Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1975: Ντοπέ 7 Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2018 15:59

Ντοπαρίζονταν οι ποδοσφαιριστές το 1975, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος.

Κι όμως στη Λάρισα είχαμε τέτοιο κρούσμα και μάλιστα έφτασε μέχρι τα δικαστήρια όπου είχαμε και ποινή φυλάκισης. Πρόκειται για ένα περιστατικό που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία εκείνες τις ημέρες. Επτά ποδοσφαιριστές από την ομάδα Όλυμπος πριν τον αγώνα με την Ανθούπολη, πήραν διεγερτικά χάπια «Μαξιτόν», για να έχουν αυξημένη απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής. Η υπόθεσή τους έφτασε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, από το οποίο και τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός μήνα ο καθένας μετατρέψιμη προς 150 δραχμές ημερησίως. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον υπάλληλο του φαρμακείου που έδωσε τα χάπια.
Από την πλευρά τους βέβαια πρόεδρος και προπονητής της ομάδας, κατέθεσαν πως τα πήραν τα χάπια για να «καλμάρουν» επειδή είχαν μεγάλη ένταση πριν το ματς. Ο γιατρός κατέθεσε πως το συγκεκριμένο χάπι δεν ενδείκνυται ως καταπραϋντικό ενώ σε μεγαλύτερη της κανονικής ποσότητας δισκίων, είναι επιβλαβές και μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ψυχωσικές εκδηλώσεις.
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι  οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές εμφάνισαν πλήρη σωματική κατάπτωση επειδή πήραν πολλά δισκία «Μαξιτόν». Τζάμπα η ντόπα…

Σχετικά Άρθρα