Διάλογος για τις επιστήμες της θάλασσας

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ HYDROMEDIT 2018 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 16:43

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο. Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 600 σύνεδροι παρευρέθηκαν στον Βόλο, εκπροσωπώντας 31 χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Κροατία, η Νότιος Αφρική, η Τουρκία, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο κ.ά.


Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε στην τελετή λήξης: «Το συνέδριό μας φέτος αποτέλεσε μια πραγματική κοιτίδα εκπαίδευσης και διαλόγου για τις επιστήμες της Θάλασσας. Το γεγονός πως ξεπεράσαμε τους 300 φοιτητές-συνέδρους καταδεικνύει την τεράστια δίψα των νέων να μάθουν και να ερευνήσουν, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε καινοτόμες εφαρμογές και ανακαλύψεις».
Οι οκτώ προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου έκλεψαν τις εντυπώσεις και έδωσαν τις διαλέξεις τους σε γεμάτα αμφιθέατρα, ενώ οι σύνεδροι παρακολούθησαν με τεράστιο ενδιαφέρον την κεντρική ομιλία του συνεδρίου «Μονο-μοριακές ιστορίες: από τις βιολογικές νανο-μηχανές στους έξυπνους βιοαισθητήρες», από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αχιλλέα Καπανίδη.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την απολογιστική τελετή λήξης, στην οποία παρουσιάστηκαν τα εντυπωσιακά νούμερα που σφράγισαν την επιτυχία του: 605 σύνεδροι από 31 χώρες, 117 Προφορικές παρουσιάσεις και 106 Posters! Στο κλείσιμο του συνεδρίου ανακοινώθηκε και ο επόμενος προορισμός για το HydroMediT 2020, που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass