Χορευτές-ζωγράφοι των αιθέρων

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 23:00

Το ραντεβού τέτοια εποχή κάθε χρόνο δεδομένο. Αρκεί να περιπλανηθείς στον θεσσαλικό κάμπο, να έχεις υπομονή και να είσαι λίγο τυχερός.

Θα πέσεις πάνω σε σμήνη από γκαραβέλια που με το πέταγμά τους δημιουργούν εικόνες ανεπανάληπτες.

Τα αποκαλούν ιπτάμενους ζωγράφους ή χορευτές των αιθέρων. Και όχι άδικα. Οι σχηματισμοί τους με την ταχύτητα που γίνονται και την ποικιλία τους, προκαλούν τον θαυμασμό των παρατηρητών. Όταν δε, τους επιτίθεται κάποιο αρπακτικό, στην προσπάθειά τους να αμυνθούν και να το αποπροσανατολίσουν, μετατρέπονται σε πραγματικούς καλλιτέχνες. Είναι η στιγμή που η λειτουργία των διαδοχικών καρέ της φωτογραφικής μηχανής βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της, απαθανατίζοντας σε λίγα δευτερόλεπτα δεκάδες πίνακες. Πίνακες στους οποίους με λίγη φαντασία μπορείς να διακρίνεις ανθρώπινες μορφές, άλλα είδη του ζωικού βασιλείου καθώς και διάφορα αφηρημένα μοτίβα.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος σε όλα αυτά, για να προσγειωθούμε στην πεζή πραγματικότητα. Αφού πολλές φορές στην αναζήτηση της τροφής τους, προκαλούν ζημιές είτε στα χωράφια είτε στους καρπούς των διάφορων καλλιεργειών και γι' αυτό δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι των αγροτών.

Όπως και να 'χει, αυτές οι εικόνες που δημιουργούν είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακές, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης.

 

Βασίλης Αγοραστός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass