Πολεμικές επιχειρήσεις με...ξόρκια!

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:27

 

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Mαύρη μαγεία, μάγοι, μάγισσες, αποκρυφιστές, μυστικιστικές τελετές, αλλά ακόμα και ταχυδακτυλουργοί, άνθρωποι δηλαδή με ιδιαίτερες ικανότητες στο να εξαπατούν το κοινό τους όταν χρειάστηκε… επιστρατεύτηκαν!

Όχι βέβαια για να δώσουν κάποιο σόου περιμένοντας το χειροκρότημα του κοινού την ώρα που θα έπεφταν οι… κουίντες, αλλά για να πολεμήσουν και μάλιστα στους σύγχρονους καιρούς, καλούμενοι με τον δικό τους τρόπο να εξοντώσουν, χρησιμοποιώντας τις υπερφυσικές δυνάμεις τους, τον εχθρό.

Με μαγεία και μάγους θα ασχοληθούμε σήμερα στις ιχνηλασίες που πολέμησαν στο …μέτωπο, όταν εκλήθησαν, με τα δικά τους υπερβατικά όπλα!

Ξεκινάμε λοιπόν με τον …άγνωστο πόλεμο των Άγγλων κατά του Χίτλερ που έχει καταγραφεί στις σελίδες της λεγόμενης αντισυμβατικής ιστορίας, όταν στήθηκε κυριολεκτικά μια ολόκληρη επιχείρηση  με μαγικά και μαύρα ξόρκια θανάτου να εξοντωθεί ο Φύρερ

 Τρεις ήταν εκείνες οι ομάδες μάγων που επιστρατεύτηκαν για να σκοτώσουν τον Χίτλερ με τις δυνάμεις τους:

  • Η πρώτη είχε συγκροτηθεί από την Clutterbuck -ή την γερόντισσα Dorothy που είχε μεγαλώσει στην Ινδία.

    Όταν η Clutterbuck επέστρεψε στην Αγγλία, μυήθηκε και η ίδια στα παραδοσιακά συστήματα της μαγείας, και σχημάτισε μια δική της μυστική ομάδα, γιατί τότε υπήρχε αυστηρή νομοθεσία που απαγόρευε τη μαγεία.

    Το 1940, όταν η Γαλλία πέφτει στα χέρια των Ναζί,  η  Dorothy συγκαλεί σε μυστική συνάθροιση όλες τις μαγικές ομάδες της χώρας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας συλλογικής μαγικής δύναμης η οποία θα οδηγούσε τον Χίτλερ στο θάνατο.

     

    Η προσπάθεια,  ονομάστηκε Επιχείρηση Πυραμίδα της Δύναμης και πραγματοποιήθηκε ένα βράδυ στο New Forest. Σ' αυτή συμμετείχαν μάγοι και μάγισσες από όλη την Αγγλία, οι οποίοι, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο, έψελναν και χόρευαν εκστατικά ώστε να σχηματιστεί μια αρκετά ισχυρή δίνη δύναμης.

    Η διαδικασία επαναλήφτηκε τέσσερις φορές μέσα στο ίδιο βράδυ, μέχρις ότου οι γηραιότεροι μάγοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια λόγω εξάντλησης.  H εργασία αυτή ήταν τόσο δύσκολη, που αρκετοί από τους μάγους που συμμετείχαν πέθαναν λίγες μόλις μέρες μετά!

    Το τελετουργικό που ακολουθήθηκε, ήταν της μαύρης μαγείας με εθελοντική μάλιστα ανθρωποθυσία που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ένα μέλος της ομάδας βγήκε από τον κύκλο πεθαίνοντας ακαριαία!

  • Σύμφωνα με τον Amado Crowley, συγγραφέα, σε μια δεύτερη προσπάθεια ο μάγος Κρόουλι είχε συμφωνήσει με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5 να πραγματοποιήσει μια μαγική τελετή στο δάσος Ashdown στο Sussex με σκοπό το θάνατο του Χίτλερ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν μάλιστα και στρατιώτες σταλμένοι από την κυβέρνηση, οι οποίοι, φορώντας τελετουργικές ρόμπες πάνω από τις στολές τους, είχαν σχηματίσει δυο εφαπτόμενους κύκλους.

    Η μαύρη τελετή -με το κωδικό όνομα Επιχείρηση Ιξός -Operation Mistletoe-  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 1941, μπροστά σε μια παλιά εκκλησία, από όπου κρεμάστηκε και κάηκε μια ανθρωπόμορφη κούκλα ντυμένη με στολή των Ναζί.

    Η τελετή δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν και λέγεται πως η σύλληψη του Rudolph Hess λίγο αργότερα στη Βρετανία οφειλόταν στη μαγική δύναμη που ελευθέρωσε ακριβώς εκείνο το βράδυ ο Κρόουλι.

    Την ιστορία αυτή περιέγραψε ο Amado στο βιβλίο του The Secrets of Aleister Crowley το 1991. Ένα χρόνο αργότερα, κάποιος Cecil Williamson, πρώην μέλος των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Amado, δίδοντας μάλιστα την επιπλέον πληροφορία πως το κωδικό όνομα του Κρόουλι εκείνη τη βραδιά ήταν Old Mother Clutterbuck!

  • Αστρικές επιθέσεις από την Πράγα:

     Μπορεί οι δυο προηγούμενες περιπτώσεις να παραμένουν αμφιλεγόμενες, όμως κανείς μέχρι σήμερα όμως δεν έχει διαψεύσει μια άλλη ιστορία  μαύρης μαγείας    που διαδραματίστηκε στην Πράγα και που επιχειρήθηκε με… αστρικές επιθέσεις.

    Συγκεκριμένα στο  1927 στην όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας ιδρύεται η  Universalia, μια ομάδα από διανοούμενους και ισχυρούς ανθρώπους της πόλης που είχαν ένα κοινό όραμα: τη διάδοση των ερμητικών επιστημών στο σύγχρονο κόσμο.

    Η Universalia μέχρι και τις αρχές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου διέπρεψε μέσα από το εκδοτικό της έργο και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διεξήγε στο μεγάλο ξενοδοχείο Zlata Husa.

    Το 1938 , ο ιδρυτής της ομάδας Jan Kefer πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο της χώρας Benes. Την περίοδο εκείνη η απειλή των Ναζί ήταν παραπάνω από εμφανής και ο Kefer είχε ένα σχέδιο για τη μαγική εξόντωση του Χίτλερ που θα πραγματοποιούνταν μέσω συνεχών επιθέσεων στο αστρικό του σώμα! Ο πρόεδρος αρνήθηκε τη βοήθεια των μάγων, όμως ορισμένα υψηλά μέλη της Universalia όμως λειτούργησαν ανεξάρτητα οργανώνοντας μικρές, κλειστές συγκεντρώσεις.

    Οι επιθέσεις όμως τελικά έγιναν και επιχειρούνταν μέσω διαλογισμού, αρχικά στην Brdy το 1938, και αργότερα στο Mirosovice το 1940 και 1941. Βέβαια και τα αποτελέσματα τελικά αυτής της μάχης ήταν άδοξα καθώς ο Χίτλερ τελικά επέζησε, όχι μόνο της μαύρης μαγείας, αλλά και μιας άλλης σοβαρής βομβιστικής ενέργειας εναντίον του και τελικά η ροή των γεγονότων που οδήγησαν στο αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας δεν μπόρεσε να αναστραφεί ούτε με τη ,,,μαύρη, αλλά ούτε και με τη… λευκή μαγεία.

    Εντωμεταξύ και για να μην νομίζετε ότι κάτι τέτοια δεν χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι:

    Τις συμβουλές ενός διάσημου μάγου είχε ζητήσει και  η CΙΑ πρόσφατα για να διδάξει στους νεοσύλλεκτους κατασκόπους τα μυστικά ενός επαγγέλματος που βασίζεται στην παραπλάνηση. Το εγχειρίδιο (manual) που τελικά συντάθηκε, περιέχει ενδιαφέρουσες συμβουλές- από το πώς να ρίχνεις δηλητήριο στο ποτό και να δένεις περίεργα τα κορδόνια σου, έως το πώς να δείχνεις λίγο... χαζός.

     

     

     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass