Έτσι απαξιώνουν τη Ραψάνη

*Απάντηση του δημάρχου Κάτω Ολύμπου στον κ. Αθ. Καρπούζα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2008 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Το έχει βάλει αμέτι – μουχαμέτι ο κ. Καρπούζας- γνωστός στους Ραψανιώτες και στους επιπλοποιούς της Λάρισας – να στέλνει στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κάθε τρεις και πέντε μακροσκελείς επιστολές κατά της Δημοτικής Αρχής, που τελικά καταλήγουν να είναι κείμενα απαξίωσης της Ραψάνης. Και τη μέχρι τώρα σιωπή μας, που ο κ. Καρπούζας την εκλάμβανε προφανώς ως δειλία ή ενοχή,  δεν μπορούμε να τη συνεχίσουμε, μετά την τελευταία επιστολή του στην «Ελευθερία» (28-10-2008),  με την οποία όχι μόνο υπερέβη τα εσκαμμένα, όχι μόνο είναι γεμάτη ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις αλλά καταλήγει και πάλι σε απαξίωση της Ραψάνης.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά :
1. Χαρακτηρίζει «ψευτοέργα», «έργα βιτρίνας και άχρηστες επιλογές» τα δημοτικά έργα στη Ραψάνη. Εμάς μας ενδιαφέρει η άποψη του συνόλου των δημοτών και επισκεπτών της Ραψάνης, αν έτσι χαρακτηρίζουν και αυτοί το δρόμο Ραψάνη-Κρανιά ( 1.700.000 ευρώ ), το προς ολοκλήρωση μουσείο Οίνου και Αμπέλου ( 210.000 ευρώ),  τις οδικές διαρρυθμίσεις στη Σμίξη (240.000 ευρώ ), το περιπατητικό μονοπάτι Σμίξη –Αγ. Θεόδωροι (312.000 ευρώ), τη βιβλιοθήκη Ραψάνης (140.000 ευρώ),  την ανάπλαση του χώρου εκδηλώσεων της Αγίας Τριάδας ( 152.000 ευρώ), την αρδευτική δεξαμενή στο Σελιό (80.000 ευρώ), τις εσωτερικές αναπλάσεις συνολικά (105.000 ευρώ) και άλλα διάφορα μικροέργα.
2. Διαμαρτύρεται ο κ. Καρπούζας για τα τέλη ύδρευσης και αναφέρεται σε ποσοστά αύξησης που βρήκε με τη φαντασία του. Ο Δήμος μας ως απάντηση έχει να υποβάλει το ερώτημα: Γνωρίζει ο κ. Καρπούζας άλλο Δήμο που να παραχωρεί δωρεάν νερό στους δημότες, χωρίς να καταμετρείται, για 7-8 μήνες; Γνωρίζει ο κ. Καρπούζας ότι το μέσο τέλος ύδρευσης για τους Ραψανιώτες είναι 60 ευρώ (!) δηλαδή πέντε ευρώ το μήνα;
3. Μαύρη εικόνα παρουσιάζει για τη Ραψάνη ο κ. Καρπούζας. Γράφει: «Τα σκουπίδια στοιβάζονται», «κυριαρχεί εγκατάλειψη και βρομιά». Εμείς απαντούμε: Μαζεύουμε τα σκουπίδια με τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα, καταργήσαμε όλες τις χωματερές που ήταν ντροπή για τον τόπο και μεταφέρουμε τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Λάρισας. Καθιερώσαμε τους μεγάλους κάδους ( κοντέινερς) για τα ογκώδη απορρίμματα. Έχουμε μόνιμο υπάλληλο οδοκαθαριστή. Καθαρίζουμε συνεχώς και σταδιακά τα ρέματα και κάθε κοιλότητα του εδάφους από τα σκουπίδια που στοιβάζονται εκεί από δεκαετίες και καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης, ιδιαίτερα για τη Ραψάνη, όπου υπάρχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον που στηρίζουμε. Η συνθηματολογία και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον κύριο Καρπούζα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση: Στη δυσφήμηση και απαξίωση της Ραψάνης.
4. Γράφει ο κ. Καρπούζας ότι έχει προσωπικό λόγο να διατυπώνει την απογοήτευσή του για το δήμαρχο, γιατί ενώ υπήρξε, όπως λέει, «ο βασικός σχεδιαστής της ανάπλασης του κτιρίου της βιβλιοθήκης και είχε και την επίβλεψη όλων των συνεργείων αυτού του έργου», «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και δεν άκουσε ένα δημόσιο ευχαριστώ». Πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση. Ο Δήμος, έχοντας ως αρχή να προτιμά δημότες για προμήθειες ή έργα και γνωρίζοντας ότι ο κ. Καρπούζας ασχολήθηκε στο παρελθόν με την επεξεργασία ξύλου, του ζήτησε προσφορά για κάθε υλικό από ξύλο ( σκεπή, ράφια, προθήκες, αρχειοθήκες κ.λπ). Η προσφορά που προσκόμισε ο κ. Καρπούζας κρίθηκε ενδιαφέρουσα με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα κάνει την επιμέτρηση των αναγκαίων υλικών και θα επιβλέψει στην τοποθέτηση. Έτσι κι έγινε. Όλα τα υλικά προμήθευσε ο ανιψιός του κ. Νικόλαος Καρπούζας – οφείλουμε να πούμε ότι μείναμε ευχαριστημένοι – στον οποίο καταβλήθηκαν συνολικά με 12 εντάλματα 57.074 ευρώ. Βεβαίως και δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ στον κ. Καρπούζα αφού ό,τι έκανε ήταν αυτά που συμφωνήσαμε. Αν απαιτούσε αμοιβή ας έπαιρνε προμήθεια από τον ανιψιό του. Εμείς ευχαριστήσαμε κατά τα εγκαίνια όλους όσοι εργάστηκαν για τη βιβλιοθήκη (προμηθευτές, τεχνίτες, εργάτες). Γιατί να γίνει ιδιαίτερη και προσωπική αναφορά στον κ. Καρπούζα; Θα αποτελούσε αντίφαση. Όπως αντίφαση αποτελούν οι κρίσεις του, που ενώ λέει ότι το έργο της βιβλιοθήκης είχε επιτυχία, δεν παραλείπει να κάνει και εδώ την απαξίωση, χαρακηρίζοντάς την «παλιατζίδικο» επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο της βιβλιοθήκης αποδέχτηκε τη δωρεάν προσφορά αξιόλογων παλαιών επίπλων γραφείου δύο διακεκριμένων Ραψανιωτών, του μακαρίτη προέδρου της Κοινότητας Γιάννη Χρυσικού και του δικηγόρου κ. Αντώνη Δρογκούλα. Κρίμα !
5. Το σημαντικότερο ατόπημα του κ. Καρπούζα ήταν η αρνητική στάση του για τη Γιορτή Κρασιού και δεν συγχωρεί κανέναν ούτε το Δήμο,  ούτε τους φορείς της Ραψάνης, ούτε τους αμπελουργούς για την τεράστια επιτυχία της γιορτής που ανέβασε τη Ραψάνη και το κρασί της σε θεόρατα ύψη προβολής. Αποκαλεί τους οινοποιούς της Ραψάνης «ψευτοεμπόρους», ότι «αγοράζουν κατώτερης ποιότητας σταφύλια για να οινοποήσουν δήθεν κρασί και τσίπουρο Ραψάνης». Σπέρνει λοιπόν στον κόσμο ο κ. Καρπούζας την αμφισβήτηση, υποβιβάζει το κρασί και το τσίπουρο της Ραψάνης, βάζει μαχαιριά στα πλευρά της Ραψάνης και των Ραψανιωτών. Απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα ενώ δηλώνει ότι κόπτεται δήθεν για την ανάπτυξη της Ραψάνης. Κρίμα!
Δεν θέλουμε να κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» και να δώσουμε απαντήσεις στον κ. Καρπούζα και για άλλα ζητήματα. Φτάνουν αυτά.
Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ο κ. Καρπούζας με την ευκαιρία μιας δήθεν κριτικής κατά της Δημοτικής Αρχής, έχει τους λόγους του να στρέφεται κάθε τρεις και πέντε κατά της Ραψάνης και των Ραψανιωτών. Δεν μπορεί να συγχωρέσει τους Ραψανιώτες γιατί όσες φορές θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά αυτοί τον αποδοκίμασαν καταμαυρίζοντάς τον.
Ν. ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Κάτω Ολύμπου
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass