ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ Η NOVARTIS

Δημοσίευση: 30 Νοε 2021 18:00

Συχνά πυκνά οι στήλες του δικαστικού ρεπορτάζ των ΜΜΕ επαναφέρουν στο προσκήνιο τη γνωστή μας από χρόνια υπόθεση του Ελβετικού κολοσσού. Την περασμένη Δευτέρα 22.11 το Documento (λείπουν μάλλον ελληνικές λέξεις για τίτλο εφημερίδας) του κ. Βαξεβάνη ανακάλυψε στις 20.11 "εισαγγελική πρόταση βόμβα" για την παραπομπή Φρουζή και δύο γιατρών σε δίκη για το αδίκημα των γνωστών δώρων της Novartis. Είναι βέβαια παγκοίνως γνωστό, πως δεν υπάρχει διεθνώς προώθηση σκευασμάτων χωρίς συνταγογραφική βοήθεια μέσω ποικίλων παροχών. Είναι ολοφάνερο επίσης, πως όλα σχεδόν τα ιατρικά συνέδρια οργανώνονται από φαρμακευτικές εταιρείες με εκπτωτικές ή δωρεάν παροχές όσων συμμετέχουν σ' αυτά.


"Κόλαφος η Εισαγγελέας στην εισήγησή της. Χαστούκι στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας δίνει Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου" διαβάζω και στην «Αυγή» της επόμενης μέρας. Διαβάζω, ξαναδιαβάζω και σταυροκοπιέμαι. Υπάρχει κάποιος που να είπε ποτέ κάτι διαφορετικό για τις κατευθυνόμενες με ανταλλάγματα συνταγογραφήσεις; Πρόκειται για αδίκημα, που οφείλει ν' απασχολεί τη Δικαιοσύνη, όταν έρχονται στο φως δωροδοκίες για συνταγογραφήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Η "επ 'ευκαιρία" όμως ανακάλυψη "του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών" και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων των Τσίπρα και Καραμανλή (ακριβώς) -που ως υπόθεση άρχισε να εξυφαίνεται μέσα του 2017- είναι πολιτική σκευωρία. Τα ξημερώματα της 21ης.2.18 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την τότε κοιν. πλειοψηφία, μεθόδευσε (μήπως όχι; Περιμένουμε δικαστική κρίση) την παραπομπή 9 πολιτικών αντιπάλων των πιο πάνω και για "ξεκάρφωμα" του κ. Πικραμμένου στην Προανακριτική Επιτροπή για μίζες, που φέρονται να έλαβαν από τη Novartis. Οι εγκαλούμενοι αμέσως μετά άρχισαν να "ερευνώνται" για μήνες από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η τελευταία έστειλε το πλειοψηφικό πόρισμα για διερεύνηση στην υπό Τουλουπάκη Εισαγγελία διαφθοράς. Εκεί με "μαφιόζικες" μεθόδους, όπως τις αποκάλεσαν οι εγκαλούμενοι στις μηνύσεις τους κατά Παπαγγελόπουλου και των Εισαγγελέων διαφθοράς, έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα κατά τους μάρτυρες στην ειδική Επιτροπή της Βουλής. Δύο χρόνια μετά, η δικαστική εκκαθάριση της δυσώδους υποθέσεως μόλις άρχισε.
Η φάμπρικα αυτή με την αρωγή εργαλειοποιημένων Εισαγγελέων και του ακραιφνούς Καραμανλικού Παπαγγελόπουλου αφού ενέπλεξε τους δέκα πολιτικούς, άρχισε να τους ερευνά και να τους ερευνά για πολλούς μήνες, ώστε -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- να έχει πλήξει το πολιτικό τους κύρος και μαζί τα κόμματα που αντιπολιτεύονταν την τότε συγκυβέρνηση. Αυτό είναι πραξικόπημα, ή "σκευωρία", αν προτιμάτε, το οποίο η Δικαιοσύνη δεν λέει να το ξεδοντιάσει, αν και στα θεμέλιά του υπάρχουν ενδείξεις τετελεσμένου αδικήματος εσχάτης προδοσίας (134.2α Π.Κ.).
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αντί η Εισαγγελία διαφθοράς ν' ασχοληθεί με το πραγματικό σκάνδαλο αμειβόμενων συνταγογραφήσεων, έπαιζε το όχι αθώο παίγνιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων των κ. Καραμανλή και Τσίπρα. Θες δε θες, αυτό το αποκαλείς σκευωρία με συναυτουργούς και ηθικούς αυτουργούς. Η Εισαγγελέας Τουλουπάκη για δύο σχεδόν χρόνια προσπάθησε ν' ανακαλύψει λόγους δικαίωσης του «Ρασπούτιν» (και όχι μόνον αυτού), οποίος εξερχόμενος του Μαξίμου είχε εξαγγείλει, ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Δηλαδή την ευθύνη πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών που κατά τον ίδιο προφανώς και έπαιρναν μίζες από τους Ελβετούς, για να υπερτιμολογούν τα φάρμακά τους. Κατά το αφήγημα, αυτό ήταν το "σκάνδαλο Novartis" (αλλιώς, γιατί το "μεγαλύτερο όλων των εποχών"!) και όχι οι υπερσυνταγογραφήσεις σκευασμάτων και οι υπεύθυνοι γι' αυτές με τις οποίες δεν ασχολήθηκε η κ. Τουλουπάκη. Προκάλεσε έτσι -αν μη τι άλλο- τη χλεύη όσων διαθέτουν κοινό νου και την οργή των διωκόμενων.
Προκαλεί λοιπόν εντύπωση σήμερα η παμπόνηρη στροφή όλης της ομήγυρης των θεσμικών εκτροπέων, που αντί να σιωπούν, προσπαθούν με διαστρεβλώσεις, να κάνουν το άσπρο μαύρο βαφτίζοντας μία εισαγγελική πρόταση σε δικαστικό Συμβούλιο άσχετης παραπομπής για παράνομες συνταγογραφήσεις ως "χαστούκι" στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Εισαγγελέων για τη σκευωρία σε βάρος των δέκα πολιτικών. Αλλα αντ' άλλων προς βρώση χορτοφάγων.
Εκείνο βέβαια που σήμερα με εκπλήσσει, είναι η βραδύτητα της Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση, εκτός αν κρίνει, πως δεν συνέβη κάτι άξιο λόγου. Ας το αποφασίσει όμως. Απομακρύνθηκε βέβαια η Τουλουπάκη με νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά η Δικαιοσύνη πώς ενεργεί; Δείχνει διάθεση συγκάλυψης, λένε πολλοί. Δεν ασπάζομαι το αφήγημα. Αλλά: Τι απέγιναν οι από πολλών μηνών μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου και άλλων; Ο Λοβέρδος έχει καταθέσει δύο μηνύσεις εναντίον της διώκτριάς του Εισαγγελέως Τουλουπάκη. Μία στις 10.6.20, διότι η πιο πάνω με πράξεις και παραλείψεις προκάλεσε την απαλλαγή Κουρουμπλή για βαρύ αδίκημα, που δεν είναι του παρόντος. Μία ακόμα προγενέστερη από 15.9.19 κατά της ίδιας, του Παπαγγελόπουλου κ.ά., διότι " συνέπραξαν ως εγκληματική ομάδα με πρακτικές Σικελικής μαφίας", για τη δίωξή του και των εννέα άλλων πολιτικών. Ας θυμηθούμε τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis στην προανακριτική της Βουλής τον Νοέμβριο του 2019. Κατέθεσε, πως αφού του ασκήθηκε δίωξη, προσκλήθηκε σε άτυπη συνάντηση με τους τρεις Εισαγγελείς διαφθοράς, στην οποία η επικεφαλής Εισαγγελέας κυρία Τουλουπάκη τού είπε πως έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και δέκα πολιτικών προσώπων (η ίδια όμως παρά τα "συντριπτικά" στοιχεία έβαλε κατ' ανάγκη στο αρχείο τη δικογραφία τους επτά) και του ζήτησε να καταθέσει εναντίον των δέκα πολιτικών και να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Καταπέλτες κατά των Εισαγγελέων διαφθοράς και του Παπαγγελόπουλου υπήρξαν επίσης Εισαγγελείς και άλλοι μάρτυρες (Αγγελής, Ράικου, Κυβέλου, Μανιάτης, Μαραγγέλη, Βουλκίδης, Αθανασίου και Μανίας). Ξεχωρίζω απόσπασμα κατάθεσης της Δήμητρας Κυβέλου πρώην Αντεισαγγελέως Εφετών. "Μόνον φιλικοί προς τον κ. Παπαγγελόπουλο Εισαγγελείς συμφωνούσαν με την τοποθέτηση Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ οι περισσότεροι στο Εισαγγελικό Σώμα διαφωνούσαν". Όταν κλήθηκαν να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής επώνυμα οι δύο κουκουλοφόροι, αυτοί εξαφανίστηκαν. Εγινε αργότερα σε δικαστικές Αρχές ανώνυμη εξέταση, χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των καταθέσεων, διότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες.
Συμβαίνει να γνωρίζω τις επώνυμες καταθέσεις μαρτύρων και ιδιαίτερα Δικαστών και Εισαγγελέων στην Επιτροπή της Βουλής. Η απλή ανάγνωση μού προκάλεσε πικρή γεύση από τη "διαχείριση" της υπόθεσης Novartis από τους Εισαγγελείς διαφθοράς. Αρκούμαι σε μια φράση της Τουλουπάκη στον καθηγητή Ν. Μανιαδάκη, όταν θέλησε να τον πείσει να ψευδορκήσει εναντίον των πολιτικών. Την είπε ο ίδιος στην προανακριτική στις αρχές Δεκ. 19: "Μη φοβάστε τους πολιτικούς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), γιατί δεν θα επανεκλεγούν, και το κυβερνών Κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) θα κερδίσει τις εκλογές".
Μεγάλη σημασία όμως έχει πλέον η παγερή σιωπή της Δικαιοσύνης μετά τη διαβίβαση του πλειοψηφικού (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) τελικού πορίσματος της προανακριτικής Επιτροπής στις 16.7.2020 στα αρμόδια δικαστικά Οργανα. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να χυθεί φως στη λειτουργία της τριάδας των Εισαγγελέων κ.κ. Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανώλη, για τους οποίους και τον κ. Παπαγγελόπουλο προτείνεται από τη Βουλή η δίωξη για 7 κακουργήματα και πλημμελήματα. Χρειάζεται και επειγόντως να λήξει η εκκρεμότητα των εσαεί "ερευνωμένων" Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και η ομηρία του "διωκομένου" Λοβέρδου. Οταν συμβαίνουν αυτά, μάλλον έχει δίκιο ο Γεωργιάδης, ο οποίος την περασμένη Τρίτη είπε στον 90,1 fm, ότι "θα είμαι ο πρώτος εν ενεργεία Υπουργός Κράτους μέλους της Ε.Ε. που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της Χώρας του. Πέντε χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί, εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο την υπόθεση Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη, ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση". Πιο συγκρατημένος φαίνεται ο Λοβέρδος, που ζήτησε άρση ασυλίας και είναι κι' αυτός σε ακατανόητη ομηρία μέχρι σήμερα (*). Είναι λυπηρά τα παραπάνω. Η συνέχισή τους εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημοκρατία, επειδή η φύση της υπόθεσης αγγίζει τους πυλώνες του πολιτεύματος. Η σκόπιμη ή μη αδράνεια στην αποκαλούμενη σκευωρία Novartis είναι κακός οδηγός εθνικής πορείας.

(*) Καθώς κλείνω αυτό το κείμενο πληροφορήθηκα πως μπήκε στο αρχείο η υπόθεση Λοβέρδου λόγω παραγραφής βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass