Μουσικά πρωινά στο σινέ "Διονύσια" στη δεκαετία ΄60 - ΄70

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017 10:26 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιαν 2017 10:38
Το συγκρότημα "Charms", προσωπικό αρχείο Πέτρου Χατζή Το συγκρότημα "Charms", προσωπικό αρχείο Πέτρου Χατζή

Με αφορμή την πρόσφατη «επιστροφή» του μουσικού παραγωγού Γιάννη Πετρίδη στη Λάρισα για την προβολή του πολυεπίπεδου κινηματογραφικού οδοιπορικού στη ζωή του με τίτλο «Once in a Lifetime», ο κ. Πέτρος Χατζής συλλέκτης και μουσικός εκτελεστής της Φιλαρμονικής, ανέτρεξε στο αρχείο του αναζητώντας παλιές φωτογραφίες της δεκαετίας ’60-’70.

Scan12

Στη φωτογραφία η Μαίρη Αλεξοπούλου με το συγκρότημα "Αρίονες". 

Τότε που οι νέοι διασκέδαζαν, κυρίως τα πρωινά, σε κινηματογράφους της Λάρισας και ιδιαίτερα στα «Διονύσια». Όπως σημειώνει, τα μοντέρνα συγκροτήματα της εποχής έναν συνήθως κάθε Κυριακή την εμφάνιση τους στα «Διονύσια», παίζοντας τα τραγούδια που έκαναν θραύση τότε στην νεολαία. Νέοι κάθε ηλικίας από δεκαέξι ετών και πάνω ζούσαν ένα παραλήρημα τραγουδώντας και ξεφωνίζοντας ευχάριστα στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου.  

Μουσικά πρωινά στη Λάρισα

Στη φωτογραφία το αθηναικό συγκρότημα "Hunders"

«Άλλη διασκέδαση για τους νέους τότε, εκτός από κινηματογράφο, πάρτι, βόλτες στην κεντρική πλατεία, πάνω κάτω ώσπου να επέλθει η κούραση ίσως και κάποιο γλυκό στα ζαχαροπλαστεία που λειτουργούσαν πέριξ της κεντρικής πλατείας, δεν υπήρχε.

Scan11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη φωτογραφία η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου

Συνεπώς η εμφάνιση των συγκροτημάτων και δη ζωντανά στα μάτια των παιδιών από την επαρχία, που δεν είχαν τη δυνατότητα αλλιώς να χαρούν τα ινδάλματα τους, ήταν φως στο σκοτάδι. Μερικά απ’ αυτά τα συγκροτήματα ήταν οι «Αρίονες», οι «Βόρειοι», οι «Απ Ταϊτ», οι «Ολύμπιανς αλλά και η μοναδική Ζωή Κουρούκλη. Τα μουσικά αυτά πρωινά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με μνήμες της νιότης μας που ευχάριστα αναπολούμε κάποιες φορές και ιδίως όταν συναντούμε στο δρόμο συνομήλικους με τους οποίους κάποτε όλο και γρατζουνούσαμε κάποια κιθάρα ή χτυπούσαμε με όλη μας τη δύναμη τα ντράμς».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass