Παρεν-Θέσεις

«Τζα!!»

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2008 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
...Και άρχισε τις εφόδους! Εκεί που θα κάθονται οι υπουργοί, στα καλά καθούμενα, θα τους προκύπτει στο κατώφλι ο Καραμανλής και θα τους κάνει «τζα»! Διότι το ’πε και το ’κανε, που λέει ο λόγος. Είπε ότι θα ξεκινήσει τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα υπουργεία, για να σφίξει ακόμη περισσότερα τα λουριά των υπουργών του, και με το που τελείωσε τα «διαγγέλματα» στα διάφορα κομματικά και κυβερνητικά όργανα, άρχισε τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Σαν την Αγορανομία ένα πράμα.
Και από πού ξεκίνησε; Από ’κεί που έπρεπε. Από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο - αφού είναι στην αρμοδιότητά του - με τη «μάστιγα» των καιρών: την ακρίβεια. Πήγε, λοιπόν, εκεί να του πει από κοντά ο Φώλιας τι γίνεται με την ακρίβεια και να του πει και ο Καραμανλής ότι «δεν ξέρω τι θα κάνεις, κοίτα να το ελέγξεις το πράμα» - ελεύθερη μετάφραση είναι αυτή - και να δει, τέλος πάντων, και ο κόσμος ότι: ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται, κινείται, επικοινωνεί, πιέζει και δεν κάθεται απομονωμένος στο Μαξίμου. Διότι είπαμε: όλα αυτά στοχεύουν μεν στην αύξηση της αποδοτικότητας της κυβέρνησης, αλλά στοχεύουν, επίσης, και στην αναστροφή τού κλίματος που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και δεν ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία. Βγήκε μετά έκανε και δηλώσεις και ανέφερε μέσα στ’ άλλα: «Ξέρω καλά, πολύ καλά, ότι πολλοί συμπολίτες μας - ιδίως μάλιστα άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι - τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Το πρόβλημα είναι διεθνές, είναι σύνθετο, είναι δύσκολο. Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή τού πολίτη». Αυτή είναι η λεγόμενη «στροφή στην κοινωνία»! Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε.
...Παρεμπιπτόντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα του πολυθρύλητου ανασχηματισμού, μεταξύ των... ανασχηματιζόμενων θα είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης. Διότι το θέλει δεν το θέλει, σε καιρούς δύσκολους, όπως οι συγκεκριμένοι, το προφίλ του και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχε, πριν εμπλακεί με την πολιτική και το υπουργιλίκι, δεν «περνάει» στον κόσμο. Αντίθετα, ενοχλούν και ίσως προκαλούν μέχρι ένα βαθμό. Οπότε, όταν, λέμε «όταν», θα έλθει εκείνη η ώρα, φέρεται ως ένας από τους ανασχηματιζόμενους, μαζί με τον Αλογοσκούφη και τον Ρουσόπουλο. Μάλιστα, προ ημερών που πήγε σε μία από τις Νομαρχιακές Συνελεύσεις που κάνει αυτόν τον καιρό ανά την Ελλάδα η Ν.Δ., για λόγους εσωκομματικής εκτόνωσης, ούτε συμμετοχή είχε ούτε και ανταπόκριση, καταπώς μαθεύτηκε.
Τώρα, πέραν αυτού, είναι προφανές ότι ο Καραμανλής αποφάσισε να την... τρέξει την ομάδα και να τρέξει και ο ίδιος, για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Για πόσο καιρό θα κρατήσει η... τρεχάλα, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη. Υποψιάζομαι, όμως, ότι εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από την πορεία των «γκάλοπ» και, επίσης, και από το χρόνο προκήρυξης εκλογών. Οι οποίες κάπου στις αρχές τού 2009 και κοντά - σιμά με τις ευρωεκλογές θα πρέπει να τοποθετούνται. Μέχρι τότε, όποτε, θα πρέπει, εκτός από το βαθμό συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να επιτευχθεί και συσπείρωση της κομματικής βάσης της Ν.Δ., αλλά και γενικότερα του εκλογικού σώματος και... Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται συγκεκριμένα «μέτρα» και κινήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την κυβερνητική επιβίωση. Και πολύ περισσότερο τους στόχους περί τρίτης τετραετίας, που έθεσε προχθές ο Καραμανλής. Όχι ότι δεν ήταν γνωστός ο στόχος περί τρίτης τετραετίας, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το είπε επισήμως ο Καραμανλής, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Τρέχουμε τώρα»... είναι, λοιπόν, το... σύνθημα στην παρούσα φάση για το κυβερνών κόμμα, που επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του σε όλα τα επίπεδα. Να δούμε, θα έχει αποδώσει η προπόνηση ή τζάμπα το τρέξιμο;
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass