ΠΗΔΗΞΕ ΤΟΝ ΔΙΜΕΤΡΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΛΥΚΕΣ…

Ένας ασταμάτητος αρκούδος

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 15:06

Ασταμάτητος για να... ζευγαρώσει με τα θηλυκά ήταν ένας νεαρός αρκούδος στη Φλώρινα, που δεν δίστασε να σκαρφαλώσει την εξωτερική περίφραξη του καταφυγίου του "Αρκτούρου", ύψους 2 μέτρων, οσμιζόμενος τις θηλυκές φιλοξενούμενες αρκούδες αλλά και την τροφή!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, κατά τον καθιερωμένο πρωινό έλεγχο του χώρου του καταφυγίου, οι φροντιστές του "Αρκτούρου" εντόπισαν έναν απρόσμενο επισκέπτη. Απρόσμενος, τόσο γιατί το καταφύγιο είναι κλειστό για τους επισκέπτες κάθε Τετάρτη, όσο και διότι ο επισκέπτης ήταν μία... αρκούδα!

Επρόκειτο για μια ελεύθερη ενήλικη αρσενική αρκούδα, περίπου 120 κιλών, η οποία στη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να σκαρφαλώσει από την εξωτερική περίφραξη και στη συνέχεια να εγκλωβιστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Καταφυγίου, αφού δεν μπορούσε να μπει μέσα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι υπόλοιπες αρκούδες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της οργάνωσης, πιθανότατα την αρκούδα προσέλκυσαν εντός του καταφυγίου η μυρωδιά από τα φρούτα και τα λαχανικά που αποθηκεύονται για το τάισμα, αλλά και η παρουσία των θηλυκών αρκούδων, γιατί αυτή την εποχή βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης προσπάθησε να απομακρύνει με ασφάλεια τον... εισβολέα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τότε αποφασίσθηκε η αναισθητοποίηση του αρκούδου και η μεταφορά του, στη συνέχεια, στο δάσος του Νυμφαίου όπου και ξύπνησε έπειτα από λίγη ώρα.

Στον Νίκο, όπως ονομάστηκε η αρκούδα, τοποθετήθηκε πομπός και έτσι η επιστημονική ομάδα του "Αρκτούρου" θα μπορεί να παρακολουθεί για ερευνητικούς σκοπούς τις κινήσεις του για τα προσεχή ένα-δύο χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass