Έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά!

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 8:16

 

Από τη Μαρίνα

Αποστολοπούλου

«Τη Λόλα απ΄ τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει; Ο Σοκολάτας που έχει δύναμη μεγάλη!»

Όπου «Λόλα» η χώρα που κοντεύει και να… λωλαθεί, έτσι κι αλλιώς και «Σοκολάτας» ποιος άλλος; Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο «Σωτήρας» της χώρας αυτή την εποχή. Αυτός που αυτοκλήθηκε και μάλιστα με περισσή μανία, να…. βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Και τα ΄βγαλε! Τα ΄βγαλε διότι έχει κηρύξει τον ανένδοτο κατά της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής. Έναν ανένδοτο που δεν έχει εξαιρέσεις. Εκτός και αν πρόκειται για… ξεχασιάρηδες υπουργούς της Κυβέρνησής του που «ξεχνάνε» εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες ακίνητα και αμέτρητες μετοχές.

Αλλά αν πρόκειται για… καστανάδες;

Μαύρο φίδι που τους έφαγε! Εδώ σου λέει 13 αστυνομικοί και πόσα περιπολικά κινητοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συλλάβουν και να δέσουν πισθάγκωνα αυτόν τον «εγκληματία», αυτόν τον «σεσημασμένο» αυτόν τον «τρομοκράτη»-! Τον καστανά! Όχι τους άλλους, που καίνε την Αθήνα όποτε γουστάρουν και τους έχουν και τους χαϊδολογάνε. Ούτε τον άλλον, που έκαναν ολόκληρη μανούβρα με το που ανέλαβαν την εξουσία προκειμένου να προκύψει φωτογραφική διάταξη για να βάλει βραχιολάκι και προκειμένου να τους… ευχαριστήσει καλεί σε «μαύρο Δεκέμβρη». Όχι! Τον καστανά από τη Θεσσαλονίκη. Που πουλούσε λέει κάστανα και δεν έκοβε αποδείξεις! Μιλάμε δηλαδή για καραμπινάτη φοροδιαφυγή. Για τζίρο εκατομμυρίων! Διότι κάθε κάστανο, μην νομίζετε, φορολογείται ξεχωριστά. Και βέβαια για «εγκληματία» ολκής! Και μην ξεχνάμε και εκείνη την άλλη την περίπτωση της άλλης… εγκληματικής φυσιογνωμίας και μάλιστα εδώ από τη Θεσσαλία, η οποία πέρασε στα… ψιλά. Ίσως γιατί δεν είχε να κάνει με κάστανα. Είχε να κάνει με μαϊντανό. Που συλλάβανε εκείνη τη γιαγιούλα 79 χρονών στα Τρίκαλα γιατί πουλούσε μαϊντανό χωρίς απόδειξη και της είχε ήδη επιβλήθηκε ποινή 5.000 ευρώ για να μάθει άλλη φορά να μην πουλάει μαϊντανό. Ας πουλάει άνηθο άμα της βαστάει. Δεν ήταν βέβαια τόσο... θεαματική η σύλληψη, δεν κινητοποιήθηκε όλη η αστυνομία και δεν τη δέσανε πισθάγκωνα (υποθέτουμε) αλλά, όπως και να ΄χει το «έγκλημα» δεν ήταν μικρότερης σημασίας!

«Έγκλημα και τιμωρία», κύριοι!

Εδώ στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα έρχονται και δένουν μεγάλοι κλασικοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το «Εγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι με τους «Αθλίους» του Βίκτωρος του Ουγκώ (και του… Ουγκού επίσης γιατί στην Ελλάδα έχουμε μία… λαχτάρα να κλίνουμε τα ξένα ονόματα) και γίνονται «ένα». Χώρια που εμείς χωρίς του Ουγκώ, έχουμε γίνει «Άθλιοι» και… τρισάθλιοι από αυτά που περνάμε, για θυμηθείτε; Εκείνον τον Γιάννη Αγιάννη, τον ταλαίπωρο, γιατί τον κυνηγούσανε από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου; Γιατί είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί επειδή πεινούσε. Και φυλακή έκανε γι΄ αυτό και δραπέτευσε και την ησυχία του δεν μπορούσε να βρει επί χρόνια λόγω της μονομανίας που είχε ο Ιαβέρης να τον εντοπίσει και να τον ξαναχώσει μέσα. Ε τώρα, έχουμε έναν σύγχρονο Ιαβέρη, έναν νέο τιμωρό του εγκλήματος, που αμείλικτος προελαύνει.

Τι νομίζετε; Όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα και από την κλασική λογοτεχνία επίσης. Η ζωή τρέφει την τέχνη και η τέχνη στη ζωή.

Και στην Ελλάδα της κρίσης, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, πλέον έχουμε αναγάγει σε «τέχνη» τη «γελοιότητα» σε ποικιλία θεμάτων και καταστάσεων.

Επίσης τώρα ο… Ιαβέρης, κυνηγάει και τα κόκκινα δάνεια.

Και τα παραδίδει «σε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» δηλαδή σε ιδιώτες που θα φροντίζουν να τα εισπράξουν με… στοργή και γκανγκστερικές μεθόδους από τους οφειλέτες. Όλα αυτά βεβαίως στο πλαίσιο της… άπλετης κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και της σαφούς και με θρησκευτική ευλάβεια τήρησης προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων αλλά και μετεκλογικών ισχυρισμών. Να μην ξεχνάμε και το «παράλληλο πρόγραμμα», να μην ξεχνάμε και εκείνο το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης».

Ναι αλλά και η ανθρωπιστική κρίση έχει έναν… θερμοστάτη, βρε αδελφέ δεν είναι έτσι… χύμα. Και ακριβώς γι΄ αυτό σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μειώνονται φέτος στους μισούς. Η κυβέρνηση τούτη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης το μέγιστο ποσό για επίδομα που ήταν 336 ευρώ το ζευγάρι, το πήγε στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πρέπει για να το λάβουν να έχουν ετήσιο εισόδημα 20 χιλιάδες από 40 χιλιάδες πέρσι και εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους είναι μέχρι 200 χιλιάδες από 300 χιλιάδες που ήταν πέρσι. Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν και πράσινα αυτιά μυτερά, ουρά φουντωτή (αν δεν είναι φουντωτή κόβονται) και να χορεύουν στο ένα πόδι τη «Λίμνη των κύκνων». Εφόσον κανείς έχει αυτά τα απλά καθημερινά προσόντα μπορεί να πάρει το επίδομα θέρμανσης τον Αύγουστο να το κρατήσει για τον επόμενο χρόνο.

Και επειδή βεβαίως το παν σε αυτή τη ζωή είναι η συνέπεια….

…Γι αυτό ακριβώς 14 περιφερειακά αεροδρόμια δόθηκαν «πακέτο» και κοψοχρονιά επίσης στους Γερμανούς για εκμετάλλευση τα επόμενα χρόνια διότι όπως υποστήριζε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ «η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων δεν θα αποφέρει κανένα όφελος για το ελληνικό δημόσιο, (…) οι τοπικές οικονομίες αφήνονται έρμαιο στις κερδοσκοπικές διαθέσεις του ιδιώτη, (…) ο έλεγχος των αεροδρομίων από ιδιώτες έχει σοβαρούς κινδύνους για την εθνική άμυνα (...) προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον…» και αλλά τέτοια κουλά που έλεγε η Τιτίκα τη μαμά της.

Ναι αλλά τότε είχαμε 2014 και τώρα κοντεύει να τελειώσει το 2015.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε… απογειωθεί και υπερίπτατο της πραγματικότητας. Τώρα ως κυβέρνηση πλέον έχει… προσγειωθεί απότομα και ανώμαλα στη μνημονιακή πραγματικότητα και ως εκ τούτου… Και ως εκ τούτου κυνηγάει τα πλήθη κραδαίνοντας ένα ματσάκι μαϊντανό και πετώντας κάστανα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass