ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ «LET’S DO IT GREECE»

Ηχηρό "παρών" σε περιβαλλοντικές δράσεις

Δημοσίευση: 03 Απρ 2017 22:25

Η Λάρισα είναι μια από τις πόλεις που πρωταγωνίστησε χθες στη μεγάλη πανελλήνια περιβαλλοντική δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα απ' άκρη σε άκρη σε πόλεις της χώρας μας και είχε στόχο να δώσει ένα μήνυμα, ότι: «είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της».

Το γενικό πρόσταγμα ήταν «Let’s Do It Greece», και σε αυτό ανταποκρίθηκαν με οργάνωση δράσεων καθαρισμού της Λάρισας σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και με παράλληλες περιβαλλοντικές δράσεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και ένα μεγάλο ποσοστό συλλόγων και φορέων της Λάρισας, δίνοντας ένα ηχηρό παρών στην εκστρατεία για μια καθαρότερη Ελλάδα.

Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά αξιόλογη σε κάθε σημείο, όπου είχαν κληθεί Λαρισαίοι να συμμετάσχουν. Μικροί και μεγάλοι, έκαναν πράξη τη θέλησή τους να διατηρήσουν το περιβάλλον καθαρό, φορώντας γάντια και μαζεύοντας σκουπίδια από δημόσιους χώρους μέσα σε πλαστικές σακούλες, που διέθεσε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων.

ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι εθελοντικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για το «Let’s Do It Greece» είχαν σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!» και περιελάμβαναν καθαρισμούς στα εξής σημεία: Αισθητικό Αλσος, γραμμές ΟΣΕ, στην 3η Δημοτική Κοινότητα όπου το Συμβούλιό της σε συνεργασία με τον ΟΣΕ διοργάνωσε τον καθαρισμό πέριξ των σιδηροδρομικών γραμμών στα όρια της 3ης Δημοτικής Κοινότητας στην περιοχή Νταμάρια, της Νέας Σμύρνης.

Στον καθαρισμό του Αισθητικού Άλσους, συμμετείχαν, οι Ενεργοί Πολίτες, οι οποίοι παρότρυναν τους Λαρισαίους να βοηθήσουν και στις εργασίες που έγιναν στον λαχανόκηπο και βοτανόκηπο παραδοσιακών φυτών των Ενεργών Πολιτών στον χώρο του Άλσους. Συμμετοχή είχαν και παιδιά από το 5ο Σύστημα Προσκόπων, η ομάδα διασωστών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Λάρισας, φοιτητές, μαθητές, ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΔΡΥΑΣ» κ.α.

Επίσης:

-Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Λάρισας «Άλκηστις » οργάνωσε καθαρισμό σε σημείο του «πάρκου χρωμάτων» του Χατζηχαλάρ.

-Καθαρισμός πλατείας Αλησμόνητων Πατρίδων στη συνοικία Αβέρωφ – Λάρισας –από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας "Ο ΠΟΝΤΟΣ".

-Καθαρισμός σκουπιδιών - περιοχή Μεζούρλο (γύρω από την περιοχή του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας), από τον Ποδηλατικό Α.Σ «Πηνειός».

Σήμερα Δευτέρα, στις 15:30 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, οι μικροί αθλητές του συλλόγου με ποδήλατα, καθαρίζουν τη γύρω περιοχή.

-Καθαρισμός πλατειών και παιδικών χαρών περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας όπου συμμετείχαν ΑμεΑ με αναπηρικά αμαξίδια και εθελοντές της Ομάδας «ΣΤΗΡΙΞΗ».

-Καθαρισμός πλατείας "Αλίκης Παπαευσταθίου" στον Άγιο Θωμά Λάρισας από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά

Περπάτημα με μπαστούνια στις όχθες του Πηνειού.

Στο πλαίσιο του «Let’s do it Greece 2017», στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε χθες και η περιβαλλοντική δράση «περπάτημα με μπαστούνια (Nordic Walking) στις όχθες του Πηνειού». Υπεύθυνοι της δράσης ήταν η κ. Καρατοπούζη Ευθυμία και ο κ. Τόλιας Νικόλαος, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Nordic Walking- INWA» και εθνικοί προπονητές και οργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, το ΕΚΑΒ-Παράρτημα Λάρισας, το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ελληνικό παράρτημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Nordic Walking INWA.

Την ασφάλεια της δράσης υποστήριξε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Λάρισας και οι εθελοντές και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων παρείχε

γάντια και σακούλες στους συμμετέχοντες της εν λόγω δράσης, ώστε ταυτόχρονα να συλλέξουν τυχόν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά που βρήκαν

στη διαδρομή τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 400 ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χθες σε όλη τη χώρα καθαρίστηκαν 1.000 σημεία, μέσα σε 1 ημέρα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε δυναμικά στη μεγάλη αυτή εθελοντική διοργάνωση. Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς συμμετείχαν στις δράσεις περισσότεροι από 400 φορείς σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, δήμοι και τοπικές κοινότητες, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρίες, ιδιώτες, σχολεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

 Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, δρομολογήθηκε «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017», σε πάνω από 1.400 σχολεία της χώρας.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass