Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΪΚΙΑ»

Ευκαιρία για βαρκάδα στον Πηνειό

*Αγοραστός: «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες»

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2017 22:30

Ιδανική ευκαιρία για βαρκάδα στον Πηνειό ποταμό αποδεικνύεται η Γιορτή Περιβάλλοντος που θα γίνει για πρώτη φορά στο Δέλτα του ποταμού και συγκεκριμένα στη θέση Καΐκια στα Μεσάγγαλα. Εκεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου θα έχει 20 βάρκες για όσους επισκέπτες θελήσουν να απολαύσουν τον ποταμό εν πλω.

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών είναι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου. Χθες μάλιστα παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων πως «Όλοι μαζί δραστηριοποιούμαστε και δημιουργούμε δρώμενα για την ημέρα του Περιβάλλοντος μέσα στο Δέλτα του Πηνειού. Είναι μια σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τις επιπτώσεις που έχει η αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Ευχαριστώ όλους τους συνδιοργανωτές και να ευχηθούμε να ανταποκριθεί ο κόσμος».

Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που ανέφερε πως «Είναι μια ακόμα μεγάλη συνδιοργάνωση του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων. Αυτή η εκδήλωση στέλνει μηνύματα για το περιβάλλον μας και παράλληλα αναδεικνύει την ομορφιά και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής μας. Καλούμε όλους τους συνδημότες και τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν την περιοχή για τις εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου κ. Γιώργος Νάτσης υπογράμμισε πως «η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις που ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τις απολαύσει. Αυτή η εκδήλωση έγινε με αφορμή την αγάπη μας για το περιβάλλον. Θέλουμε αυτά τα μηνύματα να περάσουν στα παιδιά μας. Εκεί θα υπάρχουν και βάρκες δικές μας που θα κάνουν ένα μικρό τουρ μέσα στο ποτάμι για τους επισκέπτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του γραμματέα του Συλλόγου κ. Γιώργου Κοκόνη που ανέφερε «Καλούμε όλον τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία για να απολαύσουν οι πολίτες ότι απολαμβάνουμε κι εμείς καθημερινά στο ποτάμι. Θα υπάρχουν 20 βάρκες μας για να κάνουν βαρκάδα τους επισκέπτες που θα το θελήσουν».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας.

Οι εκδηλώσεις που θα αρχίσουν στις 10 το πρωί περιλαμβάνουν: αγώνα δρόμου 10.000μ., αγώνα ποδηλατιστών 10.000μ., βράβευση αγωνιζομένων, ομιλία με θέμα το περιβάλλον, ανάγνωση - βράβευση καλύτερης έκθεσης του Λυκείου Πυργετού με θέμα το περιβάλλον. Επίσης θα υπάρξει περιήγηση στον Ποταμό Πηνειό των παρευρισκομένων με 20 βάρκες του Συλλόγου Ψαράδων. Στον χώρο των εκδηλώσεων θα βρίσκονται δύο ομάδες κανό, οι ιππείς με τα άλογά τους των Συλλόγων Μακρυχωρίου και Γόννων, οι Σύλλογοι Γυναικών Ραψάνης και Μεσσαγγάλων με παραδοσιακά εδέσματα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου