Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ:

«Ναι στα μεγάλα έργα αλλά με προστασία για το περιβάλλον»

* «Δεν είμαστε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χθες από τη Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 22:10

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα του Αχελώου λέγοντας πως η άποψη της παράταξής τους είναι πως τα «μεγάλα έργα θα πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει προστασία και για το περιβάλλον».

Μάλιστα από τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στην οδό Πατρόκλου υπογράμμισε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ένα αυτοτελές κίνημα που θέλει να κάνει το σύνθημά του πράξη».

Πιο αναλυτικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός τόνισε πως ο λόγος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση των προτάσεών τους για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας: «Μια πρόταση επεξεργάστηκε από στελέχη δικά μας σε επικοινωνία με τους φορείς της Θεσσαλίας και περιλαμβάνει ως πυρήνα τις νέου τύπου αγροτικές επιχειρήσεις» δήλωσε και συνέχισε: «Θεωρούμε πως το πρόγραμμα αυτό καλώς θα εξαγγελθεί από την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου που είναι η Λάρισα. Οι νέου τύπου αγροτικές επιχειρήσεις έχουν να κάνουν με ευέλικτα σχήματα που προστατεύονται νομικά, έχουν ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς και μπορούν να περιλαμβάνουν ως μέλη τους επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες για να μπορεί επιτέλους το προϊόν που παράγεται να φτάνει στο ράφι και την αξία να την καρπώνεται ο αγρότης. Ειδάλλως όλοι γνωρίζουμε πως η παραγωγή έχει χαμηλή τιμή και ουσιαστικά ο παραγωγός βρίσκεται συνεχώς χρεωμένος».

Για το θέμα των κόκκινων δανείων των αγροτών ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση η οποία ανακοινώθηκε από τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Μαυραγάνη, τους δύο υφυπουργούς των Αν. Ελ., και είναι ένας τρόπος για να μπορέσουν οι αγρότες να ανασάνουν οικονομικά. Θεωρούμε πως όλο αυτό το πρόγραμμα δείχνει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ένα αυτοτελές κίνημα που θέλει να κάνει το σύνθημά του πράξη».

Τέλος για το θέμα του Αχελώου υπογράμμισε: «Η δική μας άποψη είναι πως τα μεγάλα έργα θα πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει προστασία και για το περιβάλλον. Θεωρούμε πως οι μεγάλοι ταμιευτήρες τους οποίους η κυβέρνηση θέλει, μπορούν να υπάρχουν αλλά θα ενισχυθούν από τον Αχελώο. Μπορεί όχι με έργα μαμούθ αλλά με έργα τα οποία θα χρειαστούν για να ενισχύονται οι ταμιευτήρες αυτοί με νερό» κατέληξε.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο κ. Θανάσης Μαργαρίτης περιφερειάρχης οργανωτικού Θεσσαλίας, ο κ. Κώστας Σιψής γενικός διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Διονύσης Μπαλαμπάνης πρόεδρος συντονιστικής Λάρισας και ο κ. Ντουρουντάκης Παναγιώτης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ταμίας της συντονιστικής.

 

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass