Η Εκκλησία του Χριστού κλονίζεται

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2008 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
 Πρόσεχε την ανάγνωση. Απ. Παύλος - Προς Τιμόθεο Κεφ. Δ’-13 - Τιμόθεε άκουσε μια συμβολή μου -να προσέχεις τι βιβλία, έντυπα, περιοδικά, μυθιστορήματα, που διαβάζεις δεν είναι όλα καλά και ωφέλιμα. Τα εξώφυλλα από όλα αυτά είναι φανταχτερά, η όψις τους πολύχρωμη -εντός του κειμένου αυτού υπάρχει το αισχρό και ανήθικο δηλητήριο - που γκρεμίζει ηθικές αξίες - πωλούνται στα μεγάλα περίπτερα των μεγάλων πόλεων από ανθρώπους σωματέμπορους, που βλέπουν μόνο συμφέρον, Θεό δεν φοβούνται, δεν ντρέπονται για το μεγάλο κακό που κάνουν στα νιάτα της αυριανής Ελλάδας.
Οι νόμοι που ψηφίζονται στη μεγάλη Εκκλησία που λέγεται Βουλή των Ελλήνων, στρέφονται ενάντια στους θείους και ανθρώπινους ηθικούς νόμους -τον κυρίαρχο λαό, πολλοί πολιτικοί εξ αυτών δεν πιστεύουν τίποτε, παρά το άτιμο συμφέρον -λές και θα τα πάρουν μαζί τους, τις πολυκατοικίες και τις καταθέσεις τους στην τράπεζα.
Οι νόμοι του κράτους είναι χαλαροί και ατελείς -υπάρχουν κράτη που απαγορεύεται η κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού, η οικογένεια έχασε το θείο προορισμό της -το κράτος και η Εκκλησία καυχιένται ότι υφίσταται ελληνοχριστιανικός πολιτισμός. Η Εκκλησία ως ποιμένουσα τον ευλογημένο λαό του Θεού -στην ουσία αδιαφορεί, πολλοί ποιμενάρχες μας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραβούν τους ιερούς κανόνες-ζητώντας μια ωραιότατη πνευματική νύμφη, με πολλά πνευματικά της παιδιά - αφήνοντας την πρώην πτωχή νύμφη, (Εκκλησία) διαπράττει πνευματική μοιχεία - παράλληλα ο εγωισμός έχει κάθε λόγο να εμφανίζονται -Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος, επίσκοπος και ιερείς και ηγούμενοι, με φανταχτερούς χρυσοΰφαντες πολύχρωμες και πολυδάπανες αρχιερατικές και ιερατικές στολές. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα έγινε ένα μπάχαλο από αθλιότητες που αργοπεθαίνει διότι οι εκτρώσεις και οι αμβλώσεις, τα διαζύγια και η ανήθικη φθορά, καλπάζει με τα ναρκωτικά -και τα ξενύχτια των μαθητών και μαθητριών σε κέντρα διαφθοράς -εάν η Πολιτεία και η Εκκλησία με σύμφωνη γνώμη αποφάσιζαν να προσφέρουν στα νέα μας παιδιά ένα καλό βιβλίο θα ήταν στο σπίτι, στο γραφείο, στο καφενείο -είναι ένας μόνιμος δάσκαλος, ένα ποτήρι νερό για να ξεδιψάσει την ψυχή, και το σώμα - ένα καλό βιβλίο έχει δύναμη να διορθώσει ένα δύστροφο, βλάστημο, και κακοτράχηλο χαρακτήρα. Δυστυχώς ισχύει η ρήση που είπε στη Βησθεσδά ο άρρωστος προς τον Ιησού «άνθρωπο ουκ έχω όταν ταραχθή το ύδωρ Βαλημέ εις την Κολυμβήθρα» και ο Ιησούς του είπε: «άνθρωπο θέλεις εγώ ειμί ο άνθρωπος».
Συνεπώς ποιος από τους θαυμαστούς μας ιεράρχες είπε στη σημερινή καλπάζουσα νεολαία μας στα ναρκωτικά -εγώ ειμί ο άνθρωπος -ο επίσκοπός σας, ο πνευματικός σας πατέρας. Δεν έχει άδικο ο Μέγας Βασίλειος που είπε στον ειδωλολάτρη έπαρχο Μόδεστο -εξοχότατε φαίνεται δεν γνώρισες αληθινό επίσκοπο. Αυτού φθάσαμε σήμερα -το μίσος, η αδικία καλπάζουν -τα σκάνδαλα ορισμένων ηγουμένων και επισκόπων παίρνουν και δίνουν.
Βρίσκεται κανείς όταν εκφράζεται -αγαπήσομεν αλλήλους - έχει τη συνείδησή του αναπαυμένη; Διαφορετικά και ο ίδιος ψεύδεται, διότι έχει κυριευθεί από μίσος και χωρίς φόβου Θεού μεταλαμβάνει -Σώμα και Αίμα Χριστού - ο Ιερός Χρυσόστομος προειδοποιεί πυρ γαρ τους ανάξιους φλέγειν είθε η ζωογόνος πνοή εξ ουρανού φωτίσει άρχοντες και αρχόμενοι να πραγματοποιήσουν την ρήση του Ιησού ο έχων δύο χιτώνας απόδοτει του μη έχοντι. Δυστυχώς ο ηγούμενος Εφραίμ και η συνοδεία του δεν ταυτίζεται με την ακτημοσύνη του Ιησού. Είθε το πανάγιο πνεύμα να τον φωτίσει να εγκαταλείψει την ιερά μονή για να αποφευχθεί το σκάνδαλο το οποίο εδημιούργησε και συγκλόνισε την Εκκλησία της Ελλάδος, ταυτόχρονα δε και τους πιστούς Χριστιανούς. Ο Χριστός θέλει εργάτες και όχι λαπάδες, ψευτοκουλτουριάρηδες που να αποβλέπουν στα μάταια αγαθά της γης. Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίσει τον κόσμο όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού. Ήτοι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού. Μάρκος Κεφ- 8ο - 36.
 
Π. Νικόλαος Λάμπρου
Συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass