«Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2016 15:58

Μια μεγάλη δράση – γιορτή για το αστικό περιβάλλον, με τον τίτλο «BINarte Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων την Παρασκευή 22 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της γιορτής η Αντιδημαρχία απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε μουσικά σύνολα κρουστών, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» ενώ καλούνται και θεατρολόγοιΠΕ 32 ή θεατρικά σχήματα- εθελοντές- για την δημιουργική ακρόαση-παρακολούθηση των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Η δράση προβλέπει ζωγραφική πάνω σε μεταλλικούς κάδους καθαριότητας από εικαστικούς και παράλληλα ζωντανή μουσική από σύνολα κρουστών. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που θα προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την δράση θα πρέπει να προετοιμαστούν στο σχολείο τους σχετικά με τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν για να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, καθώς και με την έννοια της ανακύκλωσης.

Το κάθε σχολείο θα επιλέξει το δικό του σήμα-σύμβολο (κονκάρδα, καπέλο κλπ) που θα σηματοδοτεί τον χαρακτήρα που προσδίδει στην εν λόγω δράση, την αισθητική του και το χιούμορ του. Έτσι οι μαθητές θα προσέλθουν στον χώρο της δράσης μεταφέροντας την φαντασία τους και δίνοντας το στίγμα του κάθε σχολείου. Η κατασκευή θα πρέπει να είναι από υλικά ανακύκλωσης, με κοινά χρώματα ή χρώμα για όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου. Την κατασκευή και τον σχεδιασμό θα πρέπει να την κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Καλούνται συγκροτήματα, μουσικά σχήματα, μπάντες που αποτελούνται από μουσικούς κρουστών οργάνων, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την μουσική πλαισίωση της δράσης. Δεν θα υπάρχει βοήθεια ηχητικής ενίσχυσης Η δύναμη και ο ρυθμός των κρουστών οργάνων θα κυριαρχήσουν στην πλατεία, θα συνοδέψουν και θα εμπνεύσουν τους εικαστικούς σε μια ζωντανή περφόμανς.

Επίσης, καλούνται θεατρικά σχήματα που ασχολούνται με το παιδικό θέατρο να προτείνουν τρόπους δημιουργικής ακρόασης – παρακολούθησης συμμετοχής των μικρών μαθητών που θα παραστούν στην εκδήλωση.

(Σημειώνεται πως οι μαθητές δεν θα ζωγραφίσουν , ούτε θα παίξουν μουσική κατά την διάρκεια της εκδήλωσης).

Οι μικροί θεατές θα ανταμειφτούν με ποδήλατα και άλλες εκπλήξεις που θα κληρωθούν κατά την διάρκεια της εικαστικής και μουσικής δράσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass