ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Δήμος Λάρισας και τα πολυεθνικά καταστήματα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2008 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
 Το θέμα των πολυεθνικών καταστημάτων που άνοιξαν στη Λάρισα σχολιάζει σε επιστολή του στο δήμαρχο ο Λαρισαίος έμπορος και εκ των μελών του υπό σύσταση νέου Συλλόγου Εμπόρων Λάρισας κ. Ιωάννης Μότσιος, ο οποίος τονίζει τα εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,

Στις 17/11/2008 σας απέστειλε μια τεκμηριωμένη επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας την οποία θα συμπληρώσω σχετικά, εκ των υστέρων με τις τσίγκινες διαφημιστικές πινακίδες πολυεθνικής ηλεκτρικών ειδών και δεν είδα καμία απάντηση.

Κύριε Δήμαρχε, είναι αλήθεια ότι έχετε βοηθήσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, τη λειτουργία του παρκινγκ και σας έχουμε εκθειάσει και ευχαριστήσει πολλές φορές δημόσια γι’ αυτό και συμφωνούμε με την κατασκευή του παρκινγκ στο Φρούριο.

Όμως κ. Δήμαρχε, τελευταία μένω έκπληκτος με τις ενέργειες του Δήμου.

1) Τα σταντ της πολυεθνικής στις πλατείες.

Γιατί κύριε Δήμαρχε, πρέπει να σκοντάφτουν (για να εκφραστώ λαϊκά) οι Λαρισαίοι και να υποβαθμίζεται η Κεντρική πλατεία από τις τσίγκινες πινακίδες πολυεθνικής; Πόσα αργύρια, κ. Δήμαρχε, εισέπραξε ο Δήμος Λάρισας γι’ αυτή την υποβάθμιση και γιατί την υπηρετείτε - εξυπηρετείτε; Είναι αυτή η εταιρία που επί ένα χρόνο προκλητικά μοιράζει φυλλάδια μπροστά από τις βιτρίνες μας, μέσα στα καταστήματά μας δίπλα από συναφή καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και ρυπαίνει τα καλαίσθητα πεζοδρόμια του Δήμου, καταπατώντας τα δικαιώματά μας με την ανοχή των υπηρεσιών του Δήμου και μιλάει για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ.

2) Κατά τα εγκαίνια πολυεθνικής στη Ρούσβελτ, ο Δήμος Λάρισας μετέφερε τους κάδους μπροστά στο δικό μου κατάστημα. Μια απαράδεκτη και εντελώς αποικιοκρατική κίνηση, την οποία καμία φορά δεν θα σας τη συγχωρήσω.

3) Σήμερα μια άλλη πολυεθνική έχει κρεμάσει από τους φωτοστάτες του ιστορικού εμπορικού κέντρου και όχι μόνο, μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες.

Κύριε Δήμαρχε, έχουν άδεια γι’ αυτή τη διαφημιστική προβολή και αν έχουν άδεια, γιατί της τη δώσατε; Εμείς αν πάμε στο δικό τους ιδιωτικό εμπορικό κέντρο θα μας το επιτρέψουν; Και αν δεν έχουν άδεια κ. Δήμαρχε, ποιες συνέπειες θα υποστούν;

Στα εγκαίνια του ιδιωτικού εμπορικού κέντρου της πολυεθνικής ενδυθήκατε με το καλύτερο χαμόγελο σας λέτε και είχαμε εθνική γιορτή (επέτειο). Δεν καταλάβατε κ. δήμαρχε, ότι αυτό το ιδιωτικό εμπορικό κέντρο απειλεί τα συμφέροντα πρώτα από όλα του Δήμου Λάρισας και προσπαθεί να μετατοπίσει, να μεταφέρει τον κόσμο με κάθε τρόπο στο δικό του εμπορικό κέντρο;

Γιατί πρέπει ο Δήμος Λάρισας να τους υπηρετεί - εξυπηρετεί;

Εάν πάμε εμείς οι έμποροι της Λάρισας να στήσουμε διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο και στην πλατειούλα του δικού τους εμπορικού κέντρου θα μας το επιτρέψουνε;

Και επειδή κάποτε μιλήσατε για επενδύσεις και εκθειάσατε τις πολυεθνικές, η πολυεθνική που έκανε το συγκεκριμένο κέντρο είναι μια εταιρία real estate η οποία αγόρασε χωράφια και θέλει να τα μετατρέψει σε χρυσωρυχείο με τη βοήθεια και την ανοχή των Λαρισαίων και να αποκομίσει τεράστιες υπεραξίες. Έχει πολλές φορές, αναφέρει σε εφημερίδες ότι θα επισκεφθούν το κέντρο εκατομμύρια επισκέπτες και θα γίνουν εκατομμύρια συναλλαγές. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος είναι οι Λαρισαίοι πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι από κάθε ευρώ που θα δώσουν στο κέντρο της πολυεθνικής ένα πολύ μεγάλο μέρος αφορά σε πανάκριβα μισθώματα- από πληροφορίες που έχω- ένα άλλο μεγάλο μέρος θα εισπραχτεί από εμπορικές πολυεθνικές και πολυκαταστήματα με έδρα εκτός Λαρίσης και ένα πολύ μικρό μέρος θα παραμείνει στη Λάρισα από αμοιβές συνήθως χαμηλόμισθων υπαλλήλων (που αφαιρέθηκαν από την πόλη της Λάρισας) και ελαχίστων καταστημάτων που ανήκουν σε Λαρισαίους πολίτες.

Δεν μπορείτε κ. Δήμαρχε, να αφουγκραστείτε την αγωνία των Λαρισαίων εμπόρων και των υπαλλήλων τους, για το αβέβαιο μέλλον;

Με φωτογραφίες κ. Δήμαρχε και με ξυλοπόδαρους ελάχιστα θα βοηθηθεί το ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Πρέπει πρώτα από όλα οι πολυεθνικές να σεβαστούν το ιστορικό εμπορικό κέντρο και να μην επιτρέψετε σε αυτές με κανένα τρόπο να αλιεύουν πελάτες και να τους μεταφέρουν στο δικό τους εμπορικό κέντρο. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΤΣΙΟΣ έμπορος Λάρισας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass