«Στα τυφλά η χωροθέτηση αιολικών πάρκων στα Αγραφα»

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 16:30

Η χωροθέτηση «στα τυφλά» Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα παραβιάζει τους κανόνες για διατήρηση και προστασία των φυσικών οικοτόπων και δεν υπακούει σε κανένα εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό όπως επιβάλλει η νομοθεσία.

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις αντιδράσεις των κατοίκων της Ευρυτανίας – Καρδίτσας κατά της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων και τονίζει ότι, «οι χωροθετήσεις δεν υπακούουν σε εθνικό και περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό, όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία και ότι δεν λαμβάνονται υπόψη σε κανένα στάδιο οι σωρευτικές επιπτώσεις των έργων στην περιοχή» και επισημαίνει ότι, «παραβιάζεται συστηματικά το άρθρο 6 παρ. 3 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και η υπ' αρθ. 2001/42/ΕΚ, Οδηγία για "τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις", αφού οι εν λόγω περιοχές εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενες (NATURA 2000) και επομένως θα έπρεπε να υπάρχει εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με σκοπό τη διατήρησή των φυσικών οικοτόπων».

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής αφού επικαλείται το γεγονός ότι, ήδη, «η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί από την Επιτροπή, για παραβίαση της νομοθεσίας στο θέμα των Αιολικών Πάρκων», ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εξετάσει την περίπτωση των Αγράφων και να αποφανθεί, αν υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass