ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Απελευθέρωσαν ακόμη 300 πεδινές πέρδικες

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 10:12

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός βιοτόπων με πεδινή πέρδικα από τη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και τον Κ.Σ. Λάρισας με την απελευθέρωση ακόμη 300 ατόμων πεδινής πέρδικας. Σκοπός της απελευθέρωσης είναι η επανεγκατάσταση του ενδημικού είδους σε βιώσιμους πληθυσμούς, οι οποίοι θα αναπαράγονται αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους.

Κατά την απελευθέρωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Ευάγγελος Μπαλατσός και το Δ.Σ., ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κ.Σ. Λάρισας , ο δασάρχης Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών και οι Ομοσπονδιακοί Φύλακες Θήρας του Ν. Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λάρισας κ. Μανώλης σε δήλωσή τους τόνισαν ότι το πρόγραμμα απελευθέρωσης θα συνεχιστεί εμπλουτίζοντας τους βιοτόπους κάθε χρόνο με άτομα Πεδινής Πέρδικας , έτσι ώστε το είδος να ενδημήσει και πάλι στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και ο Κ.Σ. Βόλου, ο οποίος θα επιχειρήσει και την αναπαραγωγή των ατόμων πεδινής πέρδικας στο εκτροφείο που διαθέτει και ο Κ.Σ Πύλης, ο οποίος θα φιλοξενήσει σαράντα άτομα στον πυρήνα προσαρμογής που διαθέτει με σκοπό την αναπαραγωγή. Το εγχείρημα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον κ. Μανιό, εξειδικευμένο στην πεδινή πέρδικα και προϊστάμενο στο γραφείο θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων. Οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας στη Θεσσαλία με σωστό προγραμματισμό και επιστημονική κατάρτιση θα καταστεί γεγονός απολαμβάνοντας όλοι αυτό το ωραίο θήραμα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπάλατσός δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων θα διευρυνθεί και σε άλλα θηράματα. Ήδη έχει εκπονηθεί και κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η απαραίτητη μελέτη, βάση της οποίας θα αγοραστούν άτομα λαγού, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους χώρους αναπαραγωγής και προσαρμογής των κυνηγετικών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται με την υπουργική απόφαση, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος και αποτυχημένες απελευθερώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass