Οταν η λασπολογία... γίνεται σημαία!

Δημοσίευση: 01 Νοε 2008 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
* Του κ. Κώστα Βουλάγκα, φιλολόγου – διευθυντή του 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας
Θα αγνοούσα εντελώς την ανακοίνωση του κ. Κοντσιώτη, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο στις 30-10-2008 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα(www.alfavita.gr) για δυο λόγους. Πρώτον, επειδή οι καθηγητές του 10ου Γενικού Λυκείου γνωρίζουν τη στάση μου και δεύτερον, επειδή δεν ήθελα να παρέμβω στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Όμως επειδή ο κ. Κοντσιώτης με την ανακοίνωσή του στρέφεται και εναντίον μου αποδίδοντάς μου μεθοδεύσεις και παραταξιακή σκοπιμότητα, συνεχίζοντας απάντησή του στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας όπου ενώπιον 60 περίπου συναδέλφων είπε απευθυνόμενος προς εμένα « διέλυσες ένα σχολείο θα διαλύσεις και άλλο», θεωρώ επιβεβλημένη τη δημόσια απάντησή μου για το –κατάπτυστο-μέρος της ανακοίνωσής του που με αφορά ως διευθυντή του 10ου Γενικού Λυκείου, όχι για να απολογηθώ στον αιρετό στο ΠΥΣΔΕ κ. Κοντσιώτη, αλλά για ενημέρωση των συναδέλφων και της κοινής γνώμης της Λάρισας.
* Διετέλεσα επί 7 χρόνια γραμματέας και πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ και για αρκετά χρόνια αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ. Θεώρησα χρέος μου όλα αυτά τα χρόνια ότι ήμουν στην υπηρεσία όλων των συναδέλφων και ουδέποτε με τη στάση μου ή με ανακοίνωσή μου υποκατέστησα τη διοίκηση.
* Σ’ ό,τι αφορά στη διαδικασία επιλογής αναπληρωτή υποδιευθυντή του 10ου Γενικού Λυκείου την 7-10-2008 ενημέρωσα το σύλλογο των καθηγητών ότι την 9-10-2008 θα γινόταν συνεδρίαση με θέμα «Κατάταξη υποψηφίων υποδιευθυντών» και παράλληλα έκανα έκκληση –χωρίς να γνωρίζω τους υποψηφίους –μετά την ψηφοφορία οι μειοψηφούντες να ανακαλέσουν την αίτησή τους με στόχο η βούληση του συλλόγου να είναι δεσμευτική για το ΠΥΣΔΕ ώστε να διατηρηθεί η ενότητα και η ηρεμία μεταξύ των καθηγητών. Αυτή είναι και η οδηγία της ΟΛΜΕ (αλήθεια , ο συνδικαλιστής κ. Κοντσιώτης –«το μάτι και το αυτί του κλάδου»-τη γνωρίζει;). Την ίδια έκκληση απηύθυνα και πριν τη συνεδρίαση της 9-10-2008. Υπήρξαν ελάχιστες αντιδράσεις.
* Κατά τη συνεδρίαση ανέγνωσα τα βιογραφικά των τριών υποψηφίων και στη συνέχεια –απόντων των υποψηφίων όπως προβλέπεται- κάλεσα τους καθηγητές να τοποθετηθούν για τον κάθε υποψήφιο και ύστερα από την – ερμηνεύσιμη – άρνησή τους προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 17-8-3-και 1 λευκό.
* Το πρωί της 23/10/2008 ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τη γραμματέα του ΠΥΣΔΕ για την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και, αφού έγραψα στον πίνακα ανακοινώσεων το όνομα του αναπληρωτή υποδιευθυντή , απουσίασα για μια ώρα περίπου από το σχολείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας μέλους της οικογένειάς μου. Όταν επέστρεψα υπήρχε αναστάτωση μεταξύ των καθηγητών και μάλιστα καθηγητής επέμενε να συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση. Προσπάθησα να τον αποτρέψω και στην επιμονή του ζήτησα να συγκεντρώσει τις προβλεπόμενες υπογραφές και με συγκεκριμένο θέμα πράγμα που έκανε. Στη συνεδρίαση προσπάθησα και νομίζω τα κατάφερα να μην υπάρξει ένταση και στο τέλος –για να μην υπάρξουν συγκρούσεις –πρότεινα να μη συνεχιστεί η συνεδρίαση και να συνταχθεί κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα υπέγραφαν όσοι ήθελαν.
* Το κείμενο συντάχθηκε από καθηγητές και όταν μου τέθηκε υπόψη έκανα παρατηρήσεις για αφαίρεση σημείων –κάτι που έγινε –τα οποία , κατά τη γνώμη μου, έθιγαν τον αναπληρωτή υποδιευθυντή.
* Υπέγραψα και εγώ το κείμενο, όχι ως διευθυντής αλλά ως καθηγητής που είχα , έχω και θα έχω την αρχή ότι η δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του συλλόγου πρέπει να είναι δεσμευτική από τη Διοίκηση. Άλλωστε αυτή η αρχή έγινε αποδεκτή σε άλλα ΠΥΣΔΕ της χώρας. Αυτές, λοιπόν, είναι οι ενέργειες του δ/ντή , οι οποίες στόχο είχαν τη διασφάλιση της ηρεμίας και της ενότητας του Συλλόγου. Εννοείται ότι με τον αναπληρωτή υποδιευθυντή συνεργάζομαι άριστα. Ποιος διαιρεί το Σύλλογο, ποιος δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του ο δ/ντής ή ο Αιρετός που συμβάλλει στις διχαστικές αποφάσεις της διοίκησης; Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω και τα παρακάτω: Η κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα έχει πολλές αιτίες. Μια από αυτές είναι και η στάση συνδικαλιστών σαν και αυτή του κ. Κοντσιώτη, ο οποίος, μη ορροδώντας μπροστά σε τίποτα, υποκαθιστά τη Διοίκηση, παραπληροφορεί, ρίχνει λάσπη, σπιλώνει ανθρώπους «Όταν ο γκεμπελισμός και η λασπολογία γίνονται σημαία ....ο κατήφορος δεν έχει τέλος..». Τελικά κ. Κοντσιώτη πράγματι «Όλα είναι θέμα παιδείας» κι εμείς , ευτυχώς για μένα, έχουμε διαφορετική παιδεία και όχι μόνο στα χαρτιά...Πράγματι το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»... Αυτά και δεν πρόκειται να επανέλθω έστω και αν προκληθώ.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass