Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ημέρα του Περιβάλλοντος στα «Μικρά Τέμπη»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 15:34

Τριήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Μαΐου, στη Λάρισα αλλά και στην Αμυγδαλέα και ειδικότερα στην περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, στα λεγόμενα «Μικρά Τέμπη».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Πέμπτη 25 Μαΐου εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας στη Λάρισα. Στις 10 π.μ. προσέλευση μαθητών 27ου Δημοτικού Σχολείου και 8ου Γυμνασίου Λάρισας στη ΔΕΥΑΛ. Ομιλία θα πραγματοποιήσει στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Θα προβληθεί ταινία «Plastic Paradise», με την ευγενική παραχώρηση της Ελληνικής Εταιρίας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό – ΕΛΛ.ΕΤ.

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

Την ίδια ημέρα στο café «Κλίμαξ» θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του Ν. Παπαθεοδώρου με θέμα τον Πηνειό.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα: «Η ανακύκλωση ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ.

Για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» θα μιλήσει ο γεωπόνος, τέως διευθυντής Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, μέλος των Θεσσαλών Πολιτών Κώστας Δεληγιάννης.

Στις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για μια κοινωνία ανακύκλωσης, θα αναφερθεί η Ελένη Χαυτίκη από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ενώ ο καθηγητής ΤΕΙ Θεσααλίας Ξενοφών Σπηλιώτης θα αναφερθεί στην «Κυκλική Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή».

Το Σάββατο 27 Μαΐου η ημέρα Περιβάλλοντος θα εορταστεί στην Αμυγδαλέα (Γούνιτσα). Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλέας – Συνοικισμού Αμυγδαλέας «Η Γούνιτσα», με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Περιβάλλοντος, πραγματοποιούν το Σάββατο 27 Μαΐου στα Μικρά Τέμπη Αμυγδαλέας (εκκλησία Αγίου Νικολάου), εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 10.30 π.μ. περιβαλλοντικές διαδρομές στην όχθη του Πηνειού, στις 11.30. π.μ. θα γίνει ομιλία από τον ιστορικό κ. Σταύρο Γουλούλη με θέμα «Η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στο χώρο της». Στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου από την έφορο Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.