ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» ΚΑΛΕΙ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑ:

Βάλτε παντού βρύσες!

* Σε πάρκα και πλατείες, γιατί το νερό της βρύσης είναι ποιοτικό και δεν χρειάζεται να …το κουβαλάμε

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2018 15:20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Επιστροφή στη βρύση" προτρέπει τους καταναλωτές το Δίκτυο "Μεσόγειος SOS", ζητώντας, παράλληλα, να τοποθετηθούν περισσότερες δημόσιες βρύσες ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο νερό.

Στην απουσία της δημόσιας βρύσης αναφέρθηκε η διευθύντρια του Δικτύου Χριστίνα Κονταξή, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η περιβαλλοντική οργάνωση "Καλλιστώ", με θέμα "Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Πετρέλαιο".

"Εχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο να προτιμά το νερό της βρύσης το οποίο είναι ποιοτικό. Επίσης, ζητάμε από τον κόσμο να απαιτήσει να μπουν δημόσιες βρύσες σε πάρκα και παιδικές χαρές, προωθώντας την αξία του νερού και το δικαίωμα πρόσβασης σ΄αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Κονταξή. Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο διοργανώνει στις 28 και 29 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, διεθνές συνέδριο με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του νερού της βρύσης στη χώρα μας ως περιβαλλοντικού και δημόσιου αγαθού.

"Εχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιχειρήσεων ύδρευσης από περιοχές που έχουν καταφέρει να επιστρέψει ο κόσμος στο νερό της βρύσης, όπως στη Λουκέρνη, το Μπρίστολ και το Ταλίν", διευκρίνισε η κ.Κονταξή στο περιθώριο της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στο νερό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ακόμη ένα μέσο προσέλκυσης τουρισμού.

"Το ζητούμενο είναι να μην κουβαλάει κανείς νερό στη βόλτα του στην πόλη", εξήγησε, ζητώντας και νομοθετική πρόβλεψη για να τοποθετηθούν δημόσιες βρύσες.

"Οσο για την αντίληψη ότι οι δημόσιες βρύσες δεν τοποθετούνται γιατί θα βανδαλιστούν, εμείς απαντάμε πώς δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄αυτό το σκεπτικό και να μην κάνουμε τίποτα μόνο από τον φόβο ο οποίος τελικά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα", κατέληξε η κ.Κονταξή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass