Παρεν-Θέσεις

Τι μου λέτε; Συμφώνησαν;

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2008 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
...Δηλαδή, έπρεπε να μας έλθει η οικονομική κρίση κατακέφαλα από το εξωτερικό για να αποφασίσουν να συναινέσουν σε κάτι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Και πάλι, και πάλι υπάρχει ένα θέμα... πατρότητας, ως προς τη σύλληψη της μεγαλεπήβολης ιδέας να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες, με κατώτατο όριο τα 100.000 ευρώ και όχι τα 50.000 που είπε προχθές το ΕΚΟΦΙΝ. Το οποίο, πάντως, για να ακριβολογούμε, δεν όρισε ακριβώς τις 50.000 ως «οροφή». Τις όρισε ως «κατώτατο όριο» και έδωσε τη δυνατότητα στις χώρες-μέλη να κυμανθούν μεταξύ 50 και 100 χιλιάδων ευρώ. Και ο Αλογοσκούφης επέλεξε πάραυτα τα 100 χιλιάδες ευρώ και το ανακοίνωσε αμέσως μόλις τελείωσε το ΕΚΟΦΙΝ. Ως εκ τούτου το να βγαίνει χθες το ΠΑΣΟΚ και να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση το... άκουσε και συμφώνησε, δεν είναι ορθό. Διότι η σχετική ανακοίνωση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας έγινε προχθές και αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, η οποία έλαβε τη σχετική γενική απόφαση να ανέβει από τις 20 χιλιάδες ευρώ, που ίσχυε, στις 50 χιλιάδες ευρώ ως κατώτατο όριο, και από κει και πέρα ν’ αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των χωρών να «παίξουν» ανάμεσα στις 50 και τις 100 χιλιάδες ευρώ, κατά το δοκούν. Συνεπώς, το πράγμα μιλάει μόνο του. Πάντως, έστω κι έτσι, το γεγονός δηλαδή ότι συμφωνούν, αποτελεί «είδηση», ακόμη και αν είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πίεσης, που δεν αφήνει περιθώρια για... χαριτωμενιές και για διαφωνίες.
Το σημαντικό, βέβαια, για τους καταθέτες δεν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τη Ν.Δ. Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση ανέλαβε αυτή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία - δέσμευση, η οποία μάλιστα δεν θα έχει διάρκεια ένα χρόνο αλλά τρία και έτσι δημιουργεί ή προκαλεί ένα σχετικό αίσθημα ασφάλειας στους καταθέτες, σε μια εποχή τόσο ρευστή, που η παγκόσμια οικονομία δείχνει να βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού.
Από κοντά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος λέει και ξαναλέει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και μας εξήγησε και το λόγο σε απλά ελληνικά. Διότι, μας είπε, οι ελληνικές τράπεζες κατά 90-95% «εκτρέφονται» και ζουν από τις δικές μας καταθέσεις, και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό από άλλες πηγές, και κατά συνέπεια η χρηματοοικονομική κρίση δεν μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο σ’ αυτές. Με δυο λόγια, δηλαδή, εμείς τις ταΐζουμε, τις ποτίζουμε και τις ζούμε τις τράπεζές μας, και αυτές για να μας... ευχαριστήσουν μας «ξεπουπουλιάζουν» με όποιον τρόπο μπορούν! Είναι οι πιο «ακριβές» τράπεζες στον κόσμο, με τα πιο «ακριβά» επιτόκια κα με τόσο έκδηλη την εκμετάλλευση του πελάτη, που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, που λέει ο λόγος. Φυσικά, αφού... βρίσκουν κορόιδα...
Εν πάση περιπτώσει. Το γεγονός ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα και μας παρέχονται τέτοιες διαβεβαιώσεις, καλό είναι, κακό δεν είναι. Όχι γιατί, με τον πανικό που έχει πέσει, θα τα μάζευαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, να τρέχουν άρον-άρον στις τράπεζες να μαζέψουν τις... καταθέσεις τους! Καθότι είναι γνωστό ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ - και όχι μόνο - είναι πλεονασματικές και τέτοιου ύψους που δημιουργούν μεγαλοκαταθέτες στις τράπεζες! Ευτυχώς τώρα με τις κινήσεις Αλογοσκούφη, τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και τις διαβεβαιώσεις του Προβόπουλου δεν θα αναγκαστούν να μπουν οι άνθρωποι σε τέτοια φασαρία. Θα καθίσουν σπίτι τους να φάνε το μισό γιαούρτι που περίσσεψε από χθες με τη μισή φρυγανιά παπάρα, για να τους πιαστεί!..
Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της... αναβύσσου (που έλεγε και η Στυλιανοπούλου) για να συμφωνήσουν τα κόμματα, τα δύο μεγάλα, σε κάτι. Και πάλι να «μαλώνουν» ποιος το είπε πρώτος. Είτε αυτό είτε το επίδομα θέρμανσης ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. Όχι γιατί μερικοί μιλάνε για συγκυβερνήσεις, συνεργασίες Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και πράσιν’ άλογα! Εδώ δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα... συγκυβέρνηση θέλανε τρομάρα τους!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass