ιταλικός καφές 4 ευρώ στην πλατεία Ταχυδρομείου και ο ίδιος καφές 1,8 ευρώ στην πανέμορφη πλατεία Plaza La Louna στη Φλορεντία!!!
Υπάρχει, κ. διευθυντά, εξήγηση:
Όπως οι θρησκείες (επινοήσεις πανέξυπνων ανθρώπων) θέλουν, όπως η πυγολαμπίδα, σκοτάδι (αμάθεια - αγραμματοσύνη, ακρισία - πνευματική φτώχεια και κοινωνικό σκοταδισμό) να λάμψουν και να στερεωθούν, έτσι και η ακρίβεια μεγαλώνει, εδραιώνεται και θεριεύει κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις.
Τις προάλλες εκατοντάδες άνθρωποι τσαλαπατήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Ινδία μεταξύ τους για χάρη της θρησκείας τους. Στην Αφρική εκατοντάδες χιλιάδες γκνού και αγριοβούβαλοι τρέχουν κυνηγημένα απ’ τα λιοντάρια στις στέπες και στις κοίτες των ποταμών και δεν σκοτώνονται μεταξύ τους!!!
Τα γελάδια όταν πάνε πολλά μαζί να περάσουν κάποιο στενωπό της φύσης, σταματάνε και περνάνε ένα-ένα.
Ούτε και τα πρόβατα. Ρώτησα σαρακατσαναίους αν καμιά φορά τσαλαπατήθηκαν μεταξύ τους τα πρόβατα και μου είπαν ποτέ!!!
Οι έξυπνοι και αετονύχηδες αναζητούν «κοπάδια» ανίδεων και ντουβαροποιημένων ανθρώπων να τους εκμεταλλευτούν και να πλουτίσουν. Δεν είναι τυχαίο που οι δικές μας αλυσίδες τροφίμων και ιατρικής περίθαλψης κατέκλυσαν τις χώρες των Βαλκανίων και τις χώρες του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ μέχρι την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Όπως στην Ελλάδα έτσι κι εκεί βρήκαν «κοπαδοποιημένους» ανθρώπους, τους πουλάνε ό,τι θέλουν και όσο θέλουν και πλουτίζουν.
Γιατί, κ. διευθυντά, δεν πάνε να στήσουν τις αλυσίδες τους και στη Βιέννη, στο Παρίσι, στο Αμβούργο και στην Κοπεγχάγη; Δίπλα είναι, δεν είναι μακρύτερα η Βιέννη από το Βουκουρέστι! Εύλογη ή όχι η απορία μου;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass