ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

...πρώτα πυροβολούμε και μετά σημαδεύουμε!

Δημοσίευση: 04 Νοε 2008 1:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
... (Και είναι σημαντικό γιατί είμαστε στο κέντρο της Ελλάδος και οι πρωτοβουλίες και οι απόψεις μας έχουν βαρύνουσα σημασία για όλη την Ελλάδα).
Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. Όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλους τους βαθμούς, είτε λέγεται δημαρχία, είτε νομαρχία, είτε κοινότητα. Γιατί οι περισσότερες από αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν κάτω από τον ζυγό των καρεκλοκένταυρων του κράτους και των ζημιογόνων συνδικαλιστών και περισσότερο ζημιώνουν αυτές οι υπηρεσίες τον πολίτη παρά τον εξυπηρετούν. Όταν οι περισσότεροι αιρετοί άρχοντες πρόσκεινται στην εκάστοτε κυβέρνηση, δεν θέλω να λαϊκίσω, αλλά έχουμε πολλά σημερινά παραδείγματα επ΄αυτού, ως υποψήφιος νομάρχης του ΛΑΟΣ για το νομό Λάρισας θα αναφέρω καθημερινά προβλήματα που χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης αλλά έχουν βαλτώσει για πολλά χρόνια εις βάρος των πολιτών του νομού.
Όταν λέω κέντρο της Ελλάδος το νομό Λάρισας, είναι όχι μόνο στο χάρτη αλλά και στην ουσία αυτού. Φαντασθείτε αγαπητοί συμπολίτες πόσο πλεονεκτική θέση έχουμε ως νομός, που παράγουμε τα πάντα κάτω από τον καταγάλανο ουρανό και την ελληνική φύση με φυσικό κάδρο τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, είτε αυτά λέγονται δημητριακά, όσπρια, κτηνοτροφικά προϊόντα, μελισσοκομικά, ελαιοκομικά, γαλακτοκομικά, αλιευτικά κ.λπ. που απλόχερα μας δίνει ο τόπος. Όλα αυτά τα αγαθά για να αποδώσουν σε αφθονία, ποιότητα και τιμές χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές με όραμα από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του απλού πολίτη χωρίς την άμεση παρέμβαση του κράτους των Αθηνών. Δεν θέλω να γίνω μηδενιστής, έχουν γίνει κάποια έργα αλλά όχι ουσιαστικής παρέμβασης. Αγαπητοί συμπολίτες είναι μεγάλη ευκαιρία το τέταρτο κοινοτικό πακέτο στήριξης «ΕΣΠΑ» 2007-2013 να ορθοποδήσει ο νομός Λάρισας και η ελληνική περιφέρεια που αυτά τα χρήματα της τα έταξαν και τα δικαιούται. Όμως δεν βλέπω να μπαίνουν οι προτεραιότητες και οι μελέτες για σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του νομού, ώστε θα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αντ΄ αυτού βλέπω να εξαγγέλλονται έργα εντυπωσιασμού και βιτρίνας όπως Μεσογειακοί Αγώνες διάρκειας 15 ημερών, νέο γήπεδο για να λειτουργεί δύο ώρες το μήνα, κ.λπ.
Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία και να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή του πληθυσμού στην περιφέρεια και κυρίως στα χωριά. Ο πολίτης της περιφέρειας πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει να κάνει με έργα ουσίας ώστε να αποφασίζει να μείνει σ΄ αυτήν. Έχοντας την εύνοια του θείου και με τις καλύτερες ποιότητες των προσφερόμενων αγαθών ανά τον κόσμο, λόγω κλιματολογικών συνθηκών, είμαστε τελευταίοι στις εξαγωγές και στις τιμές των προϊόντων μας αντί να είμαστε στις περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές, γιατί δεν υπάρχουν οραματιστές και μπροστάρηδες να λύσουν προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
Σήμερα δίνουν οι αγρότες μας με ανοιχτή τιμή τα προϊόντα τους στα καρτέλ των πολυεθνικών, τα δημητριακά, το κρέας τα γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα. Έφτασε ο καιρός κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεριάσουν οι άθλιοι, οι μέτριοι, ή τίποτα. Πρέπει κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέμβετε και να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι, να συγκρουσθείτε με τα συμφέροντα και να διώξετε τους Πόντιους Πιλάτους από τις αυλές σας. Είστε εκλεγμένοι από το 50% των πολιτών του νομού, ασχοληθείτε και δουλέψτε συλλογικά με τους συνεργάτες σας περισσότερο με τα θέματα της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος και των καλύτερων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Κύριε νομάρχη εσείς επιλέξατε συνειδητά να μην παραστείτε στα εγκαίνια του νέου πολυκαταστήματος αλλά εσείς και ο δήμαρχος Λαρισαίων έδωσαν την άδεια λειτουργίας σ΄ αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα πολυκαταστήματα, επομένως η ζημιά στην τοπική αγορά έχει γίνει και θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη με την έλευση και άλλων τέτοιων πολυκαταστημάτων. Αν και είναι αργά ουσιαστικά μέτρα υπέρ της τοπικής αγοράς του ιστορικού κέντρου μπορούν να παρθούν αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να παραμείνει το ύφος και η κουλτούρα της πόλης.
Αρκεί να σημαδεύεται και να πυροβολείτε στόχους προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών και όχι αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου μου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass