«Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 15:28

Στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση συσκευασιών αφορούσε εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και σε συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ».

Η δράση ήταν ενταγμένη στην εκστρατεία που γίνεται με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους» και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών διαφόρων τάξεων των 9ου, 21ου και 25ου Δημοτικών Σχολείων και της Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Στην εκδήλωση, που έγινε χθες το πρωί στην πλατεία της Νεάπολης, τα παιδιά έπαιξαν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση στον μπλε κάδο, συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Απ. Σουρλαντζής μεταξύ άλλων δήλωσε: «με τις δράσεις αυτές περνούν οικολογικά μηνύματα, καθώς το περιβάλλον χρειάζεται ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα το φροντίσουν και θα το προστατεύσουν. Η περιβαλλοντική συμπεριφορά των μεγάλων στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Υστερούμε πολύ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι’ αυτό, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη διάπλαση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές μας. Ο Δήμος Λαρισαίων εντείνει καθημερινά τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass