Επιστολή

Κάποιοι υποβαθμίζουν τη Ραψάνη

Δημοσίευση: 18 Νοε 2008 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Κυρία διευθυντή
Επιτρέψτε μου να δώσω ορισμένες εξηγήσεις για να αποκαταστήσω κάποιους τίμιους και προοδευτικούς οινοπαραγωγούς της περιοχής Ραψάνης, που άθελά μου ίσως να αδίκησα με το πρόσφατο δημοσίευμά μου στην έγκυρη εφημερίδα σας.
Όταν προ ημερών αναφερόμουν στη γιορτή κρασιού Ραψάνης και στο λανθασμένο για μένα τρόπο που πλέον πραγματοποιείται, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω όλους εκείνους που τίμια και συνειδητά εργάζονται και κουράζονται για να παράγουν πραγματικά ποιοτικό κρασί και τσίπουρο Ραψάνης.
Σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα πειρατές και ψευτοεμπόρους κάποιους αξιόλογους επαγγελματίες όπως είναι οι αδελφοί Χρυσοχόου, η οινοποιεία Ντούγκου με τις τόσες βραβεύσεις, ο Λιάπης με την τόσο σημαντική στροφή στην ποιότητα που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, ο Παν. Ισχίογλου νέος παραγωγός που επένδυσε και εγκαταστάθηκε στη Ραψάνη άλλα και κάποιοι άλλοι μικροί παραγωγοί όπως ο Ν. Κλαδίσος που φτιάχνουν από μεράκι αγνό κρασί και τσίπουρο και δεν νοθεύουν το προϊόν τους.
Υπάρχουν όμως χωρίς καμία αμφιβολία δεκάδες άλλοι που εξακολουθούν να νοθεύουν το κρασί και το τσίπουρο και να υποβαθμίζουν το όνομα της Ραψάνης. Και αυτούς ο κ. Δήμαρχος Κάτω Ολύμπου τους καλύπτει, τους επιβραβεύει και τους ασπάζεται. Και βεβαίως κανείς από όλους αυτούς δεν τόλμησε τις μέρες που μεσολάβησαν από το τελευταίο δημοσίευμά να μου ζητήσει εξηγήσεις και να απαιτήσει τη διόρθωση όσων έχω δηλώσει. Λουφάζουν απλώς περιμένοντας να περάσει η μπόρα και να ξεχαστεί η υπόθεση.
Από τους σωστούς όμως οινοπαραγωγούς μας τους οποίους συγχαίρω με την ευκαιρία αυτή εξαρτάται αν θα απομονωθούν όσοι νοθεύουν και εξαπατούν. Πρέπει σταθερά να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια να ξεσκεπαστούν όλοι αυτοί. Προσωπικά δεν θα σταματήσω ποτέ να τους κατηγορώ, όσο και αν μου επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες ο προστάτης τους κ. Βαλσαμόπουλος.
Πάντως ο κ. Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του και γέμισε με ψέματα το κείμενο της απάντησής του στα όσα του ζητήσαμε να δώσει απαντήσεις. Φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντέξει στις πιέσεις των συνεργατών του από τη Ραψάνη που θίγονται από όσα βγαίνουν στη φόρα και που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της Ραψάνης τα τελευταία χρόνια.
Με ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας απάντησε για τη βιβλιοθήκη Ραψάνης. Προσπάθησε να με εκθέσει απέναντι σε ανθρώπους που τιμώ και το απέδειξα ενώ γνωρίζει πολύ καλά τι εννοούσα όταν έλεγα για παλιατζίδικο μέσα στη βιβλιοθήκη. Όσο για την οικονομική συμφωνία για την ανακατασκευή της βιβλιοθήκης ο κ. Δήμαρχος που ψεύδεται δεν είχε το θάρρος να πει πως τα χρήματα που ανέφερε ότι έλαβε η επιχείρηση συγγενικού μου προσώπου για ξυλοκατασκευές δεν αφορούσαν παρά σε ένα μικρό μέρος την επιχείρησή μας και ότι με τον τρόπο αυτό πληρώνονταν δεκάδες άλλοι τεχνίτες που εργάστηκαν για τη βιβλιοθήκη και δεν μπορούσαν να εκδώσουν τιμολόγια. Προσφερθήκαμε να εξυπηρετήσουμε τον κ. Δήμαρχο διότι τον εγκατέλειψαν αυτοί με τους οποίους αρχικά είχε συμφωνήσει για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης Ραψάνης, από μεγάλη αγάπη στο χωριό μας και φτάσαμε να μας ειρωνεύεται κιόλας ο κ. Βαλσαμόπουλος. Τουλάχιστον ακούστε με για μια τελευταία φορά και φροντίστε άμεσα να ασφαλιστεί ο καυστήρας του καλοριφέρ στη βιβλιοθήκη Ραψάνης γιατί στο σημείο που βρίσκεται μέσα σε ξύλινη κατασκευή ενέχει τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Με αναγκάζετε να περιαυτολογώ κ. Δήμαρχε αλλά μαζί σας η αγανάκτησή μου περισσεύει. Πρόσφερα στο Δήμο Κάτω Ολύμπου όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα αφιλοκερδώς τόσα πολλά. Ακόμη και το γραφείο σας στο Δημαρχείο και η καρέκλα που κάθεστε και τα έπιπλα του γραμματέα σας είναι δική μου δωρεά. Τα γραφεία στα παραρτήματα του ΚΑΠΗ στον Πυργετό και την Αιγάνη όπως και ολόκληρη η ανακαίνιση του ΚΑΠΗ Ραψάνης σε έπιπλα έγιναν με προσωπική μου δωρεά, άλλα κανείς δεν μπορεί να σας πληροφορήσει ότι αξίζουμε κάτι θετικό για όλα αυτά και όχι τις ύβρεις και τα ψέματά σας.
Με ψέματα απαντήσατε και για τα έργα που έγιναν επί των ημερών σας στη Ραψάνη. Με μεγαλύτερο ψέμα την κατασκευή του δρόμου Κρανιά – Ραψάνη ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του επί της δημαρχίας του κ. Δ. Σούκου. Όπως και το έργο της ανάπλασης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που κατά βάση υλοποιήθηκε επί κοινοτάρχη Ι. Χατζή και δημάρχου Δ. Σούκου. Εσείς την κορδέλα κόψατε και ζητάτε να πάρετε τη δόξα των άλλων.
Παρουσιάζετε ως μεγάλο έργο το μουσείο οίνου και αμπέλου που δυστυχώς η λανθασμένη επιλογή του χώρου του με την πολύ δύσκολη προσέγγισή του, θα το καταστήσει ανενεργό και απλησίαστο για τους επισκέπτες. Όπως χωρίς καμία χρησιμότητα θα είναι σε λίγα χρόνια το μονοπάτι από τη Σμίξη προς τους Αγίους Θεοδώρους που τόσα πολλά χρήματα σπαταλήθηκαν για να φιλοξενεί στο μέλλον πιθανότατα τα αγριογούρουνα της περιοχής. Όμως σίγουρα το μεγαλύτερο έως τώρα έργο σας είναι η ερήμωση της Ραψάνης κυρίως από νέους ανθρώπους, που φεύγουν παίρνοντας ακόμη και τα εκλογικά τους δικαιώματα από το χωριό μας. Τελευταία μεγάλη επιτυχία σας η φυγή του νέου επαγγελματία κ. Αθ. Κοκκινά διότι έκανε το «έγκλημα» να αναρτήσει ένα νάυλον κάλυμα μπροστά από το κατάστημά του στην πλατεία της Ραψάνης και τον στείλατε στα δικαστήρια.
Πάντοτε κ. Βαλσαμόπουλε στήριξα πολιτικά τους ανθρώπους της παράταξης που πιστεύω. Και με τίμησαν γι’ αυτό με τη ψήφο τους οι άνθρωποι, τόσο στο δημοτικό όσο και στο συνδικαλιστικό χώρο. Σας θυμίζω πως εκλεγόμουν ως συνδικαλιστής για είκοσι συνεχή χρόνια και ήμουν πλειοψηφών σύμβουλος στο Επιμελητήριο Λάρισας την εποχή που εσείς προσπαθούσατε να πάρετε τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου και σέρνατε στα δικαστήρια τους πολιτικούς σας συντρόφους. Όπως άλλωστε αδειάσατε τους βουλευτές Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού χώρου που λέτε ότι ανήκετε στη γιορτή ακτινιδίου πριν λίγες μέρες στο Πυργετό, όταν εκείνοι τόλμησαν να εκφράσουν διαφορετική άποψη από εκείνη του Περιφεριάρχη και του Νομάρχη, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν στα μεγάλα έργα. Πάντως τους απλούς δημότες και ιδιαίτερα τους κάτοικους της Ραψάνης δεν τους ενδιαφέρουν και τόσο τα παινέματα και οι εξαγγελίες για μεγάλα έργα, όταν για παράδειγμα δεν έχουν νερό το καλοκαίρι και το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας είναι από επικίνδυνους σωλήνες αμιάντου.
Κρίμα πάντως κ. δήμαρχε, σας είχα αδικήσει διότι δεν γνώριζα πόσο Νεοδημοκράτης είσαστε όταν πριν λίγα χρόνια ζητούσατε από εμένα αλλά και κάποια άλλα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, να εισηγηθώ και να στηρίξω την υποψηφιότητά σας για να λάβετε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές. Βέβαια αυτή η επιλογή δεν σας βγήκε, άλλα βρέθηκαν κάποιοι προδότες της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας να σας βοηθήσουν να εκλεγείτε δήμαρχος, παρότι τελικά εξασφαλίσατε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Και ορισμένοι από αυτούς, με τους οποίους σήμερα συνεργάζεστε στενά, πριν γίνετε δήμαρχος όταν ερχόσασταν στη Ραψάνη σας απειλούσαν δημοσίως και σας έβριζαν χυδαία.
Αν αρνηθείτε όλα τα παραπάνω δεν θα είστε τίποτα παραπάνω από κοινός ψεύτης, αφού άλλωστε αυτά τα γνωρίζουν ήδη πολλοί συνδημότες μας.
Όμως δεν μας είπατε τίποτα κ. δήμαρχε για την ταμπακέρα. Ούτε για εκείνα τα άτομα του προσωπικού του ΚΑΠΗ που είναι απλήρωτα και ανασφάλιστα, ούτε για τα χρήματα των ενοικίων του ειρηνοδικείου που δεν αποδίδονται στο ΚΑΠΗ Ραψάνης και δεν σέβεστε την επιθυμία της δωρήτριας, που έγινε σε ανάμνηση του αδελφού της που έχυσε το αίμα του στην Εθνική Αντίσταση. Και εσείς και οι συνεργάτες σας διασπαθίζετε τα χρήματα αυτά για τραπεζώματα και ψευτοδεξιώσεις.
Άλλα ούτε και για το τοπικό μας «Βατοπαίδιο», το χώρο του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών είχατε να πείτε κάτι κ. δήμαρχε. Τι φοβάστε άραγε; Τώρα μάλιστα που το δημόσιο διεκδικεί και παίρνει πίσω ό,τι του ανήκει γιατί δεν τολμάτε άραγε και εσείς να διεκδικήσετε; Επειδή δεν τολμάτε κ. Βαλσαμόπουλε στα μεγάλα και ψεύδεστε συστηματικά γι’ αυτό και σας κατηγορώ ότι δεν διαθέτετε το πολιτικό ανάστημα που θέλει και αξίζει ο τόπος μας».
Αθανάσιος Καρπούζας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass