Πρασίνισε ο Πηνειός ελλείψει… νερού

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 22:17

Άσχημη εικόνα παρουσίαζε μέχρι χθες το πρωί η κοίτη του Πηνειού ποταμού, στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ, καθώς το σύνηθες καφέ σκούρο χρώμα του νερού είχε αντικατασταθεί από μια πράσινη φυλλωσιά, που έμοιαζε με… τσόχα ή χαλί.

Θαρρείς πως προκαλούσε τους περιπατητές του ποταμού να δοκιμάσουν να περπατήσουν πάνω του. Το φαινόμενο, που απαθανάτισε ο φακός της «Ε» ήταν ιδιαίτερα έντονο από τη γέφυρα Αλκαζάρ ως τις Ναϊάδες Νύμφες (στο ύψος του «Σ/Μ Βασιλόπουλος») και λιγότερο προς το Κηποθέατρο. Προφανώς η έλλειψη νερού και η στασιμότητα των υδάτων δημιούργησε μια κατάσταση ευτροφισμού, που διόλου δεν άρεσε στους Λαρισαίους. Ωστόσο τα αντανακλαστικά της ΔΕΥΑΛ, η οποία ενημερώθηκε από την «Ε» ήταν άμεση, αφού συνεργεία της φρόντισαν ώστε να ανοίξει περισσότερο το θυρόφραγμα, που συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική κοίτη του Πηνειού και να εισέλθει σε αυτή καθαρό νερό, απομακρύνοντας αργά το απόγευμα την υδάτινη πρασινάδα. Δυστυχώς όμως η στάθμη του Πηνειού σε όλο το μήκος της Λάρισας παραμένει χαμηλά (στο 1,60μ) και όπως όλα δείχνουν η λύση θα δοθεί εξ ουρανού, ίσως τη Δευτέρα, οπότε αναμένονται λίγες βροχές ακόμη και στην πόλη.   

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass