Παρεν-Θέσεις

Βίντεο-παιδί

Δημοσίευση: 20 Νοε 2008 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
Τέλος πάντων, αυτό το Βατοπαίδι ξέραμε, βεβαίως, ότι είναι υπερπαραγωγή - γιατί και από μόνο του έχει τα... προσόντα, αλλά και γιατί κάποιοι φροντίζουν να το τροφοδοτούν ανάλογα και κάποιοι άλλοι είναι ανίκανοι να το διαχειριστούν, αλλά... Αλλά εδώ δεν μιλάμε πλέον μόνο μεταφορικά, μιλάμε και κανονικά. Διότι τώρα μας προέκυψε και βίντεο. Σε λίγο θα κόβουν και εισιτήρια να περνάμε να βλέπουμε και να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Τα οποία ποια είναι; Θα δείξει. Να δούμε κατ’ αρχάς τι συμπεράσματα θα βγάλει η ίδια η Εξεταστική με όλα αυτά που βλέπει και ακούει και «πού» και «πώς» θα αποδώσει ευθύνες, αν στο τέλος το πράξει. Διότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος να φταίνε όλοι και να μην φταίει κανείς. Αν λάβει κανείς υπόψη - πλην του βίντεο, που πραγματικά δίνει ένα μάθημα για τον τρόπο που συναλλάσσεται τη σήμερον ο σύγχρονος Έλληνας - όλοι οι εμπλεκόμενοι κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν κάνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ τις ευθύνες και... «γύρω-γύρω όλοι στη μέση το Βατοπαίδι». Και ο Εφραίμ, βεβαίως-βεβαίως, που δεν έχει καταθέσει ακόμη αλλά θα το κάνει οσονούπω, και είναι σίγουρο ότι θα δώσει νέο... ψωμί στην υπόθεση στην οποία εσχάτως έχει ανακατευθεί και ο Ψωμιάδης.
Τώρα για το βίντεο, γιατί εκεί είναι το... διασκεδαστικό μέρος της υπόθεσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί, τέλος πάντων, μας ξενίζει τόσο και διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας, λες και πρώτη φορά έχει συμβεί κάτι τέτοιο στα ελληνικά χρονικά. Φυσικά, φυσικότατα, έχει την ιδιαίτερη βαρύτητά του στην εξέλιξη της αμαρτωλής ιστορίας των κτηματομεσιτικών και λοιπών δραστηριοτήτων της... Ιεράς Μονής, αλλά... Αλλά από κει και πέρα, και όλοι μας πολύ καλά το ξέρουμε - και ενδεχομένως έχουμε και συμμετάσχει σε παρόμοιου τύπου συναλλαγή μικρότερης κλίμακας - αλλά και όλες οι έρευνες το καταγράφουν ότι στο λάδωμα και τη μίζα η Ελλάδα είναι εκ των πρωταθλητών. Και για να ευδοκιμούν είτε με το ένα είτε με το άλλο στο ευρύτερο πεδίο των συναλλαγών, είναι προφανές ότι κάποιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκβιάζουν προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό... λάδωμα. Ε, κι αυτός ο «σύντροφος της κας τάδε» τι έκανε; Ακριβώς αυτό. Πήγε να κάνει το διαμεσολαβητή, να μην πάρει τη μίζα του ο άνθρωπος; Να μην λαδωθεί; Πώς να πάρει μπρος η μηχανή για να προχωρήσει η κατάσταση; Άλλο τώρα που είχε την... ατυχία να εξελιχθούν τα πράγματα γενικώς περί το Βατοπαίδι όπως εξελίχθηκαν, άλλο που η συγκεκριμένη συνάντηση είχε γραφτεί στο βίντεο και άλλο που ατύχησε, τέλος πάντων, και βρέθηκε να προβάλλεται σε... εθνικό δίκτυο ως βασικός «πρωταγωνιστής» της ιστορίας. Γιατί, αν δεν είχαν συμβεί όλα όσα συνέβησαν, φυσικά αλλιώς θα είχε εξελιχθεί και η μικρή-πικρή ιστορία του «συντρόφου της κας τάδε», που πιθανώς θα είχε πάρει ή και δεν θα είχε πάρει τα λεφτά που ζητούσε και θα είχε κάνει ή και δεν θα είχε κάνει τη δουλειά, που τέλος πάντων επιθυμούσε να κάνει.
Πέρα από την όποια πολιτική εμπλοκή υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα και φυσικά τις πολιτικές σκοπιμότητες που γεννάει η πολιτική διάσταση του πράγματος, όλη αυτή η εκτεταμένη... λοβιτούρα, κομπίνα ή όπως αλλιώς θέλουμε το λέμε περί το Βατοπαίδι, ας πούμε ότι είναι μια μεγέθυνση της φιλοσοφίας της κομπίνας, μέσα στην οποία κινείται, υπάρχει και εξελίσσεται σε μέγα μέρος της και σε πολλές της εκφάνσεις η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Μόνο που εκεί δεν το μαθαίνουμε ποτέ και συνήθως, συνήθως χωρίς να είναι σίγουρο, δεν ανακατεύονται μοναχοί. Οι πολιτικοί πάλι, δεν είναι και τόσο... σπάνιοι!
Πάντως, όσο σκάβουν τόσο βρίσκουν και βουλιάζουν στα κακοτόπια του βαλτοπαιδίου, το οποίο τελικά... Το οποίο τελικά νομίζω ότι θα περάσει στο πάνθεον των λοιπών σκανδάλων που... κοσμούν την μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, χωρίς όμως ιδιαίτερες συνέπειες γι’ αυτούς που αποτέλεσαν μέρος τους.
Τώρα βέβαια, μπορεί να χάσει ο Εφραίμ τη... μισή Ελλάδα, αλλά τι να πεις; Δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα δικά του!
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass