Η νέα λίμνη Κάρλα, ο υδάτινος πλούτος και η υδροηλεκτρική ενέργεια στη Θεσσαλία

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΕΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 16:18

Μια άκρως επίκαιρη επιστημονική εκδήλωση, με ευρύτερο ενδιαφέρον, διοργανώνεται από την Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο τη βέλτιστη αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Θεσσαλίας.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί θα αναπτύξουν τα θέματα της Κάρλας, του πρωτογενούς τομέα και της διαχείρισης υδάτων αλλά και της υδροηλεκτρικής ενέργειας, θέματα που επί δεκαετίες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος στη Θεσσαλία αλλά και πέραν των ορίων της.

Ο τίτλος της ημερίδας της ΕΘΕΜ είναι "Η Θεσσαλία και ο υδάτινος πλούτος της - Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα" και θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 μ. μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στην οδό Νίκης 4. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

 - «Καλωσορίζοντας τη νέα λίμνη Κάρλα: Επαληθεύονται οι προσδοκίες μας;» Ιφιγένεια Κάγκαλου, καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή Δ.Π. Θράκης, πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλοβρύσου - Βελεστίνου.

- «Η Θεσσαλία μπροστά σε νέες προκλήσεις: Διαχείριση Υδάτων για οικολογική αναβάθμισή της και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα» Θεοφάνης Γέμτος, γεωπόνος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τάσος Μπαρμπούτης, μηχανικός, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ.

- «Η τραγωδία της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα της

κρίσης» Νίκος Μαμάσης, αναπληρωτής καθηγητής τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και Δημήτρης Κουτσογιάννης, καθηγητής, πρώην κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

- Θα ακολουθήσει παρέμβαση «Σύνοψη της σημερινής νομικής κατάστασης των έργων του Αχελώου» από τη Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass