ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017»

Ηπιος τουρισμός ή «επένδυση» στα όπλα;

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 10:40

«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αποτελεί άλλη μια αντίφαση στα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής, για την κατεύθυνση που πρέπει να επενδύσουμε σαν Περιφέρεια.

Από τη μία πλευρά, λοιπόν, υποτίθεται πως προωθεί ήπιες και εναλλακτικές δραστηριότητες, που εστιάζουν στη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη στηρίζει μια αμφιλεγόμενη δραστηριότητα, που έρχεται σε αντίθεση με κάθε περιβαλλοντική και ηθική διάσταση».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η «Οικολογική Θεσσαλία» και προσθέτει: Στο δελτίο Τύπου, μάλιστα, η Περιφερειακή Αρχή υποπίπτει σε πολλαπλά ατοπήματα, αναδεικνύοντας το κυνήγι, ως μια ψυχαγωγική δραστηριότητα, αγνοώντας όλες τις σύγχρονες τάσεις για την προστασία της άγριας πανίδας, αναφέρει ως φυσιολάτρες ανθρώπους, που σκοτώνουν για «ψυχαγωγικούς λόγους», και θεωρεί πως ο κυνηγετικός τουρισμός θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν, αγνοώντας τις συγκρούσεις με τον ήπιο τουρισμό και τη γενικότερη υποβάθμιση με την οποία συνδέεται ένας τόπος, όταν χαρακτηρίζεται κυνηγετικός. Πρέπει να αποφασίσουμε, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα στηρίξουμε ήπιες και εναλλακτικές δράσεις και θα προστατέψουμε το περιβάλλον ή θα αποδώσουμε τα δάση μας και την άγρια πανίδα στα όπλα; Μήπως στο μέλλον, σε τουριστικές εκθέσεις, θα μας εκπροσωπούν οι κυνηγετικοί σύλλογοι; Αυτό είναι το όραμα της Περιφερειακής Αρχής; Ως «Οικολογική Θεσσαλία», αφού καταψηφίσαμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία στην Οικονομική Επιτροπή, δηλώνουμε ότι θεωρούμε, πως είναι μια εντελώς άστοχη ενέργεια, με λαϊκίστικες προθέσεις και δεν αντέχει σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία, άλλωστε, έχει επιλέξει ως προτεραιότητα στο RIS τον δημιουργικό τουρισμό, θεωρούμε πως πρέπει να εστιάσει στην προστασία της φύσης και την ανάδειξη του θαλάσσιου αλλά και του ορεινού ήπιου τουρισμού και να επενδύσει σε δραστηριότητες, που δεν βλάπτουν το οικοσύστημα και πάντως σίγουρα όχι στη βαρβαρότητα…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass