Παρενθέσεις

Βάζει πλάτη

Δημοσίευση: 15 Νοε 2008 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Τι να κάνει;… Το δισάκι του στον ώμο για τον δρόμο. Είδε και απόειδε και συνειδητοποίησε ότι αν δεν βάλει πλάτη προσωπικά προκοπή δεν έχει. Όχι ότι είναι σίγουρο ότι θα έχει προκοπή τώρα που θα πάρει τα βουνά, τα λαγκάδια και τις ραχούλες αλλά... Αλλά είναι και μονόδρομος η επιλογή έτσι που πάνε τα πράγματα. Εδώ πλέον οι σφυγμομετρήσεις έχουν γίνει «αμείλικτες» για το κυβερνών κόμμα. Καθώς, εξακολουθεί να καταγράφεται μια σαφής διαφοροποίηση του πολιτικού σκηνικού, η οποία προέκυψε και από το βαρόμετρο Νοεμβρίου γνωστής εταιρίας δημοσκοπήσεων, όπου κει καταγράφηκε διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τώρα ανέρχεται στις 3,5 εκατοστιαίες μονάδες. Βέβαια, ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, καθώς έχει προβάδισμα της τάξης του 8% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στη γνωστή ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ προηγείται πλέον με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων στην παράσταση νίκης, ενώ το 27% των πολιτών εκτιμά πως μία δική του κυβέρνηση είναι καλύτερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, έναντι 24% που προτιμούν τη Ν.Δ. Και ξανακάνουν και οριακά την εμφάνισή τους στο όριο εισδοχής στη Βουλή οι Οικολόγοι - Πράσινοι που εξασφαλίζουν το 3%.
Ε, αυτά βλέπει και ακούει ο Καραμανλής και το επιτελείο του και προφανώς αναζητά τρόπους αναστροφής του κλίματος. Και αφού εξακολουθεί να παραμένει το «ισχυρό χαρτί» της υπόθεσης, παρότι η τράπουλα μοιάζει πλέον να είναι σημαδεμένη, τι κάνει; Βγαίνει «περίπατο» στην περιφέρεια το… ισχυρό χαρτί για να τον θυμηθούν και να τους θυμηθεί. Διότι πράγματι, φαίνεται ότι είναι ορθή η παρατήρηση που διατυπώνουν πολλά περιφερειακά στελέχη της Ν.Δ. και στο πλαίσιο των Νομαρχιακών και Δημοτικών Συνελεύσεων που εξακολουθεί να κάνει το κόμμα. Ότι δηλαδή τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν μπροστά το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποτελούν και αποτέλεσμα της αποσυσπείρωσης της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ διάγει μια εποχή που έπαψε να υφίσταται δραματική αφαίμαξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά του οποίου έχουν πέσει σε… φυσιολογικά επίπεδα, αλλά στη Ν.Δ. λόγω της δυσαρέσκειας, της εσωστρέφειας και των προβλημάτων, επικρατεί τάση αποσυσπείρωσης. Όχι μόνον των.. προσκολλημένων «οπαδών» αλλά και των σταθερών οι οποίοι είτε έχουν απογοητευτεί, είτε έχουν δυσαρεστηθεί, είτε και τα δύο μαζί.
Οπότε αποφάσισε και ο Καραμανλής να βγει στην επαρχία, ξεκινώντας από την Κοζάνη σήμερα και φυσικά θα έχει και συνέχεια. Ο λόγος είναι να τον θυμηθούν και να τους θυμηθεί, και αν δεν μπορεί εν πάση περιπτώσει να έλξει «ξένους» ψηφοφόρους, τουλάχιστον διά της παρουσίας του να συσπειρώσει τους δικούς του και να επιτύχει μια τονωτική «ένεση ηθικού» η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση του εσωκομματικού κλίματος. Γενικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της νέας επικοινωνιακής τακτικής που επιχειρεί να υιοθετήσει, και της… κομματικής ενεσούλας που θέλει να κάνει, θα διατηρήσει σε ψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα κατηγορήσει για λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Άλλωστε, ως γνωστόν «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», στην προσπάθεια να αποσπάσει κανείς - και πολιτικά - την πλάτη του από το καναβάτσο και να ξαναμπεί στο ρινγκ με αξιώσεις.
Τώρα βεβαίως η πορεία των πραγμάτων θα δείξει αν η νέα τακτική με την προσωπική συμμετοχή Καραμανλή, τη συχνή εμφάνιση και τοποθέτηση υπουργών σε θέματα αιχμής και την επιθετική πρακτική κατά του ΠΑΣΟΚ θα αποδώσει τα προσδοκώμενα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass