Παγόβουνο από την Ανταρκτική θέλουν να ρυμουλκήσουν στα Αραβικά Εμιράτα

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 18:43

Τι κάνεις αν ζεις στην έρημο και βαρέθηκες να εισάγεις συνέχεια εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό; Μεταφέρεις ένα ολόκληρο παγόβουνο από την Ανταρκτική, ρυμουλκώντας το δια θαλάσσης, προκειμένου να έχεις πλέον άφθονο νερό να πιεις και να ποτίσεις.

Αυτό ακριβώς είναι το φιλόδοξο -αν όχι ανήκουστο- σχέδιο μιας εταιρείας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία σχεδιάζει να κουβαλήσει όχι ένα αλλά περισσότερα παγόβουνα στην ακτή της χώρας, κάτι που -αν όντως γίνει- θα τροφοδοτήσει τους διψασμένους κατοίκους της χώρας με δισεκατομμύρια λίτρα φρέσκου νερού.

Ένα μέσο παγόβουνο περιέχει περίπου 80 δισεκατομμύρια λίτρα νερού. Ένα μόνο παγόβουνο εκτιμάται ότι θα ήταν αρκετό για να έχουν νερό ένα εκατομμύριο άνθρωποι επί πέντε χρόνια. Χρειάζεται αρκετό χρόνο να λιώσει, καθώς το 80% βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ το επιφανειακό τμήμα του αντανακλά πίσω στο διάστημα τις ακτίνες του ήλιου.

Τα Εμιράτα είναι μία από τις πιο άνυδρες χώρες στον κόσμο, καθώς δέχεται λιγότερα από δέκα εκατοστά βροχής ετησίως. Από την άλλη, καταναλώνουν υπερδιπλάσιο νερό από τον μέσο παγκόσμιο όρο κατανάλωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass