«Μας έκαψε το κρεμμύδι»

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2008 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού επισκέφτηκε την επαρχία Ελασσόνας για να τιμήσει την γιορτή της παραδοσιακής ελληνικής φέτας και άλλων τοπικών προϊόντων. Όντως διαπιστώσαμε μία καλή οργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια στον δήμαρχο κ. Πασχόπουλο καθώς και στους άλλους φορείς της διοργάνωσης. Όμως πέρα από την καλή οργάνωση των εκδηλώσεων αντικρίσαμε πρόσωπα νέων παραγωγών σκυθρωπά, όπως του Δημήτρη, της Μαρίας, του Γιώργου, του Θανάση και άλλων πολλών παιδιών. Έτσι γεννάται το ερώτημα; Γιατί όταν αυτά τα Ελληνόπουλα έχουν όνειρα, και λαχτάρα να εργαστούν και να κρατήσουν το βιός τους στην περιφέρεια όπως οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους, κάποιοι ανόητοι στέκονται τροχοπέδη και εμπόδιο σ΄αυτά. Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες του νομού όταν επικοινωνείς με αυτά τα παιδιά βλέπεις στα μάτια τους ένα τεράστιο γιατί. Όταν ακούς τον Γιώργο να μας λέει, είμαι νέος κτηνοτρόφος και θέλω να πουλήσω την παραγωγή μου στις λαϊκές αγορές του νομού, τηρώντας όλες τις συνθήκες καθαριότητος και υγιεινής, όπως συμβαίνει στους περισσότερους νομούς της Ελλάδος, η δική μου Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μου λέει όχι. Απαγορεύεται.
Συζητώντας με ομάδα νέων παραγωγών, το παράπονό τους ήταν και είναι η διάθεση των τοπικών προϊόντων που δεν μπορούν να τα προωθήσουν στην αγορά. Δεν υπάρχουν σημεία πώλησης μας παραπονούνται παρά μόνον τα καρτέλ, που για να μπούμε εμείς μέσα, μας ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής μας. Μόλις ακούσαμε, μας λέει ο Θανάσης, ότι η ΕΑΣ θα κάνει εμπορικό κέντρο, ως νέοι παραγωγοί ενθουσιαστήκαμε. Μπράβο είπαμε παιδιά , θα έχουμε δικό μας εμπορικό κέντρο και θα διαθέτουμε την παραγωγή μας απευθείας στον καταναλωτή του νομού και όχι μόνο. Έτσι και αυτός θα είναι ευχαριστημένος και εμείς θα απολαμβάνουμε καλύτερες τιμές στα προϊόντα μας ώστε να επιβιώσουμε. Αλλά κατόπιν μάθαμε ότι το εμπορικό κέντρο το κάνει ο κ. Κοκκινούλης. Μας έκαψε το κρεμμύδι, μας λέει η Μαρία. Μα είναι επιτυχημένος πρόεδρος της λέμε.
Θα δουλέψει το GAΕA LIFE STYLE. Οσο για το επιτυχημένος, μας λέει ο Δημήτρης, είναι αυτός που δεν πουλάει τη βιομηχανία γάλακτος, που δεν κλείνει μέσα σε μια νύχτα το Εργοστάσιο Ζάχαρης και δεν κάνει LIFE STYLE εμπορικό κέντρο, να πουλάει είδη ένδυσης, υπόδησης και συναφών προϊόντων, που δεν τα έχει, ως καταστήματα, ανάγκη η πόλη και ο νομός της Λάρισας. Επιτυχημένος πρόεδρος ΕΑΣ είναι αυτός που δεν θα συσκέπτεται αλλά θα σκέφτεται μαζί με τους συνεργάτες του την καλύτερη προώθηση και τις καλύτερες τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως του καλαμποκιού, που σήμερα η τιμή του είναι 16 λεπτά, όπως του σταριού που η σημερινή τιμή του είναι στα 29 λεπτά, όπως οι τιμές του κρέατος, του γάλακτος που η τιμή του έπεσε κάτω από την τιμή του εμφιαλωμένου νερού. Φαντασθείτε μας λέει ο Χρήστος με αυτό το ωραίο όνομα του εμπορικού κέντρου «ΓΗ» και με τη μοντέρνα κατασκευή και σχεδίαση που έχει να είναι επανδρωμένο κατά 90% με νέους και νέες γεωργοκτηνοτρόφους οι οποίοι θα πωλούν τα παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής του νομού είτε αυτό λέγεται ψωμί, γάλα, τυρί, κρέας, ψάρια, όσπρια , κηπευτικά, φρούτα, παραδοσιακά γλυκά, έτοιμα παραδοσιακά φαγητά μέχρι και πούρα Δομένικου.
Στις ποιοτικές παραδοσιακές γεύσεις και στις καλύτερες τιμές χωρίς μεσάζοντες. Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες αυτά τα λόγια και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων τα άκουσαν και άλλοι παράγοντες και θα λέγαμε οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, αλλά δεν κάνουν καμιά προσπάθεια επίλυσης αυτών των θεμάτων. Επικαλούνται συνέχεια ότι το ένα το απαγορεύει η νομοθεσία της Ε.Ε., το άλλο η ευρωπαϊκή επίτροπος. Αυτό δείχνει ανικανότητα. αλαζονεία, ωχαδελφισμό, ψευτιά, υποκρισία, πολιτικό κόστος.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες η διαφορά μας με τους περισσότερους φορείς του νομού που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση είναι ότι ο ΛΑΪΚΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ εντοπίζει και προσπαθεί να λυθούν τα αυτονόητα. Ειδικά αυτά που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα, ενός τομέα που είναι ο ομφάλιος λώρος για να κινηθούν τα γρανάζια της οικονομίας και της ευημερίας της πατρίδος μας. Η επανίδρυση του κράτους ξεκινά από την περιφέρεια ας δώσουμε πρώτη το παράδειγμα από το κέντρο της Ελλάδος και τη θεσσαλική γη με τα ευλογημένα προϊόντα. Ας δώσουμε όραμα στα νέα παιδιά που θέλουν να μείνουν στα χωριά τους και όχι να τους δίνουμε ψεύτικα οράματα τύπου life style.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass