ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Εκστρατεία με σκοπό τη συντήρηση των 38.000 δέντρων της Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 0:35

 

Μια μεγάλη αποστολή συντήρησης των 38.000 δέντρων, που υπάρχουν στον αστικό ιστό της Λάρισας, πραγματοποιεί η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου, στο πλαίσιο των εργασιών διατήρησης ενός υγιούς φυτικού πλούτου, στο περιβάλλον της.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 18.000 δέντρα σε δεντροστοιχίες της πόλης, άλλα 20.000 σε πλατείες και πάρκα, τότε μπορεί να κατανοήσει κανείς τον όγκο του έργου, αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί, αφού σύμφωνα με την αντιδήμαρχο πρασίνου και περιαστικής αγροτικής ανάπτυξης κ. Δέσποινα Αράπκουλε, εκτιμάται πως οι εργασίες θα τελειώσουν τέλη Μαρτίου, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο!
«Στόχος είναι η επίτευξη το δυνατόν καλύτερων περιβαλλοντικών φυσικών συνθηκών ζωής στην πόλη», δηλώνει η κ. Αράπκουλε, η οποία επιτηρεί καθημερινά τις εργασίες, καθώς ειδικά μέσα στην πόλη, πολύ περισσότερο στις δεντροστοιχίες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να μην ταραχθεί η ομαλή καθημερινότητα των ρυθμών της.
Συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου, πραγματοποιούσαν κλαδέματα των δέντρων που βρίσκονται στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ προχθές Κυριακή, κλάδεψαν τα δέντρα που υπάρχουν σε όλο το μήκος της οδού Παπαναστασίου και έπεται συνέχεια...
Η αντιδήμαρχος αναφέρει, ότι «τη συγκεκριμένη αποστολή συντήρησης του πρασίνου, έχουν αναλάβει δύο συνεργεία της υπηρεσίας, το ένα του τμήματος αστικού πρασίνου και το άλλο του τμήματος δεντροστοιχιών, τα οποία ανάλογα με τις ανάγκες, χρησιμοποιούν είτε αεροψάλιδα είτε καλαθοφόρα για τις εργασίες. Κόβουν τα ξερά κλαδιά των δέντρων, σύμφωνα με οδηγίες που έχουν πάρει από τους γεωπόνους της υπηρεσίας και όπου χρειαστεί αφαιρούν σημεία τους, που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών, είτε αυτά βρίσκονται σε φανάρια, είτε σε μέρη που απαιτείται μια τέτοια παρέμβαση, για πρόληψη.
Εκτός από την πόλη, κλάδεμα των δέντρων θα γίνει και στο περιαστικό πράσινο και στις δημοτικές κοινότητες του δήμου».
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο συντήρησης του πρασίνου, εργασίες πραγματοποιούνται κατά διαστήματα και στα 400.000 τετραγωνικά μέτρα χλοοτάπητα, καθώς και στους 200.000 χιλιάδες θάμνους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη των εργασιών κλαδέματος των δέντρων, παρουσιάζει η αντίδραση πολλών Λαρισαίων, που βλέποντας τους υπαλλήλους του δήμου, παρεμβαίνουν ποικιλοτρόπως...
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που κάνουν, μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: Αυτούς που από περιέργεια ρωτούν γιατί κλαδεύονται και ζητούν να μάθουν το πως πρέπει να γίνει αυτό, αυτούς που κάνουν παρατηρήσεις ότι δεν τα κλαδεύουν καλά και τέλος αυτούς που ζητούν από τους υπαλλήλους να κλαδέψουν μεγαλύτερο όγκο του δέντρου. Δείχνουν πάντως όλοι ενδιαφέρον!
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass