«Μελετημένα» βήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Ε.

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 15:18

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου με τον πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλειο Τσολακίδη και τον Χρήστο Ζαφείρη γεωπόνο του τμήματος βιομάζας. Η συνάντηση αφορούσε στην αρχική παρουσίαση μελέτης για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην περιοχή του Δήμου, με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την εκτίμηση του δυναμικού της στην ευρύτερη περιοχή.

Το θεωρητικό δυναμικό βιομάζας στον Δήμο, σύμφωνα με τους μελετητές, ανέρχεται σε τέτοιες ποσότητες που είναι ικανές να λειτουργήσουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής εγκαταστημένης ισχύος 10 MWe. Οι ποσότητες βιομάζας αφορούν σε γεωργικά υπολείμματα και συγκεκριμένα σε άχυρο σιτηρών και βαμβακοκαλλιέργειας.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «…ο Δήμος Κιλελέρ είναι μια δυναμική αγροτική περιοχή με συνολική αγροτική γη 793.104 στρεμμάτων, εκ των οποίων το 62,6% καλλιεργούνται με σιτηρά. Γνωρίζουμε ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει έντονη πολιτική βούληση για τη χρήση καυσίμων βιομάζας. Γι’ αυτό, από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά, ήρθαμε σε επαφή με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για την προώθηση και την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της βιομάζας. Είναι προφανές ότι τα οφέλη της ενεργειακής επάρκειας από τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού των καυσίμων, τη βιώσιμη αειφορική διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση ενδογενών πηγών ενέργειας (κυρίως βιομάζας) υπόσχονται καινοτόμες λύσεις για την ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής αγοράς με αύξηση θέσεων εργασίας. Στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης η παραγωγή και η χρήση βιομάζας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Ο Δήμος Κιλελέρ προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη μελέτη βιωσιμότητας του συγκεκριμένου έργου το οποίο εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας Ιωάννα Πινάκα και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass