ΤΟ LET'S DO IT ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μήνυμα περιβαλλοντικού εθελοντισμού

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 9:35

Εκατοντάδες Φαρσαλινοί εθελοντές για 6η συνεχή χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους έστειλαν το δικό τους δυνατό μήνυμα περιβαλλοντικού εθελοντισμού, συμμετέχοντας στην παγκόσμια - πανελλήνια περιβαλλοντική δράση Let's do it Greece.

Την περσινή χρονιά η επιλογή ήταν ο εμπλουτισμός του δάσους των Φαρσάλων, με φύτευση 800 δένδρων. Φέτος η επιλογή του Δήμου Φαρσάλων ήταν η καθαριότητα και η φύτευση λουλουδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η εκδήλωση άρχισε στις 11 π.μ. από την πλατεία Δημαρχείου, όπου η υπεύθυνη της δράσης για 6η συνεχή χρονιά, δημοτική σύμβουλος Φαρσάλων και πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, ανέφερε τα εξής:

"Εθελοντές και εθελόντριες του Let's do it σας καλωσορίζω για 6η συνεχή χρονιά, στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση Let's do it Greece. Η συμμετοχή σας (500 περίπου άτομα) διασφαλίζει τη συνέχεια και συνάμα δίνει μια νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο που μας περιβάλλει. Γιατί ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, είναι κουλτούρα, είναι συμμετοχή. Είναι η απάντηση αλλά και ο αξιακός οδικός άξονας, που θα μας οδηγήσει στη λύση των αδιεξόδων που μας περιβάλλουν. Είναι η απάντηση και η αντίσταση στο μέτριο και στα πλοκάμια του, που απλώνονται σε πολλές από τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Ως υπεύθυνη αυτής της δράσης είμαι πολύ χαρούμενη, που την κρατήσαμε για 6η χρονιά στον τόπο μας. Αν και οι εθελοντικές δράσεις δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανταγωνιστικές συγκρίσεις, πρέπει να γνωρίζετε ότι εσείς είστε οι πρωτοπόροι εθελοντές του Let's do it από το 2012 που ήλθε στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε λοιπόν με όραμα και δράση για να μεταδώσουμε τις αξίες του εθελοντισμού και στις νέες γενιές και πάντα να βρίσκουμε κάτι πρωτοπόρο στο Let's do it όπως φέτος, που όχι μόνο καθαρίζουμε, αλλά και ομορφαίνουμε την πόλη φυτεύοντας λουλούδια".

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στο Σταυρό, στη Ρευματιά και στη Βαμβακού Φαρσάλων.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της δράσης Let's do it.

Η καθαριότητα και το φύτευμα των λουλουδιών πραγματοποιήθηκε σε 9 άξονες που περιελάμβαναν τις οδούς Λαμίας, Λαρίσης, Αχιλλέως, Καναδά, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, τα γήπεδα της πόλης, το πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου και τον Βοτανικό Κήπο.

Συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Πουλαράκης και κ. Νίκος Τριανταφύλλου, καθώς και 500 περίπου άτομα των συλλόγων: Ιεραποστολή Φαρσάλων, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου, Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων, Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων, Αναγέννηση Φαρσάλων, Φροντιστήρια Αγγλικών Νίκης Τσιώρα, Σύλλογος Αργιθεατών, Φιλοζωικός Σύλλογος, Σύλλογος Πολυτέκνων, Φροντιστήρια Αγγλικών Μπαϊράμογλου, Σύλλογος Μικρασιατών, Σύλλογος Ηπειρωτών, Χορευτικά Δήμου Φαρσάλων, Αιμοδοτικός Σύλλογος Α.Ε. Φαρσάλων, Δημοτική Χορωδία, Φιλαρμονική, Ενεργοί Πολίτες, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Τριτέκνων, ΣΕΟ, Πρόσκοποι, Σχολεία Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης.

ΦΑΡΣΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass